Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mně některé asány opravdu hodně pomáhají minimálně na protažení a uvolnění
zkus to.. nikdy ti to neublíží.. za mne je bonus i fajn lidi tam, relax… na uvolnění paráda..
jen zvol „začátečníky“, zcela striktně.. protože to těžší cvičení je naopak velmi fyzicky náročné… (ačkoliv vypadá pomalé a že o nic nejde, tak je to neskutečně těžké)
a jestli se ti motá hlava Hodně, tak se zeptej lékaře.. protože joga je hodně o rovnováze a držení rovnováhy.. což s motáním hlavy reálně nedáš..
Cvičím jen podle youtubka a je to znát. Joga bez extrémních cviků je pecka. Jako dítě jsem měla dvě břišní operace, z toho jednu rozsáhlou. Mysleli, že budu mít milion srůstů v břiše a žádný děti. Srůstů mám pár a děti tři, prý tím, že jsem po těch operacích začala v lázních s jógou a cvičila i pak pár let…
Když tohle cvičím aspoň 5× týdně mám od bolestí ztuhlých svalů na krční páteři klid https://www.youtube.com/watch?… a má tam i jógová videa, ráda s ní cvičím.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat zda někomu pomohla jóga. Mám stažené svaly u krční pàteře+ motani hlavy. Tak zda to má cenu tam chodit a bude to k něčemu nebo, nikoli.
No mně ano a velmi, už nic jiného necvičím.
motánim hlavy trpím už 4 rok. Nic mi nepomáhalo,takže to nejspíš bude od té krční páteře,snad mi to pomůže děkuji 🙏 @Anonymní píše:
No mně ano a velmi, už nic jiného necvičím.
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat zda někomu pomohla jóga. Mám stažené svaly u krční pàteře+ motani hlavy. Tak zda to má cenu tam chodit a bude to k něčemu nebo, nikoli.