Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, mala niektorá z váš znížený obsah draslíku? Ja mám konkrétne 3.26, vraj to nie je nič hrozné, ale mne je strašne zle. Bola som včera na infúziách a vôbec mi to neprešlo. Tep 150, vyšší tlak, no čo ma najviac trápi, nemôžem v noci zaspať. Akonáhle si ľahnem, pociťujem tlaky z hrudníka do krku, akoby vynechávanie srdca alebo silnejší úder srdca, naozaj kvôli tomu vôbec nespím, maximálne nad ránom možno hodinu. Aj keď už zaspávam, strhávam sa ešte skôr, ako zaspím. Bolí ma aj chrbát. Robili mi EKG aj krv a sú v poriadku, akurát ten znížený draslík. Prosím vás, čo mám robiť, aby sa mi uľavilo? Snažím sa jesť banány, ale nedarí sa..zajtra idem k svojmu doktorovi. ďakujem.
Kup si draslík tabletách v nejbližší lékárně a za tři týdny si skoč znovu na krev změřit hodnotu. Zrovna měření těchto minerálů je extrémně levné takže můžeš jít jako samoplátce. Je ovšem otázka jestli to máš z toho?
@Happy1234 píše:
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, mala niektorá z váš znížený obsah draslíku? Ja mám konkrétne 3.26, vraj to nie je nič hrozné, ale mne je strašne zle. Bola som včera na infúziách a vôbec mi to neprešlo. Tep 150, vyšší tlak, no čo ma najviac trápi, nemôžem v noci zaspať. Akonáhle si ľahnem, pociťujem tlaky z hrudníka do krku, akoby vynechávanie srdca alebo silnejší úder srdca, naozaj kvôli tomu vôbec nespím, maximálne nad ránom možno hodinu. Aj keď už zaspávam, strhávam sa ešte skôr, ako zaspím. Bolí ma aj chrbát. Robili mi EKG aj krv a sú v poriadku, akurát ten znížený draslík. Prosím vás, čo mám robiť, aby sa mi uľavilo? Snažím sa jesť banány, ale nedarí sa..zajtra idem k svojmu doktorovi. ďakujem.
Nedrzis nejakou dietu? Keto?
@Happy1234 Uzivam toto, ale stale mam hladinu drasliku nizsi ![]()
Nicmene pozadej lekare o recept.
@jannina1 píše:
Kup si draslík tabletách v nejbližší lékárně a za tři týdny si skoč znovu na krev změřit hodnotu. Zrovna měření těchto minerálů je extrémně levné takže můžeš jít jako samoplátce. Je ovšem otázka jestli to máš z toho?
ved prave ze neviem ci z toho..bola som na centralnom prijime a tam mi odmerali tlak saturaciu ekg a tep..brali mi aj krv aj rtg pluc a boli v poriadku..
@Tarena píše:
Nedrzis nejakou dietu? Keto?
Nie ziadnu dietu..
@Happy1234 píše:
ved prave ze neviem ci z toho..bola som na centralnom prijime a tam mi odmerali tlak saturaciu ekg a tep..brali mi aj krv aj rtg pluc a boli v poriadku..
To, co popisujes, jak bys psala o me. A cim to bylo? Subakutni zanet stitne zlazy. Ten mi prelecili, takze o nizsi hladine drasliku vim jen z odberu. Potize uz nemam.
Hormony stitne zlazy mas v norme? ![]()
@cecetka píše:
To, co popisujes, jak bys psala o me. A cim to bylo? Subakutni zanet stitne zlazy. Ten mi prelecili, takze o nizsi hladine drasliku vim jen z odberu. Potize uz nemam.
Hormony stitne zlazy mas v norme?
To neviem..mam to iba 5. den, takze to skusim spomenut doktorovi zajtra. Dakujem
@Happy1234 píše:
To neviem..mam to iba 5. den, takze to skusim spomenut doktorovi zajtra. Dakujem
Aha. Ja se trapila asi pul roku. Porad jsem cekala, ze to odezni ![]()
@cecetka píše:
Aha. Ja se trapila asi pul roku. Porad jsem cekala, ze to odezni
No ja neviem..ja to uz dlhsie ani nevydrzim..neviem ci nemam ist znova na urgent..nepride mi to normalne ![]()
Tak dle meho ukazkova latentni tetanie s panickymi atakami a srdecni arytmii.Taky jsem to mela. Neboj, to preskoceni srdce by melo byt k te tetanii, prejde to po doplneni mineralu, hlavne vysokych davek kvalitniho horciku.
Já mivám panické ataky a ty se projevují přesně jak píšeš ty. Nemusí to být draslíkem….také jsem několikrát skončila v nemocnici než jsem pochopila a uvěřila že je to psychika….
@Happy1234 mám ty samé příznaky. Draslík se vždy léky doplní a zase klesne. Už se vám stav zlepšil?
@cecetka dobrý den a to vám draslík stále klesal? I po doplnění?? Mám stejný problém, děkuji za odpověď.
@Happy1234 měla jsem úplně to stejné a pomohl mi draslík, co mi napsali na pohotovosti, musí se ale kontrolovat v krvi, nesmíš si ho dát příliš.