Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky,
tak jsme doma (hlavně teda dcera) propadli těmto krásným pejskům. Momentálně máme fenku 3,5 a psa 2 roky staré. Já teda jsem trochu na jíné psy (máme ještě 4 další), ale můj otec měl 17 let jorkšíra, který mu umřel a pořídil si štěně. Dcera mě ukecávala (moc teda nemusela
), že chce taky štěňátko. Ale když jsem si představila a hlavně viděla u našich, co by to zase obnášelo, tak jsem raději našla na inzerát tyto dva „starší“ hafíky, kteří už jsou naučení nějaké hygieně a nekoušou všechno a tak..
Tak bych tu chtěla založit takové volné kecací téma o těchto pejscích a hlavně bych byla ráda, kdyby jste jen čistě pro takový můj výzkum si udělaly (tvrdé y jako vy ženy
) čas a odpověděly na pár mých dotazů:
Určitě mě ještě nějaké otázky napadnou
.. Zatím díky a těším se na jakékoliv příspěvky o hafících ![]()
je to je dobrý téma
my museli nechat utratit po 15-ti letech v srpnu pudla, už to něšlo, měla bolesti. Zážitek ukrutný, tak jsme se rozhodli, že už nikdy víc psa. A malá pět let otravuje a otravuje. Vždy jsme měli jen pudlíky, ale co máme dům, je pudl nepraktický, jak se válí po venku, všechno tahá domů, tak jsme začali koukat právě po jorkšírech. nemám s ním žádné zkušenosti, vůbec, nešla bych do menšího než dvě kila, měla bych obavy, už je to přešlechtěné, zamilovala jsem se do golddustů, ale ta cena
na to, že by šla hned na kastraci a nebude chovná, jen domácí miláček, tak do nich asi nepůjdu. tak uvítám každou zkušenost s jorkem. Navíc mám za chvíli rodit a přemýšlím, jestli se dá vůbec skloubit mimino a štěně ![]()
Ahoj, tady u nás v paneláku bydlí poměrně dost přerostlý york s dlouhým ocáskem, stříhaný na krátko a je to ten nejkouzelnější pes v okolí
Já zastávám názor, že čím má pes bříško blíž k zemi, tím hůř. Oni ti maličcí kabelkáči jsou sice roztomilí, ale odolnost asi nic moc ![]()
No právě, že štěně v bytě je fakt záhul
, vidím to právě u našich. štěně bude mít 5 měsíců a náš malý má 3 roky. Když je tam malý, pejsek po něm skáče (malý na to, i když máme 6 psů fakt není zvyklý) a kluk je z toho fakt nešťastný. Hraje si tam jenom na posteli, protože tam pejsek ještě neumí vyskočit. Kdykoliv nechá nějakou hračku na zemi, okamžitě mu to pejsek bere.. Štěně a miminko možná nějak zvládnout jde, přece jen, než dítě trochu povyroste, tak pejsek třeba dostane trochu rozumu
![]()
Já mám taky přerostlíky, fena teda abnormálně tlustá, když jsem ji v létě brala od minulých majitelů, měla 5,05 kg!!!, teď to pohybem a úpravou stravy srazila na cca 4,5, ale moc ji neomezuju, je připuštěna měsíc, i když teda ještě nevím, zda je březí. Pes se mi drží kolem 3,30 - 3,50 je to žihadlo, pořád lítá
, já ale teda taky raději pejsky větší.. takže ty jejich váhy mě zase až tak netrápí.. ![]()
Štěně si taky přikoupím, až bude barák, v paneláku, v pátym patře a s dvouletou cácorou si to představit nedovedu… A právě přemýšlím, jestli york nebo jack russel… Do léta mám čas na rozmyšlenou
Zatím trošku vede jack…
kačenka11 píše:
nejsou to sice žádní výstavní krasavci, ale jsou zlatí..
Jsou sladcí
Mě se třeba ani ta výstavní úprava moc nelíbí, se chudáci nemůžou ani pořádně vyválet v blátě ![]()
Ahojky, my yorkšírka máme , ale neni to vyloženě prcek, má 4 kg a myslím že je to ideální, už vypadá jako pes ne jak ty mrňata co mají sotva dvě kila. Je to náš miláček. Stříháme ho tak na půl
tělíčko, trochu hlavičku a nožky jen na zimu zastříháváme, miluje sníh tak aby nebyl jak sněhová koule když se to na něj nabalí. Jinak máme ho s dlouhým ocáskem a nestouply mu ouška, ale řekla bych že díky tomu je roztomilejší ![]()
malý mě tahá ven, tak jdeme, ale těším se na jakékoliv další příspěvky a za dosavadní díky ![]()
Miškynko krásný, tenhle střih se mi líbí, ale půjdu do toho asi až na jaře
. Naši fence taky uši nestojí, ale u staršího psa už s tím asi moc dělat nejde.. Taťka, co m te´d to štěně, tak mu chovatelka řekla, že když se to zanedbá u štěněte hned v začátcích, tak je to špatné. Takže se to musí od malička holit, stříhat, te´d byl dokonce u veterinářky, ta mu dala náhubek a ukázala, jak i zevnitř z toho ucha chloupky vytrhávat!!, ať se ucho odlehčí a stojí…
Ale i s učima dolů jsou sladcí ![]()
Nikdo nic
? Škoda, konečně mám chvilku klidu a těšila jsem se, že to tu bude trošku žít ![]()
dobrý den
ráda se k Vám přidám. Mám taky yorka a nedám na něj dopustit. Teď v srpnu mu byly 4 roky a je to teda miniaturní vzorek
Váží 1,8kg. Jo a jmenuje se Enji (Enží)
1. YT má pouze jeden standard, žádné velikostní rázy.
2. Standardní YT musí mít ocas.
3. Povolená pouze stanadrdní barva.
4. YT je plemeno, které se nestříhá.
Bohužel, nejčastěji vídáme na ulici něco, co připomíná oškubaného desetikilového vořecha na žirafích nohách. To s opravdovým YT nemá nic společného.