Jorkšíři a vše okolo nich

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59395
26.7.15 16:37

:mavam: :mavam: kdo máte jork ale velikostně opravdu jork jak mají dlouhá záda- od krku ke kořenu ocasu ;). Naší bude 7m ale váhově má 1,7kg a netušim kolik by ještě mohla anrůst. Už koukam po oblečkách na zimu a ráda bych něco koupila ale právě nevm jestli ještě povyroste. Dnes jsme jí měřila a délku zad má 30cm což odpovídá vel S. na jedněch stránkách mají ty rozměry nějaké divné ale když mrknu na fotky tak mikinu má do poloviny zad což nechci :roll: tak mě zajímá kolik měří na délku dospělý jork, ideálně velikostně kolem 2kg :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caramelkaa
26.7.15 17:28

Náš roční jork měří přibližně 26 cm a váží tak 3.50kg je větší vaše bude nejspíš drobnější.
Loni jsem mu kupovala taky oblečky velikosti S, ale i větší, protože z toho rychle vyrostl ( třeba koupeno v říjnu a v lednu už to měl malé). Nesnášel budničku s nohavicemi takový „sakumpak“ a kapuce, takže ty jsem ustřihla nebo zašila, aby mu při větru nezakryla hlavu :roll:

Příspěvek upraven 26.07.15 v 20:39

• Citovat
  • Upravit
59395
26.7.15 17:51

@Miňonka :mrgreen: :mrgreen: já si říkam kolik tak asi ještě povyroste :think:, její matka váží cca 2,4kg a otec 2,2kg tak je otázka kolik toho koupit jestli vyroste, manžel říká že asi už do délky nebude max zmohutní a bude chlupatější :mrgreen:. No taky jsme si říkala aby jí nevadily ty nohavice vzadu :mrgreen:, jeslti teda nevzít jen mikiny aa bundu co bude mít až k ocasu a pláštěnku stejně bude muset mít s nohavicema. jak nemají podsadu tak je hned na kůži mokrá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caramelkaa
26.7.15 20:24

Vy máte berušku opravdu menší a nejspíš bude mít opravdu velikost po svých rodičích :think:
Také jsem měla mikinu na chladnější podzim a na zimu bundičku :palec:
Náš je narozený loni v dubnu a nejspíš jsou ty kluci větší i mohutnější než holčičky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
59395
26.7.15 20:55

@Miňonka :lol: chovatelka říkala že ta naše se narodila jako první a nejmenší :lol:. narodili se 3 fenky a 1 pejsek a ten kluk se vždy poznal a když jsem si pro naší jela skoro v 9 týdnech tak ten pejsek oproti naší měl fakt velkou hlavu :mrgreen:. Jenže když mrknu do tabulek velikostí tak to vůbec nesedí, pokud se řídim délkou zad tak hrudník a krk je velký rozdíl a naopak by to zase měla krátké :? nějak takhle to chci koupit, mikiny raději dvě at má na střídání a ještě pláštěnku, stačí i ted déšt a hned promokne až na kůži :? a asi už moc nevyroste, dlouho stála na 1,6kg :lol:, bude to její 1 zima venku tak at neni často na veterině :?. Dneska jsme jí koupala a jak byla mokrá tak je fakt malinká, ta srst jí dodává na objemu :mrgreen: :mrgreen:, když jsem si jí vezla domů tak měla 960gr :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caramelkaa
26.7.15 21:39

Drobeček malinkatý :hug:
Taky mi to někde nevychází, když kupuji z internetu tak vybírám hlavně podle délky zad, a když si opravdu nevím rady… třeba právě u té bundičky kde jsou velké rozdíly v číslech, tak jdeme vyzkoušet do zverimexu ;)
V oblečcích jsou hrozně roztomilý :* a i když většinou starší lidé vyloženě nechápou, proč je ten pes " zbytečně " oblečený, když má srst :zed: tak máme mikinu, bundičku i pláštěnku( botičky, tričko a pyžamo už ne).
V zimě se mu na nožky lepily kuličky sněhu.. tak to si taky užijete :lol:
Je to naše třetí dítě se vším všudy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
59395
26.7.15 23:14

@Miňonka tak jsem jí změřila blbě, ne 30 ale jen 25cm :mrgreen: :mrgreen:, chovatelka balíčkuje takže mají oblečky i doma, doma jen slabé a přes to im dávala nepromokavý overal a super, venku sníh a jen jim utřela packy, sundala venkovní kombinézu a bylo :lol:. Nemá podsadu tak něco mít musí, před ní jsme měli kavalírku a ta nic mít nemusela, nebyla ta nízko u země :?. Jen se trefit nebo jim napíšu jakou velikost a zadam jen rozměry, otázka kolik toho vzít jestli ještě poroste, říká se že po 1 hárání asi už zůstane jak bude. Zase větší se bojim vzít aby jí to nebylo moc veliký :?. ale vyrostla, už se skoro nevejde do původního pelechu ale asi fakt to dělají chlupy, jako mokrá vypadala jak větší myš :mrgreen: :mrgreen: A ted po koupání jak voní :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.9.15 15:12

JORKŠÍŘI MI LIKVIDUJÍ BYT :-(

Dobrý den, mám dva jorkšírky. Pes 9 let a fenečku 16 měsíců. Psa máme od jeho narození a od dvou/tří let mi čůrá pobytě, přes den i v noci. Vloni jsme mu pořídili kamarádku, aby byl veselejší a třeba se i zklidnil a tolik nečůral (netušíme příčinu), na veterině jsme byli, vše ok. JENŽE!! Ona nám čůrá i ta fenečka! Takže jsme si to 2× ztížili a denně bojujeme, uklízíme, savujeme a některé kusy nábytku jsou na odpis. Manžel zvažuje, že se pejsků vzdáme, ale pořád hledám jiné řešení. Jaké jsou vaše zkušenosti, rady? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
29.9.15 15:16

@NellyG to se dalo čekat, když to je všude cítit :?. To začal ze dne na den bez důvodu? nezačkuje? To už Vám pes doma čůrá 6 let? nějaká příčina tam být musí když začal až déle a do té doby vše ok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caramelkaa
29.9.15 17:09

Ve vašem případě bych uvažovala o vykastrování, alespon psa. Jestli to není značkování svého teritoria :think: (ale je už starší tak nevím jestli není pozdě) nebo vykastrovat fenku, aby se vzájemně nespářili. Možná by pomohlo i častější venčení aby se naučili, že se opravdu čůrá jen venku! Samozřejmě pamlsek za odměnu a neustálé chválení, když se venku povede.
Zkuste místa pořádně očistit od pachu a potřít octem.
Je to škoda, ale před pořízením fenky jste toho psa už jako štěně měli první učit na venkovní čůrání,… ona to teď vlastně od něj odkoukala, tak se taky nenamáhá a chodí všude po bytě :roll:…,ale musí to být hrozný.

• Citovat
  • Upravit
20.2.19 17:25

To je nas Báďa junior..musim se i ja pochlubit????

Je to 3,5 mesicni stenatko, ktere mi pritel poridil potom, co nas nahle a necekane opustil „stary“ Bada :,( :,( mel epilepticke zachvaty, prvni jako stenatko a na jeden dalsi ve dvou letech bohuzel i odesel… :( :,( no a tohle Bada junior!! Nase vyzrany dvoukilovy prasatko :palec: 8o ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
20.2.19 17:41

@Muj Báďa on má 2kg ve 3,5m? To jsou rodiče taky tak velký :lol: Naše neměla ani 2kg v dospělosti :mrgreen: . Uši to chce vyholit a podlepit,ale má je dost velké tak jestli se mu postaví :think: Naše je měla nahoru od 6 týdnů věku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný