Jorkšíři a vše okolo nich

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3293
23.2.13 08:43
Ahojky, my máme doma 4 letého pejska a pořád mě nahlodává to, že bych mu pořídila kamaráda… ale u psů je to horší… Ale jako další kolo chcu fenku a určitě dvě… :) za mě máš - jdi do toho… :) a moc přeju aby si holky rozumněli… :) @Anonymní píše:
Holky máte zkušenost některá, máme 14.měs. jorka (kastrovanou fenku) a stále od chvíle, kdy ji máme mě to nahlodává, pořídit si ještě jednu. Mám vyhlídnutou (snad mi to vyjde), 1/2 roční s PP, paní ji prodává z důvodu chybějících zubů, počítala s ní na výstavy a uchovnění, ale neprošla bonitací. Je krásná, strašně mi připomíná tu naši, každopádně bychom ji dali taky kastrovat (sami štěnda mít chtít nebudem a štěňat je dost, tak proč pořizovat další). Je mi jasné, že jeden pes a dva je rozdíl (nehledě na vet. péči) cestování, na dovču nejezdíme a kdyby máme tady suprovou tetu, která nám už naši princeznu v 9.měs. hlídala. Písněte, kdo máte zkušenosti se dvěma jorky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.2.13 15:07
@Anonymní píše:
Holky máte zkušenost některá, máme 14.měs. jorka (kastrovanou fenku) a stále od chvíle, kdy ji máme mě to nahlodává, pořídit si ještě jednu. Mám vyhlídnutou (snad mi to vyjde), 1/2 roční s PP, paní ji prodává z důvodu chybějících zubů, počítala s ní na výstavy a uchovnění, ale neprošla bonitací. Je krásná, strašně mi připomíná tu naši, každopádně bychom ji dali taky kastrovat (sami štěnda mít chtít nebudem a štěňat je dost, tak proč pořizovat další). Je mi jasné, že jeden pes a dva je rozdíl (nehledě na vet. péči) cestování, na dovču nejezdíme a kdyby máme tady suprovou tetu, která nám už naši princeznu v 9.měs. hlídala. Písněte, kdo máte zkušenosti se dvěma jorky.

jestli je 6 měsíční, nemohla projít bonitací, ta se dělá až od 1 roku věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
23.2.13 15:45

@janine24 YT se bonitují nejdříve v 15 ti měsících věku - ale nevím, jestli jim nevyšla nová směrnice a něco se nezměnilo… ruku do ohně za to v tuhle chvíli fakt nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.2.13 17:53
@Baslerinda píše:
@janine24 YT se bonitují nejdříve v 15 ti měsících věku - ale nevím, jestli jim nevyšla nová směrnice a něco se nezměnilo… ruku do ohně za to v tuhle chvíli fakt nedám.

Já myslím, že je bonitace od 12 měsíců a možnosti uchovnění od 15 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.2.13 17:56

Třeba když paní vidí, že štěněti chybí zub, je jasné, že bonitací BY neprošla. Tak tam ani nepůjde a prodává fenku dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
23.2.13 18:00
@janine24 píše:
Já myslím, že je bonitace od 12 měsíců a možnosti uchovnění od 15 měsíců.

Už jsem na to taky mrkla, bonitace ve 12 ti měsících ale chovnost se přiznává v 15 ti měsících. YT není můj šálek čaje, takže nějaké hlubší info o nich v hlavě nenosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.13 13:02

Tohle mi paní psala:
„prodávám ji z důvodu špatného přezubení-počítala jsem s ní na výstavy a chov, a jí bohužel chybí 2 řezáky. Vidět to není, výstavy by možná i prošly, ale na bonitaci je počítají…Mrzí mě to, ani nevíte jak-je opravdu nádherná a je to fena na velké výstavy…no, moc jsem se s ní chlubila, tak mě osud potrestal :-)
Jinak je zdravá, bezproblémová, dobře vychovaná, kompletně proočkovaná, čipovaná s pasem..“
omlouvám se za anonym

• Citovat
  • Upravit
1980
24.2.13 13:26

Anonymní, chovatelka nenapsala nic špatně, pokud má fena vzorec zubů 6/4 + 4 nebo 4/6 + 4 tak by se s ní pár výstav jen tak pro legraci sjet dalo ale fena nikdy nezasáhne do papírového chovu, což je dobře, takže domů na gauč, na mazla nebo sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
12.4.13 20:02

packa

Ahoj, máme problém se zadní pacičkou… dnes při procházce naše fenka dováděla se psem, nevšimla jsem si, že by nějak špatně šlápla nebo něco a z ničeho nic si nemohla stoupnout na zadní packu. Pořád ji má ve vzduchu občas se snaží došlápnout, nevím co s ní, nechci jet hned na veterinu, myslíte, že ji mám packu třeba nějak zavázat? Jinak packu jsme ji prohlíželi a nikde nic nenašli (že by si třeba něco zapíchla), jen trochu ucukne když ji zmáčknu packu ve spod, ale jinak nekňučí nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
12.5.13 21:36

Ahoj holky, neprodáváte některá štěňátko jorkšíra nebo nevíte o někom, kdo zrovna štěňátka prodává? Moravskoslezský kraj. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
13.5.13 08:25

Škoda, zrovna jich máme doma 5 je jim 20dnů. Ale jsme ze Středočeského kraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
13.5.13 08:33

@Kathuschka Škoda, to je moc daleko, ještě do Olomouce nebo někam do Zlínského kraje bysme si dojeli, sle střední Čechy to už je hodně daleko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
13.5.13 08:34
@lenyhudy píše:
Ahoj, máme problém se zadní pacičkou… dnes při procházce naše fenka dováděla se psem, nevšimla jsem si, že by nějak špatně šlápla nebo něco a z ničeho nic si nemohla stoupnout na zadní packu. Pořád ji má ve vzduchu občas se snaží došlápnout, nevím co s ní, nechci jet hned na veterinu, myslíte, že ji mám packu třeba nějak zavázat? Jinak packu jsme ji prohlíželi a nikde nic nenašli (že by si třeba něco zapíchla), jen trochu ucukne když ji zmáčknu packu ve spod, ale jinak nekňučí nic…

Ahoj náš jork má stejné potíže. Pajdá na zadní tlapku, někdy ji zatíží a někdy skáče o 3. Na veterině řekli, že má přetržený jeden s kolenních vazů po skoku ze sedačky, ze které předtím 8 let skákal a bez úrazů. Řešením byla operace za 7-30 000do které se veterinářům pro mini práci nechtělo a nebo zkusit jak se to srovná samo. Dostal psí condro. Nechali jsme to protože vůbec netrpí, žere, běhá…je to po 3 měsících o chlup lepší, ale stále místy odlehčuje zadní tlapku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
13.5.13 08:48

Tak to mě mrzí, no… Možná se sejít někde na půl cesty kdybys nesehnala, ale koukni na net, určitě nějaké štěňátko najdeš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
13.5.13 14:24

Ahojky.
@Kathuschka -Mohu se zeptat, my čekáme jorkšírky za měsíc, bojím se hodně porodu zda to ta naše prdelinka zvládne a jak to mám udělat jak se narodí zda jí pomoci nebo instinkt si pomuže ona sama, kvuly pupeční šnuře zda si je rozkouše sama nebo to máme přetrhnout a pomoci jí i obalu ty štěněcí miminka.
Budeme mít poprvé jorkšírky, byla jsem i na ULTRAZVUKU zda je v březí takže ve čtvrtek to bude týden co jsem na něm byli.
Hodně ráda bych chtěla pomoci, dnesk jsem jí koupila vitamíny a budu dávat pulku denně.
Jsem neskušená a fakt se bojím hlavně o ní a taky o ty prdoušky.
Nechávaly jste ocásky nebo stříhaly hned po porodu.
Děkuji za odpověd. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný