Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máme doma 3měsíčního Maxíka
je taky bez PP, nám to ale navadí. Ted už má 2kg. Viděla jsem celý chov jen tatínka ne. Maminka je stříbrná a má 4 kg tatínek prý byl menší a měl klasické zbarvení. Měli osm štěnátek, všechna pidi až na dvě, kteří oproti ostatním byli obři
fenka a pejsek. Vzala jsem si pejska a jsem ráda že je větší. I když musím teda vytknout, že byl strašně začervený, takže jsme pak na veterině byli každý týden
Je to pěkný lump, máme o měsíc staršího kocourka, takže spolu řádí jak draci, koukat na ně je lepší než televize. A taky s náma spí v posteli
Chtěla bych se zeptat na ouška. Začínají se mu stavět-tedy jedno. Mě se ale zdá že má ty uši moc velké a vypadá s postavenýma jako králík
víc by se mi líbil s klopenýma. Možná je to tím, že je ostříhaný i na hlavě, prot se zdají velké. Ted mám dilema jestli lepit a postavit nebo ne. Jenže jak pak lepit ouško aby nestálo???
Jen se zeptám, jak víš, že jsi viděla matku svého štěněte, o otci nic nevíš a i kdybys ho viděla, mohl by to být jakýkoliv pes, ve třech měsících 2kg, standard mluví jasně ohledně KVH a váhy ale počítej s tím, že ti nejspíš přeroste, podle standardu musí YT uši stát, jestli se chceš na to vykašlat, nepodlepuj a nehol je, až bude štěně přezubovat, uši spadnou a už je nepostavíš, pokud se teď rozhodneš je nelepit. Ale pak svého psa nevydávej za YT ale za psa, který je mu vzdáleně podobný.
@Mirka6 Ahojky, já jsem ouška lepit nemusela, postavili se mu sami…
Ale možná zkus ouška ostřihat, aby je neměl mo těžké…
taky jsme to tak udělaly…
@Eveny jo ouška jsme už ostříhali, ted mu stojí jedno. Ale asi by vypadal líp kdyby mu plandaly jenže jak to jedno co mu stojí přinutit aby lehlo? Když mu ho slepíme dolů, tak zaklepe hlavou, máchne packou a náplast je pryč ![]()
@Mirka6 pokud chceš uši postavit, lepí se můstky na dva nebo tři dny na oholené ucho, pak den pauza a znovu na dva tři dny vylepit, ty pokud je nechceš stavět, nech uši zarůst, nelep a až ti začně přezubovat, tak uši spadnou.
@Baslerinda jo o tom přezubování vím, jen má dost silné chrupavky tak snad zůstanou ležet. Ted mě nechce pozovat abych ho vyfotila jak mu stojí jen jedno
šel spát, tak snad později. ale opravdu mi příjde, že oproti ostatním YT má o dost větší ouška ![]()
@Mirka6 Velikost ucha je také přesně dána standardem, takže pokud píšeš, že se ti zdá, že základna ucha je větší nebo posazená níž než lnie očí, uši si v cca půl roce lehnou. A nech je zarůst.
@Eveny jo je to mazílek kterej si ted právě načůral do pelíšku zmetek ![]()
@Baslerinda no už mu uši holit nebudu, tak snad lehnou, že nebude jedno ucho sem a druhý tam ![]()
@Mirka6 já bych mu je teda ostříhala a podlepila, mi se líbí víc teda se stojatýma ušima, jak je mají dolů tak mi příjdou jako takoví voříšci..prostě se mi to nelíbí. Uši se ti zdají teď že je má velké, za pár dní ti to tak připadat nebude. Já se našemu smála, že vypadá jak netopýr, když je měl poprvé podlepené
My máme teda taky jorka bez PP, ale má 2kg teď jako dospělý, je mu už 6 let ![]()
My taky máme jorkra bez pp… a je krásňoučký a nevyměnila bych ho… ale vedle susedi mají s pp a většího nepovedenca jsme neviděla… už jsme se o tom bavili… ale taky by ho nevyměnili… ![]()
Ahoj holky, od kdy jste podlepovali ouska, nase stene ma 6 tydnu, to je jeste brzo ze?
A jeste jak je lepsi ty ouska lepit
Oholit, zastrihat chloupky po okrajich a nalepit jednu naplast ze vnitr ouska na visku, to same ze zadu a pak jeste slepit naplasti na volno k sobe
NEBO
oholit, zastrihat chloupky po okrajich oska a spodni cast slepit dokola jakoby do rulicky?
Já už si to moc nepamatuju, ale myslím že jsme mu to lepila hned jak jsme ho dostali, takže od těch 6-8 týdnů, ale fakt nevím přesně. A ostříhala jsme mu je a slepila dokolečka, jako do ruličky.