Jorkšíři a vše okolo nich

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1637
19.1.13 20:15

Ahoj holky, prosím vás nevíte co dělat s očičkama? Tomu našemu z nich pořád teče, má pak takový ty škaredý kysance pod očima. Pořád mu to otírám, ale i tak, nejsou nějaký kapky na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
19.1.13 22:08

@Mirka6 Můžeš zkusit borovou vodu z lékárny, jestli pomůže. U mě zkušenost taková, že když jí chloupky lezou do očí, tak jí teče hodně, když je má hodně zkrácené nebo už naopak dlouhoé, teče jí míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
21.1.13 14:14
@Susanna píše:
@Mirka6 Můžeš zkusit borovou vodu z lékárny, jestli pomůže. U mě zkušenost taková, že když jí chloupky lezou do očí, tak jí teče hodně, když je má hodně zkrácené nebo už naopak dlouhoé, teče jí míň.

a to se kape do očí nebo jak se to podává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
21.1.13 14:29

@Mirka6 Kápneš do oka nebo můžeš vzít vatový tampón a oko a okolí vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
21.1.13 14:33

@Susanna díky za radu, určitě vyzkouším. Ostříhala jsem mu i chlupy v okolí očí a teče počád, tak zkusím tu vodičku a veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
4.2.13 08:56

Ahojky holky, prosím vás, kdy vám přibližně začala harat fenka?
všude se píše něco jinýho, ale zase vím. že čím menší rasa tím dřív, tak abych věděla kdy to očekávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
4.2.13 23:25
@Messi92 píše:
Ahojky holky, prosím vás, kdy vám přibližně začala harat fenka?
všude se píše něco jinýho, ale zase vím. že čím menší rasa tím dřív, tak abych věděla kdy to očekávat.

no tak to by mě taky zajímalo naší malý je už 8měsíců a furt nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
5.2.13 09:16

@Traccy
No známá si vzala jorka. z chov. stanice a tam ji řekli že má pejska, ale v 5měsíci zjistila má fenku protože začala harat, tak nevím no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.2.13 09:50
@Messi92 píše:
@Traccy
No známá si vzala jorka. z chov. stanice a tam ji řekli že má pejska, ale v 5měsíci zjistila má fenku protože začala harat, tak nevím no :D

Tak to nebyla žádná chovatelská stanice, že ne. Kdyby ano, ví chovatel co prodává, je to napsáno ve smlouvě, v PP, v europasu, složení vrhu je schváleno poradcem chovu z klubu plemene atd atd… ( jenomže to u PP psů něco stojí ).

K otázce, YT a malá plemena všeobecně mají rozhraní prvního hárání dost velké, cca od sedmi měsíců do prvního roku, ale není ani vyjímka půl roku nebo pět měsíců, jak ty říkáš, do tří let je u fen malých plemen těžké odhadnout příští hárání, doba dost kolísá, než se od cca čtyř let ustálí.

Příspěvek upraven 05.02.13 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
5.2.13 09:54

@Messi92 Naše poprvé v 7 měsících a od té doby jako hodinky každých 7,5 měsíců. Ale do roka má čas určitě, je to opravdu hodně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
5.2.13 11:15

Tak to je vtipné…včera se na to ptám a Jessie mi začla hárat :) je z toho úplně vyprdlá… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
5.2.13 11:18

@Baslerinda T já nevím ale v papírech má že je to pes přitom. je to fenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.2.13 12:09
@Messi92 píše:
@Baslerinda T já nevím ale v papírech má že je to pes přitom. je to fenka

Ano? A v jakých papírech? V oficiálním PP vydaném ČMKU po schválení kontroly vrhu, nebo na kusu papíru od… slovo chovatele se mi psát nechce. Kde se stala chyba si kamarádka snadno zjistí na klubu plemene po zapsání celého oficiálního jména psa do vyhledávače nebo na centrálním registru YT ČR. Ostatně, je to tvá známá, takže mě ani tebe nemusí zajímat, co si přinesla domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jorksirek
11.2.13 15:20

Ahojte maminy a pejskarky :)
mame doma malrho jorksira a shanime oblecky pro stendo, kdyby se tu nekdo nasel kdo ma doma nepotrebyn a v dobrem stavu rada bych koupila :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 06:50

Holky máte zkušenost některá, máme 14.měs. jorka (kastrovanou fenku) a stále od chvíle, kdy ji máme mě to nahlodává, pořídit si ještě jednu. Mám vyhlídnutou (snad mi to vyjde), 1/2 roční s PP, paní ji prodává z důvodu chybějících zubů, počítala s ní na výstavy a uchovnění, ale neprošla bonitací. Je krásná, strašně mi připomíná tu naši, každopádně bychom ji dali taky kastrovat (sami štěnda mít chtít nebudem a štěňat je dost, tak proč pořizovat další). Je mi jasné, že jeden pes a dva je rozdíl (nehledě na vet. péči) cestování, na dovču nejezdíme a kdyby máme tady suprovou tetu, která nám už naši princeznu v 9.měs. hlídala. Písněte, kdo máte zkušenosti se dvěma jorky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný