Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Co říkáte na toto jméno? Znamená to prý „bojovník“. Jaké druhé jméno byste k němu přidaly?
Promin, ale to je strasny na ceske pomery. To je [ppolsky nebo neco podobneho?
Co si o tom myslím? že mu budou děti říkat Joště - mošte. A že to zní jako příjmení, ne jako jméno. A že se to nedá říct hezky.
Vím, že tahle jména se v určitých kruzích vracejí a asi lepší Jošt než něco z turecké telenovely, ale doma bych ho mít nechtěla. Na mě je to už moc starodávné a k modernímu člověku se podle mě takové jméno nehodí. Za mě je to stejná kategorie jako Chrudoš, Haštal, Spytihněv a podobné.
@jednoslunicko píše:
@berusa.m Zejména zájmena! V čom!
Přesně na to jsem si taky vzpomněla.
Miluju lidi, co znají hlášky z filmů. ![]()
No především každý kdo navštíví Brno, tak si to jméno bude spojovat se sochou, co zespodu vypadá jako olbřímí penis.
@Jana525 píše:
Je to staré české jméno a jmenovali se tak Přemyslovci a Lucemburkové. Královská rodina, učili jste se o nich v dějepise.
@Jana525 píše:
Je to staročeské jméno. Jmenoval se tak třeba Jošt Moravský.
@jednoslunicko píše:
Co si o tom myslím? že mu budou děti říkat Joště - mošte. A že to zní jako příjmení, ne jako jméno. A že se to nedá říct hezky.
Děti si vymyslí posměch na každé jméno. To vychováváš svoje děti, aby se posmívali jiným dětem? ![]()
@jednoslunicko píše:
Jako proč Joště-moště?
@Morrígan Ní_Boii píše:
Děti si vymyslí posměch na každé jméno. To vychováváš svoje děti, aby se posmívali jiným dětem?