Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Co si myslíte o jméno " Derin"?pro chlapečka… příjmení máme krátké a nějak nemáme potřebu mu pak říkat Derinku nebo tak.. prostě mu budeme říkat Derine… zatím se nám líbí nejvíc z těch tří co jsme vybrali
… Ještě se nám libi Leonard nebo Dion.. prosím vás ptám se abych věděla jak to jméno působí mezi lidmi a ne aby se nám někdo smál apod. tak prosím slušné odpovědi
Máme derina psa
![]()
Než jsem rozklikla příspěvek, vůbec jsem nedokázala odhadnout, jestli je to jméno pro kluka nebo pro holku. Nikdy jsem ho předtím neslyšela, ale zas člověk si zvykne na všechno. Ale určitě bude poutat pozornost.
Jméno Derin jsem v životě neslyšela. Znám jenom Darren. Ve své podstatě špatné není, ale je to celkem úlet. Museli byste počítat s tím, že lidi na jméno budou divně koukat a neustále se vyptávat, odkud ho máte.
Dion bych nedala vůbec. U nás si to lidi spojí tak maximálně s Celine Dion a to u kluka není žádné terno.
Jsem konzerva a dala bych Leonard. I tak bude celkem originální.
@Anonymní píše:
Co si myslíte o jméno " Derin"?pro chlapečka… příjmení máme krátké a nějak nemáme potřebu mu pak říkat Derinku nebo tak.. prostě mu budeme říkat Derine… zatím se nám líbí nejvíc z těch tří co jsme vybrali
… Ještě se nám libi Leonard nebo Dion.. prosím vás ptám se abych věděla jak to jméno působí mezi lidmi a ne aby se nám někdo smál apod. tak prosím slušné odpovědi
Jako, my máme v rodině fakt nezvyklý jména… Ale Derin? Je v seznamu povolených jmen?
Jinak, nezní blbě, ale pouze v základní nezkráceném a nezdrobnělém tvaru - jak se ho pokusím modifikovat, dostávám samé šílenosti, což by mě osobně asi odradilo.
Záleží, je to na vás.
A to příjmení je typicky české? Třeba Vlk nebo Frk?
Derin Vlk
Leonard Vlk
Dion Vlk
Asi ke krátkému příjmení to delší jméno.
Ale asi záleží i na tom příjmení. Leonard Vlk je asi lepší než Leonard Lev… ![]()
Jinak Derin mi připomíná tvar Jaroslava - Jarin…
V životě jsem to neslyšela, je to opravdu jméno? Nijak hezky mi to nezní..
To jmeno jsem jeste neslysela. Budete muset hodne hláskovat. Ja osobne nejsem zastancem co nejvic originalnich jmen, pokud to neni tradice, spis mi prijde, ze si rodice neco kompenzuji, ale zas dat jmeno svemu diteti je vec ciste rodice a jestli se vam libi… a nebude jich tam urcite nekolik 😀 jinak bych si dala pozor na zdrobneliny, to ze vy mu tak nebudete rikat, neznamena, ze mu tak nebudou rikat vsichni okolo
a jmeno derin trochu asociuje jine ne tak hezke slovo, ale kdyz uz se tak dite jmenuje, lidi si zvyknou
u nas ve skolce ma jeden klucina take nezvykle jmeno (ale je to cizinec), a ja netusim, jak se jmenuje
detem se to blbe vyslovuje, tak mu vsichni rikaji datel 😅 tak mozna i počítat s prezdivkou ![]()
@Anonymní píše:
Divně. Je to slušná odpověď?
@Magical-eyes píše:
A to příjmení je typicky české? Třeba Vlk nebo Frk?
Derin Vlk
Leonard Vlk
Dion Vlk
Asi ke krátkému příjmení to delší jméno.
Ale asi záleží i na tom příjmení. Leonard Vlk je asi lepší než Leonard Lev…
Jinak Derin mi připomíná tvar Jaroslava - Jarin…
Nebo Péč, Míč, Ťok… ![]()
Co si myslíte o jméno " Derin"?
pro chlapečka… příjmení máme krátké a nějak nemáme potřebu mu pak říkat Derinku nebo tak.. prostě mu budeme říkat Derine… zatím se nám líbí nejvíc z těch tří co jsme vybrali