Jsem asi stydlivá

Anonymní
1.6.25 19:37

Jsem asi stydliva

Ahoj holky :lol: Docela se stydím za tohle téma, ale potřebuji radu co s tim. Jako dítě a pubertacka jsem byla naprosto normální. Je mi 26 let, mám maturitu, skolkove deti, a pracuji s lidmi. Nemám problém mluvit, bavit se s okolím.. Ale nějakou záhadou mám problém jít něco koupit. :mrgreen: V obchodě cítím že jsem nervozni. A to tam jezdím každý týden na velký nákup. Menší u nás v krámku co druhy den, a to je v pohode. Kamen úrazu jsou místní akce. Třeba teď v květnu byl u nás na vsi pochod…Díky bohu sla semnou a s detmi moje mama, jinak bych chudakum nezvládla koupit ani malinovku. :roll: Mama odesla pak domu, a deti chtěli parek. No prostě jsem to nedala. Nedokázala jsem tam jit, čekat frontu a chtít po známým Pepkoj ať mi dá parek. :nevim: :mrgreen: Tohle všechno vždycky dělal manzel. Vyckal frontu, koupil, donesl… :pankac: Včera jsme byli na jiné akce mimo vesnici, a aspoň jsem zvládla dětem už konečně koupit kofolu. Protoze manzel remcal. Ale doma jsem ho prosila předčasně at koupi detem jidlo on. :lol: Jsem na sebe docela pyšná. :mrgreen: Jak se premoct a nestydet? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8570
1.6.25 19:53

A z čeho konkrétně jsi nervózní? - že se na tebe bude někdo dívat, řekneš nějakou blbost nebo že máš pocit, že někoho otravuješ/zdržuješ?
Jinak nejvíc ti pomůže se těch situaci nestranit a naopak je zažívat, pak zjistíš, že to fakt nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.25 20:12
@izabe píše: Více

Ano, přesně to koukání na mě…

• Citovat
  • Upravit
3172
1.6.25 20:30

Pepkoj… :pocitac: :zed: :cert:

to tak trhá oči.. :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
1.6.25 20:32

Asi by bylo dobré zjistit, proč ti to vadí - něco jsi zažila v dětství? Někdo ti něco říkal? Rodiče?
Jinak já si obvykle říkám, že stejně tak jako koukám já na ostatní, tak koukají oni na mě. A když koukám na frontu lidí u stánku, jak si kupují jídlo, tak si prostě neříkám nic, lidi si kupují u stánku jídlo. Nic zvláštního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
1.6.25 23:29

:think: Vždyť je úplně jedno co si bude Anežka nebo Pepkoj myslet ne? :lol: A že řeknu blbost? No a? Tak se zasmějeme.. Když se tomu bude člověk vyhýbat bude to pořád stejné. Co takhle nacvičit si co řeknu? Dobrý den, dvakrát párek v rohlíku s kečupem. Dekuju a nashledanou. Mamka měla problém s jídlem na veřejnosti, nerada jedla mezi lidmi a pořád měla pocit, že na ni lidi koukají. Furt jsme ji říkali, že nikoho nezajímá jak ona jí :lol: že si tam každej čumí do svýho talíře a svoji huby :lol: začali jsme chodit aji do menších restaurací u vesnic a sedat si nejvíc na kraj aby seděla zády lidem :lol: stačilo takhle rok a ted už se v pohode nají úplně všude :palec: takže nacvičit co řeknu, listovat v telefonu ( vypadat zaneprázdněně ) a hlavně, nemyslet na to co si bude okolí myslet.. nejdu se přece vykadit na veřejnosti ale koupit si něco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.6.25 04:46

Poslala bych děti koupit si to samotné :mrgreen: Moje si toto zařizují dávno od předškolního věku na stáncích a v malých krámcích včetně placení kartou. A díky tomu mají často nechuť čekat v dlouhých frontách na předražený párek nebo hranolky🙂 Jako já, nesnáším to a nehodlám to zásadně měnit. Jídlo máme s sebou a toto si můžeme udělat doma.
Máš to jako ojedinělý příznak? Podobné problémy včetně problému s jídlem na veřejnosti bývají součástí PAS u žen. Ale to by nebyl jediný příznak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová