Jsem bez práce - eskort?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.11.21 18:58
@Anonymní píše:
Máme v práci mladou slečnu, co má epilepsii, malé dítě a do toho pracuje na 12 směny v nemocnici… Takže vše se dá a neponizuj se.

Zakladatelka,
Byla jsem se zeptat na práci sanitářky v nemocnici a odmítli mě. Prý tuhle práci s epilepsií vykonávat nemůžu a ještě k tomu dělají jen dvanáctihodinové směny, které mám zakázané. Všechny omezení a informace o záchvatech mám napsané ve zdravotním výpisu, který po mně vyžadovali kamkoliv jsem šla. Vždy to dopadlo stejně - přečetli si ve zprávě epilepsii a poslali mě domů.

• Citovat
  • Upravit
Altavista
8.11.21 19:04
@Anonymní píše:
@Svistice
Zakladatelka,
Teď uznávám že jsem radši měla někoho zkontaktovat a jít do děcáku a třeba bych si tam šetřila ten sirotčí důchod (pokud by mi ho dávali?) ale nevěděla jsem co dělat, bála jsem se a udělala jsem to první co mě napadlo - sehnala jsem si rychle byt, vysvětlila jsem pánovi situaci a žadonila ho, aby mi ten byt dal a abych kauci mohla splácet postupně. Smiloval se a byt mi dal, o nic jiného se nestaral, dál se o mou situaci nezajímal. Mám garsonku, kde platím osm tisíc za měsíc a šest tisíc mi zbyde na telefon, jídlo a drogerii.
V práci mě vyhodili s tím, že jsem ještě dostala seřváno že jsem tajila svou nemoc, nic jsem od nich nedostala a tak nějak tuším, že by mohli říct že mi nic nedají protože jsem epilepsii tajila a tím jsem jim vlastně zalhala v tom, že jsem schopná práce. Epileptici prý nemají ve fabrice co dělat a já díky bohu spadla mimo stroj, na zem, jinak by to asi mělo horší důsledky :oops:

Ne, tohle je na soud, je to trochu složitější.
Když ti diagnostikovali epilepsii, lékař s tebou neprobíral něco jako nemocenskou apod?? (tohle je téma ve kterém plavu)

Zoidberg má pravdu, když tohle uděláš, sežere tě to, zlikviduje psychicky zevnitř. Píšeš jako chytrá holka.

• Citovat
  • Upravit
53518
8.11.21 19:04
@Anonymní píše:
Zakladatelka,
Byla jsem se zeptat na práci sanitářky v nemocnici a odmítli mě. Prý tuhle práci s epilepsií vykonávat nemůžu a ještě k tomu dělají jen dvanáctihodinové směny, které mám zakázané. Všechny omezení a informace o záchvatech mám napsané ve zdravotním výpisu, který po mně vyžadovali kamkoliv jsem šla. Vždy to dopadlo stejně - přečetli si ve zprávě epilepsii a poslali mě domů.

Vrať se k tátovi. Popros ho o pomoc. Chlastá, ale snad se na tebe nevykašle. Postarej se, abys brala a léky a třeba se to s tou epilepsií časem zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
8.11.21 19:09
@Anonymní píše:
Zakladatelka,
Byla jsem se zeptat na práci sanitářky v nemocnici a odmítli mě. Prý tuhle práci s epilepsií vykonávat nemůžu a ještě k tomu dělají jen dvanáctihodinové směny, které mám zakázané. Všechny omezení a informace o záchvatech mám napsané ve zdravotním výpisu, který po mně vyžadovali kamkoliv jsem šla. Vždy to dopadlo stejně - přečetli si ve zprávě epilepsii a poslali mě domů.

něco mě napadá, napiš sz

• Citovat
  • Upravit
65182
8.11.21 19:11
@Anonymní píše:
Zakladatelka,

A jak ses dostala do te tovarny, tam je taky vstupni prohlidka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.21 19:13

Zakladatelka,
@Altavista doktorka se mnou nic neprobírala, když jsem jí řekla že jsem přišla o práci tak mi řekla abych šla na pracák a doufala, že mi nijak pomoct nemůže :oops: měla bych to tedy nějak řešit? Já vůbec nevím co dělat :oops:

@Russet Léky beru, teď mi doktorka zvýšila dávku a dávám si pozor abych nezapomínala, mám na to nastavený budík. Ale k tátovi vážně nemůžu, ten žije ve špíně, je bez peněz a jediné co dělal bylo, že se opil a pak mě zmydlil protože se opíjel do agresivity :oops:

• Citovat
  • Upravit
322
8.11.21 19:14

Zakladatelko, napiš mi SZ, ať ti můžu napsat soukromě ;)
(S eskortem fakt zkušenosti nemám, jen pro ujasnění :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
8.11.21 19:15

Napis mi do zpráv, něco mě napadlo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.21 19:17

Zakladatelka,
@vokishka epilepsie se mi objevila až po půl roce, co jsem pracovala. Zničehonic, neměla jsem ani úraz a pokud vím, tak bych ji neměla mít ani vrozenou. V práci jsem mlčela a tajila to skoro dva měsíce, ale pak jsem dostala záchvat a profláklo se to :oops:

• Citovat
  • Upravit
2033
8.11.21 19:18

A proč těm zaměstnavatelům vykládáš, že máš epilepsii? Zaměstnavatel má pouze dostat od lékaře potvrzení o vstupní prohlídce. Do tvých diagnoz je zaměstnavateli houby.

Ještě edit, čtu, že se to zaměstnavatel dozvěděl z výpisu ze zdravotní karty. Tohle fakt nechápu. Podle mě by zaměstnavatel měl dostat jen info o schopnosti vykonávat práci a ne o diagnózách zaměstnance.

Příspěvek upraven 08.11.21 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.21 19:22

Zakladatelka,
@Santa Juana já nikomu nic nevykládám, na každém pohovoru po mně chtějí výpis ze zdravotní karty, podle kterého pak závodní doktoři posuzují schopnost. Jenže já v tom výpisu mám samozřejmě zmíněnou epilepsii, na které to vždy pohoří :oops: vymýšlela jsem jak to ututlat, byla jsem dokonce za doktorkou a zeptala se, jestli by mi tu epilepsii nemohla z toho výpisu smazat, protože nemůžu najít práci, ale odmítla. Prý to tam musí nechat a utajit se to nijak nedá, jinak bych samozřejmě zatloukala abych dostala práci :oops:

• Citovat
  • Upravit
60142
8.11.21 19:25
@Anonymní píše:
Zakladatelka,

Nemas zakazane 12hodinove smeny, neni duvod. Nevhodne jsou zmeny rezimu - denni, nocni.

Epileptiku mam v praci dost, casto lidi od pasu, i je nekdy privezou rovnou z prace, a tyhle problemy fakt nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
8.11.21 19:26

Výpis od lékaře dáváš jen lékaři, zaměstnavatel do ní nemá co nahlížet. Obrátila bych se na nějakou nadaci, proč jsi nešla po záchvatu na nemocemskou? Tys jim podepsala výpověď? Teď před Vánoci bys mohla najít alespoň dočasnou práci.

• Citovat
  • Upravit
2033
8.11.21 19:27
@Anonymní píše:
Zakladatelka,
@Santa Juana já nikomu nic nevykládám, na každém pohovoru po mně chtějí výpis ze zdravotní karty, podle kterého pak závodní doktoři posuzují schopnost. Jenže já v tom výpisu mám samozřejmě zmíněnou epilepsii, na které to vždy pohoří :oops: vymýšlela jsem jak to ututlat, byla jsem dokonce za doktorkou a zeptala se, jestli by mi tu epilepsii nemohla z toho výpisu smazat, protože nemůžu najít práci, ale odmítla. Prý to tam musí nechat a utajit se to nijak nedá, jinak bych samozřejmě zatloukala abych dostala práci :oops:

Jo už jsem dočetla, že to chtějí. A co vzít výpis ze zdravotní karty, osobně donést závodnímu lékaři, aniž by se dostal do ruky zaměstnavateli. Závodní lékař jen napíše schopen/neschopen. zdravotni karta nemá u zaměstnavatele co dělat. Resp. Nemá do ní čučet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
8.11.21 19:32

Na profil mi mrkla Andynkaa, takže hádám, že žádné právní řešení vymýšlet nemusím. Nicméně díky za projetí této problematiky, obvykle se jí nezabývám a cvičit mozek je důležité :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat