Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Moc držím palce, aby to vyšlo a je mi sympatický, že i kluk si „přišel“ pro radu!! ![]()
Je opravdu fajn, že máš takovýhle názor:-) pokud jste byli vyšetřeni, a žádná příčina nebyla odhalena, tak by vám mohla pomoct třeba IUI, to je jedna z nejlevnějších metod a je velmi jednoduchá! Pokud opravdu není nikd epo zdravotní stránce problém, zkus vzít manželku třeba na dovolenou, ona se uvolní, a mnohým párům se nakonec zadařilo na dovolené
přeju moc a moc štěstí ať máte brzy vytoužené miminko ![]()
Vím, že je to těžké, všechno už bylo řečeno… To se málokdy vidí, že by si sem chlap přišel pro radu ![]()
Každopádně vám držím pěstičky, ať to vyjde co nejdřív… My jsme se snažili přes 3 roky, měli jsme jít do stimulace právě na IUI a než jsme tam došly, tak se samo povedlo - viz. podpis a metřík… máš pravdu v tom, že je potřeba na to nemyslet, ale i v tom, že my ženský v tomhle směru moc „vypnout“ neumíme…
Určitě se vám zadaří a moc vám to přeju ![]()
Chlape-zaměstnej jí,vyražte na brusle,do kina,sportovat,cokoli.A buď trpělivý,jak se ženská rozhodne pro mimi,je konec ![]()
Už tady bylo všechno řečeno. Asi jen jí nepřestávej ujišťovat o svojí lásce. Zkus jí něčím zaměstnat hlavu i když vím, že to jde u nás ženských těžko
. A hlavně komunikujte, vyslechni si její pocity a zkus potlačit nutkání je řešit … je to těžký, když si žena stěžuje chlapovi začína spínat, že by měl najít řešení a přitom ona chce jen abys poslouchal a byl u ní. Vysolí to na teba a uleví se jí.
Laaja píše:
Ahoj,
vše už bylo napsáno. Ale napadlo mě, co takhle si najít nějaký nový koníček nebo zájem, který budete dělat spolu? A ta dovolená je taky dobrý nápad, vyrazte si k moři nebo na hory.
My jsme se naštěstí nesnažili moc dlouho, ale vím jak jsem si říkala, teď už jsem těhu a nic. Tak jsem pak byla zklamaná. Nakonec jsem na to přes jiné starosti přestala myslet, stěhovali jsme se a rekonstruovali, a ono to najednou přišlo a já byla překvapená, že je to tu.
Tak přesně to byl taky můj případ
.Když nějakou dobu nám to nešlo,já na to pořád myslela,no hrůza
.Pak jsme měli úplně jiné starosti,rozjížděli jsme hospůdku,já tam začala pracovat(že se oto jako budu starat já),a pak se to z ničeho nic povedlo
,jsem za to ráda.
Jinak si myslím že ta dovolená je dobrý nápad ![]()
No, musí to být pro Vás oba náročné…a pro ní zvlášť,mám také kamarádky, které každou ms takhle špatně prožívaly…na to navazovaly hádky s partnerem atd…
Já myslím, že nejlepší by pro oba bylo nějaké rozptýlení
, aby nemohla pořád myslet na to, že chce otěhotnět…to musí být cítit i při sexu atd…co třeba žádost o ruku a svatba
? Ha, nechci být drzá, ale jen mě to napadlo…takhle nedávno otěhotněla má kamarádka…přestala se zabývat otěhotněním, plánovali svatbu a vše kolem…a týden před svatbou měla pozivitní test
.
No, každopádně oporou jí určitě jsi, vypadáš mile a citlivě, tak to určitě zvládnete. Hodně štěstí a ať se brzy zadaří (nebo se nebojte a běžte se poradit do nějakého reprodukčního centra).
Hezký den, H.
Anonymní píše: .. protože chlapi, teda aspoň já, dokážou přepnout své myšlenky a říct si, nebudu na to myslet, protože pak je to ještě horší, taky si to přeju, ale asi to máme jinak naprogramované v těle. …
S tímhle si dovolím nesouhlasit. Spíš je to tak, o co zrovna jde. Protože pokud se vám chlapům nedaří v práci, nedopadl sportovní turnaj a nebo máte zdravotní problémy, tak o tom sice moc nemluvíte, ale žere vás to děsně, přestat myslet na to nedokážete a jste nesnesitelně protivní…
S tím těhotenstvím je to tak, že nejde bezprostředně o vás, proto vypnout dokážete (jako ano, jde i o vás, ale ne o vaše tělo, které má otěhotnět
).
Jinak to co jsi popsal jsou zcela typické, standardní chyby
a holt platí, že do hlavy nám nevidíte. Takže vám to nezávidím, občas to máte opravdu těžké, umět odhadnout, co by bylo zrovna vhodné udělat, zvlášť když empatie není úplně chlapská silná stránka. ![]()
Budu se opakovat: partnerku něčím zabavit/zaměstnat, aby na TO neměla čas myslet vůbec. ![]()
Jj to znám, sice se snažíme taky teprv sedmý měsíc,ale pro nács ženský, který to mimčo tak moc chtějí, je to jako věčnost. Taky mě vytáčí manžel- hlavně, když říká ať na to nemyslím, nebo dokonce, snažíme se CHVÍLI. To bych ho zabila za tu „chvíli“…
Ale potom když mě obejme a řekne neboj budeme mít Gábinku a v obchodech prohrabává věcičky na mimčo, tak bych ho zas sežrala láskou
Holt je to těžký nemyslet na to, někdy mám pocit, že mi už každou chvíli z toho musí hrábnout…držme se všichni i chlapi i ženský ![]()
Ahoj,
myslím si, že pokud se snažíte 2 roky, tak je právě načase vyhledat něčí pomoc. Pokud navštívíte nějaké Centrum asistované reprodukce…nic moc nezaplatíte!!! A hlavně udělají Vám vyšetření a hned budete vědět na čem jste..... může být chyba v ženě ale nezapomeň že můžeš mít hooodně pomalý spermijky!!! Anebo už jde jen o nervy … taková doba a nic!! Můj názor je takovej, že se Vám zlepší vztah, který spolu máte… spojí Vás to!!! Budete mít společný cíl a společnou cestu!! Jí se zlepší nálada, že se něco děje. Prvně se to motá kolem výsledků vyšetření a pak se začnou dít i věci s otěhotněním. Stává se i to, že jak se to hodí za hlavu a nechá se to na lékařích, ženská otěhotní ani neví jak!!! Vždyť můžete čekat do prázdnin mimčo.
A já jsem taková, že se testuju ani to mužovi neříkám… můžu mít nějaký tajemství a Vaše rady typu: Nemysli na to!!! JSou opravdu k věci. Beru muže jako tvory, kteří prostě některým věcem nerozuměj!!
Hodně trpělivosti a sil
Co kdyby tvoje partnerka zkusila krome tech tradicnich lekarskych metod taky nejaky alternativni zpusoby jak pripravit snazsi cestu k poceti, treba pre ovulaci pit kontryhelovy caj nebo uzivat kapky gynex, ktere je mozne dostat v kazde lekarne. taky bych ji doporucovala cviky od Ludmily Mojzisove. Mozna by mela zkusit si zajit na fyzioterapii jestli nema problem s pateri a hlavne s kostrci, kdyz je spatne umistena (treba po narazu nebo padu, staci v zime uklouznout na naledi), tak to zpusobuje sterilitu i kdyz zadne jine priciny k neplodnosti nejsou. Nektere porodnice se specializuji na tu metodu L. Mojzisove, terba Podoli v Praze. Doporucila bych ji taky stranku www.vedomematerstvi.cz je to alternativni pristup k materstvi. Urcite ne kazdemu se bude zamlouvat, ale mozna tvou partnerku oslovi. Zkouseli jste pocit mimi na dovolene? casto to vyjde prave takhle.Drzim palce, at to vyjde!!! Urcite nam potom dej vedet az se to podari ![]()
Anonymní píše:
Zdravím,
chci Vás poprosit o radu. Se svou přítelkyní se zhruba dva roky snažíme o potomka. Dnes jsme spolu měli ostrou výměnu názorů. Měla zpožděnou menstruaci asi tak pět dní, už si zase myslela, že může být těhotná, teď to sice bylo lepší v tom, že vydržela neudělat test, vždy jí říkám, nedělej si ten test, pak budeš zklamaná. No a dnes to dostala a má to nějaké silnější, jde to na ní vidět, že jí to pěkně bolí, ona říká, že mohla být těhotná a samovolně potratit, že proto to má tak silné. No a zase je na tom psychicky špatně,bečí, že ikdyž se snažila si to tak nepřipouštět, tak stejně v koutku srdce doufala a zase to nevyšlo. Ne jednou jsem jí říkal, snaž se na to nemyslet, ani o tom nemluv, že bys mohla být těhotná, protože, když to tak nebude, tak to zase dopadne špatně. Ona mi oponuje tím, že chlap to nikdy nemůže pochopit a že děkuje za podporu, kterou jsem jí v tyto dny nedal a začla bečat ještě víc. Jenže jak ji mám podporovat? Já myslím, že ji podporuji tím, že se jí snažím vtlouct do hlavy, že na to nemá myslet. Co jiného mám pro ni udělat? Chci ji být oporou a chci s ní mít dítě…
milej zlatej, jako bych slyšela toho svého milovaného… vy si myslíte, že když nám říkate „nemysli na to.. nežer se tím“ a podobně, že nám pomáháte? My ženy jsme nastavené jinak a pomůžeš jí pokud o tom budeš důkladně mluvit a dáš jí dojem toho, že jsi v tom s ní naplno.. teď tě potřebuje víc než kdy jindy, páč má pocit, že jako žena selhává.. takže mluv a odpusť si poznámky o tom ať na to nemyslí.. to je fakt to nejhorší co v takovou chvíli můžeš udělat..já vím, že to myslíte dobře ale je to u zoufalé ženské k prdu ![]()
Si zlaty a urci si jej oprou. len to nevzdavajte a skuste symptotermalnu metodu. Ta uz pomohla mnohym
dnes uz existuju aj pomocky ako pocitace cyklov, ktore zlahcuju zistovanie plodnych dni a tym ovulaciu ![]()