Jsem k sobě moc přísná?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@zuzanx jasně no, protože se musí pořád pohlížet na těch 270 odpracovaných dní. Je to nedomyšlené a matky či nastávající matky jsou na tomhle prostě bité. ![]()
@martina.se jasně, to chápu a díky za podporu, je jasné, že jsem v lepší pozici než někdo, kdo dostudoval a šel rovnou na mateřskou a další mateřskou a pak chce nějakou dobrou práci - bez praxe, bez pracovní minulosti… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla v práci taky něco přes rok, když jsem otěhotněla, tohle nikdo neřeší. Pak jsem byla rovnou 6 let doma a nakonec jsem se tam už nevrátila, začali mezitím dělat na směny a ani se mi tam už nechtělo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik přesně tak.. tak nad tim nepátrej, snažte se, nějak bylo, nějak bude.. pokud má práci i chlap, jste v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Já jsem taky byla ve 22 těhotna. V práci jsem byla 2 roky před těhotenstvím. Taky jsem nejdřív mela stres, jak to tam bude a když jsem zjistila, ze za mě Maji náhradu, tak jsem si to doma uzila skoro 7 let, dvě deti za sebou:) do prace jsem se vrátila v prosinci, na to samé místo ze kterého jsem šla na mateřskou. Nelituji toho vůbec. Jsem ráda, že už mám odrodíno a v práci je to super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gosi svatbu plánujeme v létě, HA bych už ráda dobrala koncem listopadu/prosince. Vedoucí děti určitě má a kolegové? Jeden či dva možná, ostatní jsou mladí a asi se do toho nehrnou. Je tam především mužské osazenstvo.. takže kdyby se podařilo např. na jaře, byla bych tam kolem 2let.
@Cuddy jasně, asi o tom hloupě přemýšlím, ale vím, že jsem nahraditelná
Jak to zkomplikuje, bude jistě nějaká rezerva, to jo, takže prvotní výdaje by neměly být překážkou. Potom spadám pod mateřskou, což je taky fajn, ale pak bych si musela něco najít, protože sem bych se asi ani vrátit nemohla. Už teď totiž vím, že hlídání bych zařízené neměla a za další je to práce na krátký a dlouhý týden… ![]()
@lleennttiillkkaa což to chápu, takže jsi to měla takto krásně a vyšlo to.. Ta ochranná lhůta je alespoň v něčem prospěšná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, pokud jsi v té práci spokojená (myslím po platové stránce, kolegové atd…), tak já osobně bych počkala, až budu mít smlouvu na dobu neurčitou
- je to přece jen větší jistota, že se pak máš kam vrátit - i když je jasné, že tvoje místo mohou zrušit nebo tak něco - ale přece jen beru jako největší jistotu z těch všech nejistot smlouvu na dobu neurčitou.
Já měla smlouvu na dobu neurčitou hned, jak jsem nastoupila, a i tak jsem počkala ještě další 3 roky s otěhotněním - byla jsem na sebe ještě přísnější než ty
- mimo jiné i kvůli tomu, abych prostě hned „neutekla na mateřskou“…nastupovala jsem v 23 letech, rok na to se vdávala a za další 2 roky jsme šli do mimi…takže jsem odcházela skoro po 4 letech (myslím včetně těhotenství).
Po prvním synovi jsem se vrátila, byla jsem tu další 3 roky a šla v pohodě na druhou mateřskou
- druhý syn se po 7mi letech povedl hned na první pokus ![]()
Vím, jak moc člověk to mimčo chce, ale já bych fakt na tu smlouvu neurčitou počkala - jestli je to cca za 2 roky, tak to ti bude 24, už budeš v klidu vdaná atd…- my se začali snažit v mých 26ti letech a nic jsem nezmeškala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otěhotněla jsem měsíc před 23. narozeninami a nemyslím si, že to bylo brzy. Prostě věk tak akorát
A na lidi v práci se neohlížej, to bys nemohla mít děti nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha, teď čtu, že je to krátký/dlouhý týden a že víš už teď asi, že vrátit by ses nemohla…tak to je fakt čistě na tobě, jestli chceš, tak do mimi jděte už teď…já uvažovala právě v tom smyslu, že tohle je celkem ideální práce pro matku s dětmi, takže jsem se vždy chtěla stoprocentně vrátit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gerberka ano, je to logický, chápu to.
Jenže je problém ten, že vůbec nevím zda mi bude i nadále smlouvu prodlužovat až do doby neurčité. Jednak proto, že je tam jedna holčina, co je právě na mateřské a měla by se vracet příští rok. (nevím jestli se opravdu vrátí nebo půjde na další mateřskou či tak). No a za další, jsou to 12ti hodinové směny, krátký a dlouhý týden a to bych prostě s prckem nedala..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik Měla jsem smlouvu na dobu určitou s příslibem, že bude prodloužena po uplynutí na neurčito. Vzhledem k povaze práce (zdravotní sestra, těžcí pacienti, infekční choroby, doprovody na rtg a další) jsem nadřízené oznámila těhotenství celkem brzy, příslib platil dál, po uplynutí doby určité jsem ještě přes měsíc dál docházela do služeb, ale papír jsem neměla žádný (pakliže je dohledatelné, že jsem chodila do práce dál a chodila mi dál výplata, tak ani nebyl tolik potřeba - řečeno nadřízenou a něco podobného tvrdil i google, nepátrala jsem po tom víc tenkrát, naivně jsem myslela, že to fakt není důležité). Když jsem práci přestávala fyzicky (a psychicky) zvládat a objevily se trochu komplikace, k radosti gynekologa jsem kývla na neschopenku (vnucoval mi ji už od první návštěvy, kdy potvrdil těhotenství) s tím, že dosloužím aspoň ten polední měsíc, abych nedělala bordel ve službách a nekomplikovala to ostatním… Načež mi při poslední službě byl předán papír o skončení práce na dobu určitou k následujícímu dni, ještě mohli jedenkrát prodloužit na dobu určitou, nikde nebyl podepsaný papír o době neurčité, tak co by ne, že… A já k. áva blbá a přecitlivělá, které bylo hloupé vůči ostatním jít na neschopenku hned nebo si aspoň dupnout o nějaké úlevy, když jsem práci přestávala zvládat, sloužila jsem dál noční, i když jsem nemusela a bylo mi při nich akorát zle… ale přeci je šílený podstav, personál je přetížený atd.
- já v tu chvíli ani nepípla a podepsala ten papír s pocitem že jsem naprostý odpad. Teď bych si nafackovala, bohužel to je přesně styl mého chování, sebevědomí na nule a nadměrná ohleduplnost vůči ostatním. Zakladatelko, když jsem četla tvůj text, tak mi to přišlo silně povědomé… Jen jsem tě chtěla varovat, aby sis na některé věci dala pozor.
Prosím o zachování anonymity, přeci jen to jsou informace už docela konkrétní, děkuji.
- Citovat
- Upravit
@Gerberka právě,mě ta práce baví, sice mi přijde, že toho po nás začínají chtít víc a víc, ale pořád se to zvládnout dá. Jenže ty směny.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní: takže jsi nakonec podepsala smlouvu na dobu určitou a sloužila dál nebo jsi z práce odešla jak ti dali ukončení smlouvy? Kdybys nehleděla na práci tak moc ohleduplně, tak bys byla na neschopence a pak na mateřské..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik Chceš-li miminko, pořiď si miminko. Smlouva na dobu určitou mi nepřijde jako nějaké extra terno vůči zaměstnanci, aby sis musela kvůli tomu dělat starosti. Mít děti je fyziologickým rysem ženy, nevím, proč by se to v dnešní a tolik humánní společnosti mělo dramatizovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyLada to je právě to, co tu řeším a pořád se ve mě tluče. Moc se ohlížím na to vše, ale ne na to co chci a tak. Práce je plno, ano, někdy nic extra, někdy zas v pohodě ![]()
Prostě jsem potřebovala to svoje „drama“, probrat s ostatními, co už mimča mají, ocitli se v podobné situaci a tak. Nemám nikoho, s kým bych toto téma probrala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik Podepsala jsem a tím to skončilo. Měla jsem smlouvu klasicky na půl roku, ta vypršela a já dál byla psaná ve službách, přišla výplata, ujištěna nadřízenou, že je vše ok… A den před odchodem na nemocenskou mi byl dán k podpisu papír o skončení smlouvy na dobu určitou - jenže mezi tím v pracovní smlouvě uvedeným datem a datem na tom papíru o skončení je měsíc a půl rozdíl, což je prostě nesmysl a dle mého manžela to bylo napadnutelné… Já to ale nechtěla řešit a babrat se v tom, hodilo mě to psychicky strašně dolů. Jinak se v těchto věcech moc neorientuji, tak i proto jsem si připadala s prominutím jako vůl.
- Citovat
- Upravit