Jsem k sobě moc přísná?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jsem k sobě moc přísná?
Ahoj, prosím o radu. Je mi 22 let, mám práci, přítele se kterým se budeme brát a jsme spolu přes 5 let, pejsky a máme i kde bydlet ![]()
Moc bych si přála miminko, přítel taky. Problém je prostě jen ve mě, on je v práci krátce, já jsem už přes rok. Mám děsnou depresi a strach z toho, co mi na to později řekne vedoucí - jak vezme tu skutečnost, že budu těhotná a že bude muset zase někoho hledat apod. Potom že ostatní v práci mi to nijak neulehčí, prostě jedno s druhým. Vždy když něco bylo třeba, byla jsem k dispozici, svojí práci si plním na 100%, není žádný problém.
Pak se na to kouknu z jiného hlediska, že jsem k sobě asi tak sobecká, že pořád koukám, co na to ostatní a co na to práce a tak, ale nekoukám na svůj život. Ano, někomu přijde, že jsem blázen, když chci ve 22letech dítě, ale ono se to taky nemusí podařit hned a chci být mladá mamina. Asi bude vše ještě složité jak to vše vzejde, ale ráda bych to zvládla, ostatně jako každá mamča ![]()
Teď vás prosím o rady, a to konkrétně ohledně té práce. Co byste dělali na mém místě? Báli se co na to v práci nebo ne?
A je tu někdo, kdo nebyl x let v práci a pak šel na mateřskou, ale byl v té práci i kratší dobu, jen kvůli mateřské? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@wevik Já bych se rozhodně vykašlala na to, co kdo v práci. Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, tak do toho jděte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já jsem otěhotněla také ve 22 a nepřipadalo mi, že bych byla blázen. V práci bych nic neříkala, koneckonců nemáš povinnost to oznamovat a až to na tobě bude vidět, tak pochybuji, že by na tebe v práci byli zlí. Vyhodit tě nemůžou, na to je zákon a až se budeš po třech letech vracet, tak to určitě taky bude v pohodě. Hlavně se nestresuj, to pro těhotenství asi není ideální
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzanx smlouvu na dobu neurčitou nemám, právě i proto to řeším
tady je to pořád, že se dá nejdřív na půl roku, pak na rok a pořád po roce. A můžou tohle udělat max 3× a pak neurčito, což jsou další 2 a půl roku.
@lleennttiillkkaa no právě že nemám…
@Míša Bery jenže tam je to s tou smlouvou, jak jsem odpovídala holkám výše, a taky to, že jsme tam na stálo dvě (doba určitá), plus tam před námi byla jedna, která odešla na mateřskou a má to do příštího jara, tak právě jestli to není schválně, bude jí držet místo a mě neprodlouží smlouvu. To bych pak sice měla půl roku ochrannou lhůtu, ale najít si zas někde něco, nevím jestli bych měla nárok na mateřskou apod… je to složité.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Míša Bery píše:
Ahoj,já jsem otěhotněla také ve 22 a nepřipadalo mi, že bych byla blázen. V práci bych nic neříkala, koneckonců nemáš povinnost to oznamovat a až to na tobě bude vidět, tak pochybuji, že by na tebe v práci byli zlí. Vyhodit tě nemůžou, na to je zákon a až se budeš po třech letech vracet, tak to určitě taky bude v pohodě. Hlavně se nestresuj, to pro těhotenství asi není ideální
Pleteš se
Vyhodit jí těhotnou nemohou, to máš pravdu, ale pouze za předpokladu, že to včas nahlásí, pokud nic neřekne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak otěhotněla jsem v necelých 22 a nelituju toho. Podruhý v necelých 27 a kdybych neuvažovala do budoucna ještě o jednom, tak mám vlastně splníno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lleennttiillkkaa to je paráda, taky bych to chtěla mít podobně, jenže ta práce a to všechno… Jsem dost na vážkách, nemusí se pak dařit až bych měla (třeba dobu neurčitou) no a po 30 fakt dítko první nechci ![]()
@Kotatko03 což o to nejde, to je jasné, že bych to nahlásila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik mno upřímně, taky jsem tu smlouvu neměla, ale nejspíš bych se jí nikdy nedočkala a do té práce jsem se po rodičovské vrátit nechtěla
@Kotatko03 ona je nějaká lhůta do kdy musíš nahlásit těhotenství?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je blbý, já taky neměla smlouvu na dobu neurčitou, když jsem otěhotněla (v 27) a teď je to nahouby, kdybych chtěla mít brzo druhé dítě, tak nemám nárok na mateřskou a nemám se kam vrátit do práce… Je to fakt hrozný, jak to dneska s těma dobama na určito funguje
Ale pokud dítě chceš, tak bych se na práci neohlížela… Jen prostě počítat s tím, že finančně na tom prodělaš, pokud pak budeš navazovat s dalším dítětem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle věku mi bylo naprosto fuk, co si řeknou v práci
do toho si nenech kecat.. pak se Ti může stát, že budeš roky čekat a nakonec se stejně nebude kam vracet atd.. navíc pořád budeš mít lepší startovací pozici po mateřské jak někdo, kdo do práce vůbec nenastoupil, popř byl doma třeba 6 let a už je mu přes 30..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lleennttiillkkaa a jak jsi řešila těhotenství skrz smlouvu? Ono když ti jí prodlouží, tak když jsi těhu, tak v průběhu tě vyhodit nesmí a pak akorát ti ji neprodlouží, takže kdyby mi končila, tak pořád spadám do té ochranné lhůty, takže o mateřskou nepřijdu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dyť jsi v práci přes rok a jestli se budete snažit až po svatbě(kdy bude svatba?) tak tam ještě něco odpracuješ… jinak vedoucí a kolegyně jsou všechny bezdětné, že předpokládáš, že nebudou mít pochopení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik Na praci bych se v tvem pripade vubec neohlizela. Patrne jsi prilis mlada na to, abys poznala, ze v praci je kdokoli kdykoli nahraditelny, takze co na to reknou by mne bylo uplne jedno. Resila bych to z pohledu nasi rodiny, jak nam zkomlikuje zivot smlouva na dobu urcitou, vic nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik SMlouva mi skončila v průběhu těhotenství, byla jsem kvůli rizikovému těhotenství na neschopence, takže se na mě pak vztahovala ochranná lhůta. Měla jsem dostatečně odpracováno, takže jsem pak šla na mateřskou a následně na rodičovskou. Jako bývala bych se i vrátit mohla, ale nemohla jsem kvůli práci samotné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit