Jsem k sobě moc přísná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
6.6.16 13:47

Anonymní: tak někdo hold není v tomto tak informovaný apod. to si tak připadat nemusíš, ale je to s prominutím „sviňárna“ toto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.16 13:49

Jinak mateřskou jsem normálně měla, spadala jsem do té ochranné lhůty, odpracováno mám několik let v kuse (jen to bylo trochu složitější, protože jsem ten rok změnila zaměstnavatele). Spíš mě to mrzí s ohledem na druhé těhotenství, kdy jsme s manželem hodně zvažovali, zda do toho jít takhle brzy, protože nemám tedy nárok na druhou mateřskou, což by mi ani tak nevadilo, ale ani nárok si určit výši rodičovského příspěvku - muž je OSVČ.

• Citovat
  • Upravit
23847
6.6.16 13:49
@martina.se píše:
V tomhle věku mi bylo naprosto fuk, co si řeknou v práci :nevim: do toho si nenech kecat.. pak se Ti může stát, že budeš roky čekat a nakonec se stejně nebude kam vracet atd.. navíc pořád budeš mít lepší startovací pozici po mateřské jak někdo, kdo do práce vůbec nenastoupil, popř byl doma třeba 6 let a už je mu přes 30..

No a je nějaký věk, kdy by ti to fuk nebylo? :think: :nevim: Já bych měla to okolí na salámu v jakémkoli věku - klidně i v šedesáti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.6.16 13:53
@Gina108 píše:
No a je nějaký věk, kdy by ti to fuk nebylo? :think: :nevim: Já bych měla to okolí na salámu v jakémkoli věku - klidně i v šedesáti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: tak jako těsně po škole rodit, tak to asi řešim :think: ale jinak ne..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.6.16 13:53

@Gina108 tento přístup moc obdivuji, protože je to samozřejmě správný přístup. Oni s tebou nežijí a nebudou ti to dítě hlídat, ale musíš se o vše postarat ty sama. Oni jsou vedoucí, ty jsou taky zaměstnaní a mají určité povinnosti, do kterých spadají jejich podřízení a je to pořád a pořád dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.6.16 13:54

@martina.se já už jsem skoro 3roky ze školy, takže nejsem ta, co by těsně po škole chtěla na mateřskou. Chodila jsem na brigády, stálá místa jsem měla zatím dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.6.16 13:59
@wevik píše:
@Gina108 tento přístup moc obdivuji, protože je to samozřejmě správný přístup. Oni s tebou nežijí a nebudou ti to dítě hlídat, ale musíš se o vše postarat ty sama. Oni jsou vedoucí, ty jsou taky zaměstnaní a mají určité povinnosti, do kterých spadají jejich podřízení a je to pořád a pořád dokola…

A co ti brání takový přístup praktikovat? ;) Vidím, že jsi asi dobrý zaměstnanec, ale podívej, smlouvu na dobu neurčitou ti taky nedali. Že by to bylo tím, jak moc si tě váží? :think: Prostě až se jim vrátí ta předchozí z RD, tak tě asi vykopnou, ať jsi těhotná nebo. Takže to řeš jen z pohledu sebe - že pro tebe fakt ta smlouva na dobu určitou není výhodná. Nejspíš už máš tu dobu odpracovanou a když otěhotníš teď, tak rodičák dostaneš, ale pak se nebudeš mít kam vrátit, popř. na druhé dítě už rodičák mít nebudeš. A vůůbec neřeš, co by tomu řekli - ať si říkaj co chtěj, psi štěkaj a karavana jede dál 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
6.6.16 14:00
@Míša Bery píše:
Ahoj,já jsem otěhotněla také ve 22 a nepřipadalo mi, že bych byla blázen. V práci bych nic neříkala, koneckonců nemáš povinnost to oznamovat a až to na tobě bude vidět, tak pochybuji, že by na tebe v práci byli zlí. Vyhodit tě nemůžou, na to je zákon a až se budeš po třech letech vracet, tak to určitě taky bude v pohodě. Hlavně se nestresuj, to pro těhotenství asi není ideální

Ciste ze zvedavosti…tys v praci neoznamila tehotenstvi a cekala jsi, az si toho sami vsimnou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.6.16 14:08

@Gina108 no jsem prostě blbá, co si budu nalhávat… :roll: :zed: :) Ale moc děkuju za všechny komentáře, rady a názory. Moc si toho vážím. Musím to tak začít praktikovat, jasně, taky si říkám, že by mohli dát smlouvu na neurčito, ale prostě - s touhle smlouvou je jednodušší vyhodit někoho. :palec:
Další práce se dá najít kdykoliv, je to jen otázka času. Někdo má názor, že dítě kolem 30ti nebo po 30tce, ale já tohle prostě nechci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
6.6.16 14:18

@wevik řiď se tím co chceš, nikde není psáno, že až se ta kolegyně po MD bude mět vrátit, že se vrátí, takhle protahování smluv na dobu určitou, je bohužel poslední roky čím dál víc časté, zákoník to umožňuje, nadruhou stranu ani smlouva na neurčito ti nezajistí, že tu práci mít budeš.
Já bych to udělala tak, že bych si počkala na další podepsání smlouvy na určito a v tu chvíli bych na to skočila, tím pádem pokud by se to podařilo hned, na mateřskou mít nárok budeš a nevím tedy co je na tom pravdy, ale pokud by ti smlouva skončila v průběhu mateřské, tak pokud budeš navazovat dalším dítětem, tak máš nárok opět na PPM stejnou jako u prvního, ale to mám pouze z doslechu.
Já nastoupila taky na smlouvu určitou na půl roku, hned v začátku jsem otěhotněla, vešla jsem se krásně do ochranné lhůty, i za toho půl roku jsem stihla v práci udělat dojem a chodím stále vypomáhat na brigádnickou smlouvu, teď čekám druhé a vyjde mi to že se mám kam vrátit, protože kolegyně jde do důchodu. Takže všechno jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.6.16 14:27

@medunka23 jojo, jako na výpomoc bych pak taky třeba docházela, ale být tam celé dny 12hodin, na krátký a dlouhý týden, to bych asi už nedala. No mě by smlouvu měli prodloužit v únoru, říkala jsem si, že koncem roku bych mohla už vysadit HA, nevím zda se zadaří ihned nebo ne, může se zadařit klidně až po půl roce, ne-li déle žj, to taky nikde není psané. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.6.16 14:29
@wevik píše:
@martina.se já už jsem skoro 3roky ze školy, takže nejsem ta, co by těsně po škole chtěla na mateřskou. Chodila jsem na brigády, stálá místa jsem měla zatím dvě.

no vidíš, nejsi závislá na rodičích, nemusíš se nikomu zpovídat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.6.16 14:58

@martina.se o rodiče mi vůbec nejde, ty budou štěstím bez sebe, že budou prarodiče :)

Chci se zeptat, do jedné práce jsem nastoupila tuším že v říjnu 2014, tam jsem byla asi 9měsíců a skončila jsem v červenci 2015, pak jsem měla 2měs DPP a v září hned do této na HPP. Počítá se mi tam ta doba před touhle prací? Tudíž odpracováno mám už déle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.6.16 15:05

@wevik jj, počítá. Vše, kde jsi měla nemocenské pojištění - počítají se poslední 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.6.16 15:12

@martina.se super, díky moc. Jsem hold moc naivní, že bych snad někomu v práci chyběla.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat