Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj je tu nekdo kdo mi poradí.jemi 20let před 4 rokama jsem se zamilovala do muže který byl o 16 let starší.myslel jsi že jsem plnoletá nechovám se jako puberták.Začaly jsme spolu spát pak jsem se dozvedela ze ma manželku neřešila jsem to byl proste muj.porad me nutil at si najdu kluka.zažila jsem s nim krásné prazdniny nelíbily semi 18ti letí kluci chtela jsem chlapa byla jsem štastná.pak jsem si nasla mého nynějšího přitele o 3 roky starší.pořád jsem ale myslela na nej.v 18ti letech jsem otehotněla a porodila krásnou dceru.v době těhotenství začala laska opadat a poporodu to bylo ještě horší začala realita. připadá mi jako bych přeskočila nějaké roky fáze života a muj přítel mi připada jako dítě.tím jak se chová jak vypada přestala jsem ho milovat ale jsem na něm zavislá nedovedu si představit život bez něho.když měla dcera rok a půl ozval se můj „ženáč“.přítel hodně času trávil na rybách už to nebylo jako dřív kašlal na rodinu a já se opět začala scházet a spát s mužem mého života.byla jsem štastná cítila jsem se jako žena zamilovala jsem se ale vím že on se nerozvede.a já nechci dceři vzít otce.vím že jeto hloupé ale jsem zamilovaná jeto muž mého života osud prosím poradte mi už nevim jak dal nemohu se ani nikomu svěřit.nechci se trápit s někým koho nechci ještě jsem chtěla dodat že mi přítel hodně lže děla ze mě služku neřekne mi nic pěkného má dluhy z mládí a jenom mě kritizuje
no…nikdo Ti neřekne, co je správné a co ne…ale máš v podtstě víc možností…
můžeš se „obětovat“ a zůstat s tím, koho nemiluješ, jen kvůli dítěti…jednoho dne si řekneš, že Ti uteky nejlepší roky Tvýho života, ale udělalas to nej pro svý dítě…který Ti jako puberták řekne „a proč ses s tátou nerozvedla???“ třeba…
nebo můžeš žít dvojí život a v podstatě nikomu neublížit…a zatloukat…
nebo do toho můžeš říznout a odejít s dítětem k někomu do podnájmu, do azyláku nebo co já vím…
nebo můžeš vyčkat, až budeš zas v práci a soběstačná a řízneš do toho pak.....
možností je mnoho a věř, že soudit Tě bude vždycky někdo…
mysli nejvíc na svoje dítě a pak na sebe a pak na ty ostatní!
![]()
Iveta123 píše:
ahoj je tu nekdo kdo mi poradí.jemi 20let před 4 rokama jsem se zamilovala do muže který byl o 16 let starší.myslel jsi že jsem plnoletá nechovám se jako puberták.Začaly jsme spolu spát pak jsem se dozvedela ze ma manželku neřešila jsem to byl proste muj.porad me nutil at si najdu kluka.zažila jsem s nim krásné prazdniny nelíbily semi 18ti letí kluci chtela jsem chlapa byla jsem štastná.pak jsem si nasla mého nynějšího přitele o 3 roky starší.pořád jsem ale myslela na nej.v 18ti letech jsem otehotněla a porodila krásnou dceru.v době těhotenství začala laska opadat a poporodu to bylo ještě horší začala realita. připadá mi jako bych přeskočila nějaké roky fáze života a muj přítel mi připada jako dítě.tím jak se chová jak vypada přestala jsem ho milovat ale jsem na něm zavislá nedovedu si představit život bez něho.když měla dcera rok a půl ozval se můj „ženáč“.přítel hodně času trávil na rybách už to nebylo jako dřív kašlal na rodinu a já se opět začala scházet a spát s mužem mého života.byla jsem štastná cítila jsem se jako žena zamilovala jsem se ale vím že on se nerozvede.a já nechci dceři vzít otce.vím že jeto hloupé ale jsem zamilovaná jeto muž mého života osud prosím poradte mi už nevim jak dal nemohu se ani nikomu svěřit.nechci se trápit s někým koho nechci ještě jsem chtěla dodat že mi přítel hodně lže děla ze mě služku neřekne mi nic pěkného má dluhy z mládí a jenom mě kritizuje
To je sice všechno hezká, ale jako puberťák se teda chováš… Muž tvého života…, když tobě bude 50 on už dávno bude pod kytkama…
![]()
edit: A co… Za patnáct let, ten tvůj muž života bude pro život absolutně nepoužitelnéj… Ale kdo chce kam, pomozme mu tam…
![]()
Etatinku, uvedomujes si, ze je tady spousta holek, ktere maji partnera o 15 i vic let starsiho? A maji pohodove vztahy? Tve poznamky o veku partnera a vekovem rozdilu jsou prinejmensim nemistne
Preju ti, aby te nekdo v 60 oznacil jako „nepouzitelneho“ ![]()
iveto- jak je to dlouho, co jste opět spolu?
z tveho projevu musím říct, že opravdu vypadáš nevyzrále… a z toho co píšeš o svém manželovi vypadá, že ani on není zrovna vyzrálý otec.
myslím, že daleko nejvíc byste potřebovali vy dva manželskou poradnu- tohoůstaronového" milénce bych radši vynechala- jsou to jen další trable, a vy jich sami se sebou máte zjevně dost.
![]()
etatínku - ty tedy tomu muži přeješ- proč by měl být v 66 pod kytkama? ![]()
Já myslím, že tvůj muž života je vyčůraný jak díra do sněhu, táhne to vědomně na dvě (možná víc?????) strany a s tebou mává, jak se mu zachce.Ale rozvádět se nebude, na to se má u manželky, která chudera nic neví, jak v bavlnce a u tebe má dobrý šuk.Tenhle typ chlapů, to je katastrofa, hnala bych ho sviňskou metlou.
Kauza tvůj muž - každá mince má dvě strany, zřejmě se on chová k tobě zrcadlově tvému chování, kde nic není…
další věc - co je pro tebe chování chlapa na úrovni, který se chová jako dospělý…nemůžeš chtít po dvacetiletém klukovi, aby protřele pigloval milenky a uměl jim vykládat, co chtějí slyšet?- nebo není snad to, co ti imponuje?
Osobně bych zkusila sundat ty růžové brýle, co máš a tvého muže snů nechala jeho osudu. Je to sobec a nic dobrého z něj nikdy mít nebudeš.Na tvého muže bych se zkusila podívat jinýma očima, ono když je člověk zamilovaný jinde, tak vždycky vidí na tom druhém chyby.Asi bych zkusila vzpomenout si, co jste prožili hezkého a pokusit se na tom znovu stavět.A pokud to už nepůjde, no co, zkusila jsi to.
Nebo myslíš, že by ses s oním panem božským měla líp? víš ono je rozdíl s někým si užívat dvě hoďky týdně, být na to připravený, vyvoňaný,vymydlinkovaný - a něco jiného je pak každodenní realita. Věř, že tvůj úžasňák na záchodě nekaká fialky…
Anonymní píše:
Etatinku, uvedomujes si, ze je tady spousta holek, ktere maji partnera o 15 i vic let starsiho? A maji pohodove vztahy? Tve poznamky o veku partnera a vekovem rozdilu jsou prinejmensim nemistnePreju ti, aby te nekdo v 60 oznacil jako „nepouzitelneho“
A stéjný názor mám i o nich…
A nemyslím si, že se 60 dožiji, proto vím, že bych s tak starým chlapem jakožto žena (ještě k tomu ženy, které se dožívají o pár let více než muži) nemohl být… Vono být 30 let vdovou není asi to pravé ořechové, co bych chtěl od svého „životního partnera“ zdědit…
Podle mě mají partneři spolu žít, né že jeden bude čtvrt století pod drnem a druhý na něj bude jen „vzpomínat“, ale tak „dalece“ do budoucnosti se lidé zřéjmě nedívají…
![]()
Teda etatínku promiň mi úpřimnost,ale ty si pěkný vůl.Je vidět,že jsi nevyzrálý kluk,který ví o životě kulový.Tvé přízpěvky na emiminu jsou děs a hrůza.Měl by sis najít jinou užitečnější zábavu.
K tvým poznámkám o věku se snad ani nedá nic napsat.Až ti bude šedesát,tak si vzpomeň,jakou prákovinu jsi napsal.Jestli budeš připravenej a smířenej s tím,že půjdeš v tom věku pod drn.
bamba píše:
Teda etatínku promiň mi úpřimnost,ale ty si pěkný vůl.Je vidět,že jsi nevyzrálý kluk,který ví o životě kulový.Tvé přízpěvky na emiminu jsou děs a hrůza.Měl by sis najít jinou užitečnější zábavu.
K tvým poznámkám o věku se snad ani nedá nic napsat.Až ti bude šedesát,tak si vzpomeň,jakou prákovinu jsi napsal.Jestli budeš připravenej a smířenej s tím,že půjdeš v tom věku pod drn.
No, já si zase myslím, že napsal jen svůj názor, a promiň mi zase ty, ale urážet někoho, že je Vůl…jen proto, že projevil svůj názor na věk partnera,to mi přijde zase nevyzrálé od tebe! Copak ty jsi snědla všechnu moudrost světa, že můžeš napsat, že ví o životě kulové
![]()
etatinku
se z tebe poseru ![]()
Mě teda páry, kde je někdo o dost starší nijak nevadí, neřeším je. Každopádně jsem ráda, že jsme s manželem od sebe jen 4 roky. Puboši jsme oba ![]()
Zakladatelka na to, že psala, že se chová dospěleji než na svůj věk, tak dle psaného projevu nevím nevím. Každopádně ten „starej“ tě využívá a „mladej“ jak tu někdo psal mi přijde, že se chová: jak ty na mě, já na tebe…
Katrinka píše:bamba píše:No, já si zase myslím, že napsal jen svůj názor, a promiň mi zase ty, ale urážet někoho, že je Vůl…jen proto, že projevil svůj názor na věk partnera,to mi přijde zase nevyzrálé od tebe! Copak ty jsi snědla všechnu moudrost světa, že můžeš napsat, že ví o životě kulové
K tvým poznámkám o věku se snad ani nedá nic napsat.Až ti bude šedesát,tak si vzpomeň,jakou prákovinu jsi napsal.Jestli budeš připravenej a smířenej s tím,že půjdeš v tom věku pod drn.![]()
Napsala jsem to tak,jak to cítím,není to poprve,co etatínek napsal něco,co považuju za nemístné.Posílat lidi v 60ti do hrobu,hmmmmmmmm, nevím.Prostě mě jeho reakce docela vytáčí.Možná jsem ve svém věku stále nevyzrálá,možná tu taky nemám co kecat,třeba jsem drsnější,ale holt napsala jsem to tak,jak to cítím dá se říct pokaždé,když tady tento mladík něco napíše.
Ja si timhle prosla a uz NIKDY vic.. Prvni laska-me 16-jemu 32. Byli jsme spolu 6let! Po roce jsem se dozvedela,ze ma pritelkyni,po 3letech si ji vzal,po 5ti se rozvedli. Sliby,kecy,plna huba lasky a prislib cehosy nekdy v daleke budoucnosti. Ano,starsi-lepsi. Ale ne zenac,kterej to perfektne vali na dve strany. Zamysli se nad tim,jestli bys s takovym chlapem chtela zit. Jestli by ti delal to co manzelce… Ja se malem sesypala-dokonale me ovladal. Zlatej mladej,ted mam o 5let starsiho,cekame mimi a ja VIM,ze nema odzahejbano Xlet zivota a je rozumnejsi nez kdejakej 40tnik. Jo a Etatinku-znam chlapa,kterej je v 61 zachovalej a muze kazdy den-ma dost holek i mladsi rocniky a jsou spokojeny. Je to sice o sexu-ale nepohrbivej „dedecky“… ![]()
etatinek píše:Iveta123 píše:
ahoj je tu nekdo kdo mi poradí.jemi 20let před 4 rokama jsem se zamilovala do muže který byl o 16 let starší.myslel jsi že jsem plnoletá nechovám se jako puberták.Začaly jsme spolu spát pak jsem se dozvedela ze ma manželku neřešila jsem to byl proste muj.porad me nutil at si najdu kluka.zažila jsem s nim krásné prazdniny nelíbily semi 18ti letí kluci chtela jsem chlapa byla jsem štastná.pak jsem si nasla mého nynějšího přitele o 3 roky starší.pořád jsem ale myslela na nej.v 18ti letech jsem otehotněla a porodila krásnou dceru.v době těhotenství začala laska opadat a poporodu to bylo ještě horší začala realita. připadá mi jako bych přeskočila nějaké roky fáze života a muj přítel mi připada jako dítě.tím jak se chová jak vypada přestala jsem ho milovat ale jsem na něm zavislá nedovedu si představit život bez něho.když měla dcera rok a půl ozval se můj „ženáč“.přítel hodně času trávil na rybách už to nebylo jako dřív kašlal na rodinu a já se opět začala scházet a spát s mužem mého života.byla jsem štastná cítila jsem se jako žena zamilovala jsem se ale vím že on se nerozvede.a já nechci dceři vzít otce.vím že jeto hloupé ale jsem zamilovaná jeto muž mého života osud prosím poradte mi už nevim jak dal nemohu se ani nikomu svěřit.nechci se trápit s někým koho nechci ještě jsem chtěla dodat že mi přítel hodně lže děla ze mě služku neřekne mi nic pěkného má dluhy z mládí a jenom mě kritizujeTo je sice všechno hezká, ale jako puberťák se teda chováš… Muž tvého života…, když tobě bude 50 on už dávno bude pod kytkama…
edit: A co… Za patnáct let, ten tvůj muž života bude pro život absolutně nepoužitelnéj… Ale kdo chce kam, pomozme mu tam…![]()
![]()
mě tohle doslova urazilo, je to sice realita, ale proč tak tvrdě, já mám manžela o 23 let staršího, takže už mu mám kopat jako hrob či co??
![]()
Z toho rozčilení jsem ani neodepsala zakladatelce ![]()
Bohužel je to rozhodnutí jen na tobě, ale jak říkáš, že on se nerozvede, tak mi připadne škoda, ničit tvou rodinu
i když jsi nevěrná a vůči tvému partnerovi to není fér, ale stejně by jsi tak jako tak zůstala sama
Ono by to možná i lepší bylo, neměla by jsi výčitky svědomí a pokud tvůj partner taky není to pravé ořechové tak raději odejdi, je to bohužel opravdu buď a nebo… ![]()
Zakladatelko, neber to jako útočení na tebe, ale abych řekla pravdu, tak mi přijdeš nevyzrálá stejně tak, jako tvůj přítel. Většinou je to tak, že pokud člověk touží po někom jiném, tak na partnerovi vidí samé chyby (vlastní zkušenost - naštěstí nedošlo na intimnosti). Co se týče dluhů tvého partnera, tak předpokládám, žes o nich věděla už dříve a nemyslím si, že by ti přítel držel nůž na krku „buď si se mnou pořídíš dítě, nebo…“. A že ti lže? Mám pocit, že lže snad každý chlap - malé lži, velké lži,… Vždyť ty jemu také lžeš. Nebo mu snad o svých záletech a pocitech říkáš?
A co tvůj milenec? Ten snad nelže? Lže minimálně své manželce a myslím si, že lže i tobě. Dost možná nejsi jediná jeho bokovka. Prostě tě jen využívá na sex a užívá si toho, že ty jsi do něj blázen. Chápu, že je ti s ním skvěle, komu by nebylo, když se o něj nemusíš starat, nemusíš mu vařit, prát ponožky, nemusíš ho poslouchat, když se zrovna špatně vyspí… Užijete si spolu pár hodin a cítíš se jako v nebi. Ale ve skutečném životě je to úplně jinak…
Asi bych si zkusila promluvit s přítelem, možná zajít do manželské poradny nebo k psychologovi (můžeš jít i sama, mně to v době manželské krize strašně pomohlo). Vyřeš si problémy, které máš doma a na milence zapomeň, protože ten ti vždycky bude zkreslovat reálné myšlení. Myslím si, že s přítelem nejsi až tak dlouho, abys ten vztah zahodila. Jen se musíte snažit a musíte chtít…