Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milý anonyme, my to kombinujeme tak aby všichni byli spokojeni ![]()
jinak já dost dobře nechápu proč nejdeš sama - pokud je takhle manžel nespolečenskej, tak se seberu a jdu at´už s dětma nebo si seženu hlídání nebo at´ hlídá tatínek atpod…
a ano je to s dvěma dětma náročnější, ale není to nemožné, stačí jenom chtít ...........
nezlob se, ale manzel je sobec…
kdyz pominu to, ze by jste si meli povodat treba jen u sklenicky spolu - myslim ze pro vztah to je dulezite..takale nechapu ze nema zvlastni zajem travit cas s detmi ![]()
u nas je to tak ze dovolenou - tyden jezdime k mori, pak na chalupe tak tyden a nejake vylety, podle pocasi, co si domluvime s babi a prateli..
viknedy je nedky manza v praci , kdyz ne tak treba pres den je s nama nebo sam s prckem nekde a vecer jde na pivko, ale to tak 2× do mesice..
kdyz jsme na chalupe tak jdeme na terasku posedet spolu a hlida babi…
me by to desne sralo (sorry) ale hlavne by me to desne mrzelo, kvuli detem, protoze urcite budou vnimat, ze se jim nevenuje jak by mel ![]()
ted treba jede s kamaradama na 4 dny na raft tak budeme s prcekm sami, je to zase odpocinek ![]()
me nevadi jit s prckem na akce sama ale zapojit by se mel…
ja bych se ho asi zeptala proc si porizoval rodinu a deti, kdyz s nima netravi cas ![]()
jako fakt mi je te lito..
Pokud neni ochoten a rika ti, at jdes sama … tak bez sama
Odloz deti, nechej je manzelovi (ony to urcite preziji, jestli on, je otazka) a bez. Minimalne na tak dlouho, aby musel 2× krmit a 3× prebalovat. Myslim, ze az se zpriste zeptas na vylet rodinny, nebo ze jinak jdes sama, rychle si to rozmysli ![]()
To samé mám doma já… Buď je manžel v práci, nebo na rybách, nebo spí.. ![]()
Do celorodinných aktivit se nezapojuje, takže chodím všude sama…
Večer klidně odejdu nechám mu všechny čtyři děti na krku a je mi jedno co se děje…
Na výlety jezdím s dětmi sama, jeho argument je, že jsem chtěla velké auto, tak ho mám, takže jako co ještě chci??
![]()
Já už to neřeším, musela bych se zblátnit. Všude je něco, žádný chlap není ideální.
peggy.sl píše:
To samé mám doma já… Buď je manžel v práci, nebo na rybách, nebo spí..
Večer klidně odejdu nechám mu všechny čtyři děti na krku a je mi jedno co se děje…
Na výlety jezdím s dětmi sama, jeho argument je, že jsem chtěla velké auto, tak ho mám, takže jako co ještě chci??![]()
Já už to neřeším, musela bych se zblátnit. Všude je něco, žádný chlap není ideální.
nj ale nejde ani tak o zenskou - ta si vzdycky nejak poradi
ale co deti, to jim to neni lito? ![]()
ja si to moc nedokazu predstavit, ze by spolu netravili cas takhle… prece to vnimaji, ze s nima tata v podstate neni…
terak píše:
Pokud neni ochoten a rika ti, at jdes sama … tak bez samaOdloz deti, nechej je manzelovi (ony to urcite preziji, jestli on, je otazka) a bez. Minimalne na tak dlouho, aby musel 2× krmit a 3× prebalovat. Myslim, ze az se zpriste zeptas na vylet rodinny, nebo ze jinak jdes sama, rychle si to rozmysli
jo přesně bych mu je šoupla, at´si taky užije ![]()
beruska2× píše:peggy.sl píše:nj ale nejde ani tak o zenskou - ta si vzdycky nejak poradi
To samé mám doma já… Buď je manžel v práci, nebo na rybách, nebo spí..
Na výlety jezdím s dětmi sama, jeho argument je, že jsem chtěla velké auto, tak ho mám, takže jako co ještě chci??![]()
Já už to neřeším, musela bych se zblátnit. Všude je něco, žádný chlap není ideální.ale co deti, to jim to neni lito?
ja si to moc nedokazu predstavit, ze by spolu netravili cas takhle… prece to vnimaji, ze s nima tata v podstate neni…
Starší dvě jsou velké 15 a 9 a dvojkám bude rok. Takže velkým už je to jedno a malé z toho nemají rozum…
Ono upřímně, než koukat na jeho unuděnej čumák, tak ať raději chrní doma…
![]()
Být tebou tak chodím s dětma po výletech sama, to přece není nemožné. Třeba ho to pak začne taky lákat, když děcka budou vyprávět, kde byly, že to bylo super apod. Přece kvůli jeho lenosti nebudete furt dřepět doma. Vždyť i pro ty děti to musí být děsný.
Díky holky!
No pokud to jde tak samozřejmě sama chodím, jinak už bych byla asi dávno v blázinci. Teď už mám i auto,takže jsem i mobilnější a je to rozhodně pohodlnější než cestovat přes půlku města MHD. Já to spíš myslela tak,že nikam nechodíme jako rodina, prostě všichni ![]()
Jo a jít sama bez dětí,no hlídání nemáme, na to abych si ho zaplatila bohužel nemáme peníze a aby hlídal on? Hlídal nedávno asi 2h, já si šla nakoupit něco na sebe na tu svatbu,protože žádné společenské oblečení nemám,teda mám,ale z dob před porodem a teď potřebuju o 2 čísla menší velikost,takže jsem šla něco shánět ať nevypadám jak hastroš. No hodinu byl klid a pak mi co 15min drnčel telefon kde tak dlouho jsem a kdy už budu doma,že už je z děcek na nervy ![]()
Anonymní píše:
Díky holky!No pokud to jde tak samozřejmě sama chodím, jinak už bych byla asi dávno v blázinci. Teď už mám i auto,takže jsem i mobilnější a je to rozhodně pohodlnější než cestovat přes půlku města MHD. Já to spíš myslela tak,že nikam nechodíme jako rodina, prostě všichni
Jo a jít sama bez dětí,no hlídání nemáme, na to abych si ho zaplatila bohužel nemáme peníze a aby hlídal on? Hlídal nedávno asi 2h, já si šla nakoupit něco na sebe na tu svatbu,protože žádné společenské oblečení nemám,teda mám,ale z dob před porodem a teď potřebuju o 2 čísla menší velikost,takže jsem šla něco shánět ať nevypadám jak hastroš. No hodinu byl klid a pak mi co 15min drnčel telefon kde tak dlouho jsem a kdy už budu doma,že už je z děcek na nervy
Já když někam jdu bez dětí, tak si vypínám mobil. Teda přepínám do režimu nedostupnosti… Prostě nemám signál…
![]()
On když jde na ryby, tak mi ho taky nezvedá, protože relaxuje… ![]()
Anonymní píše:
Díky holky!No pokud to jde tak samozřejmě sama chodím, jinak už bych byla asi dávno v blázinci. Teď už mám i auto,takže jsem i mobilnější a je to rozhodně pohodlnější než cestovat přes půlku města MHD. Já to spíš myslela tak,že nikam nechodíme jako rodina, prostě všichni
Jo a jít sama bez dětí,no hlídání nemáme, na to abych si ho zaplatila bohužel nemáme peníze a aby hlídal on? Hlídal nedávno asi 2h, já si šla nakoupit něco na sebe na tu svatbu,protože žádné společenské oblečení nemám,teda mám,ale z dob před porodem a teď potřebuju o 2 čísla menší velikost,takže jsem šla něco shánět ať nevypadám jak hastroš. No hodinu byl klid a pak mi co 15min drnčel telefon kde tak dlouho jsem a kdy už budu doma,že už je z děcek na nervy
a zkousela jsi s nim o tom mluvit, jakoze kvuli detem? jemu to nevadi ze s nima neni, ze nebudou mit spolecne zazitky, ten vztah takovy a tak?
Tak to bych ho asi poslala do prd… kdyby mi co 15 minut volal. I on chtěl děti, tak ať se stará i on. Ten můj taky moc společenský není, ale s dětma občas něco podnikne. Teď s nimi třeba trávil týden na chatě, a nebo je vezme s sebou na to pivko, on si jedno dá a děcka se tam vyřádí na trampolíně. A co se týče našeho spol.života… tak ten je na to taky špatně. Tanečky, kino, večeře - sama bez něj s kamarádkama. On ale hlídá.
Anonymní píše:
Pokud nejradši sedí doma, tak ho asi nezměníš. Pokud ho to hodně otravuje, tak na tohle domluva a kompromisy moc neplatí. Pokud ti po jiných stránkách vyhovuje, tak se s tím budeš muset naučit žít a udělat si vlastní program.
Pokud by mu ten vlastní program vadil, tak to je pak rada těžká.
A pokud jde o to volání, když hlídá děti, tak vypni mobil.
Předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem pár lidí z rodiny a nepotřebuju, aby věděli co píšu
S manželem jsme spolu celkem 7 let (manželé 3 roky), máme 2 malé děti 2,5 a 1r).
Kamarádky mají taky většinou 2 děti, takže to nepřipadá v úvahu, že bych jim dala ještě i svoje a šla si na chvilku sama zaplavat
Na výletě jsme za těch 7 let nebyli nikde, na dovolené taky ne. Teď jsme 2 víkendy po sobě byli pozvaní na svatby,včetně hostiny a pak měla být i taková zahradní párty s grilovačkou a tak. No manža přišel s tím,že půjdeme jen na obřad a pak hned domů. To jsem teda řekla že ne,že nikam nechodíme a když mám konečně přiležitost,tak si to chcu užít.No nakonec teda šel,ale buď se tvářil jak citron a nebo se vypařil a s chlapama se zdržoval u baru a popíjeli a já lítala za dětma po zahradě,takže z celé oslavy jsem opět měla totálně kulové.
Nevím jestli je to tím,že už jsem dlouho doma, prakticky skoro 3,5 roku, ale asi už mi z toho začíná solidně hrabat. Navíc manžel je totálně nespolečenský a kdykoli vymyslím nějakou akci,tak jeho odpověď je, že nemá náladu, nechce se mu a tak podobně. Takže nepodnikáme žádné společné výlety,dovolené, návštěvy, nic. Když mu řeknu, že chci někam jít, tak mi odpoví ať jdu sama! Kdo má 2 malé děti ví,jak je to kolikrát náročné a třeba výlet na koupaliště je úplně nemožný
V práci když má volno,tak ho prosedí u TV a nebo jde za chlapama do hospody. Dokud nebyli děti,tak jsem občas zašla s ním, sice nepiju,ale aspoň posedět,na kofolu a pokecat. Teď s dětma tam chodit nechci,i když je venku zahrádka, tak se mi to prostě nelíbí tam brát děti, navíc stejně je pak musím mít pořád pod dohledem,takže o nějakém posezení nemůže být ani řeč. To už jdu s nima radši na hřiště, děti si hrajou na písku a já pokecám s maminkama.
Chtěla jsem jít nedávno do ZOO, no neměli jsme tenkrát ještě auto,takže cestovat MHD,no jemu se samozřejmě opět nechtělo a mi samotné s dětma,jak jsem si představila tu cestu,tak taky ne,takže byl krásný den a my seděli doma jak pecky. Někdy už si připadám,jako kdyby mi bylo 60 a ne 25…jenže nevím jak na něj,sám od sebe žádnou akci nevymyslí,a když něco navrhnu já, tak stejně nejde.
Jak to máte s chlapama vy,podnikáte nějaké společné akcce,ať už s dětma nebo sami, a nebo máte každý svoji zábavu??