Změní se někdy? Pochybuju...

veronikamayerova
11.7.11 20:49

Změní se někdy? Pochybuju...

Předem bych ráda řekla,že si asi umím sama odpovědět na můj dotaz,ale zajímali by mně zkušenosti jiných maminek.
Začnu od začátku ,aby jste byli v obraze.Jsem s přítelem 8 let a máme dvouletého synka.
Vždycky jsme si byli hodně podobní.Co se týče hudby,názorů,pohledu na svět,filmů atd…Ale čím jsme starší,pomalu se to všechno mění…Já jsem typický vodnář.Ráda bych cestovala,poznávala svět,co neumím beru jako výzvu a chci se to hned naučit,láká mně dobrodružšství(jako např.rafting na řece,navštívit Alijašku,Mexiko,Ugandu a Keňu),ráda bych někdy vyrazila,zbalila partu kamarádů nás obou a šla třeba někam stanovat.Opéct si špekáčky a zpívat si u ohně…Ale ,jak to říct…můj partner býval podobný.Rád by šel opékat třeba ty buřty (na vodu nebo do Afriky či Mexika bych ho nedostala),ale jen v hlavě.Nikam nechodíme,nemáme kamarády.Myslím ty společné.Je neskutečně nedůvěřivý a ve společné domácnosti se stále musí dodržovat pravidla ,která on stanovil.Nesmí se stahovat víc jak jeden film na PC denně (i když je kraťoučký),nesmím se opírat o počítačový stůl,nesmím prát víc jak jednu pračku prádla,nesmím si vodit domů známé nebo kamarádku pokud on není doma…Teď už začal i s tím,že mu vadí,když bych jednou za půl roku chtěla zajít se sestřenicí na skleničku vína nebo kávu do restaurace třeba v pátek večer.Neřekne to přímo,ale má řeči po kterých se cítím provinile a samozřejmě nikam nejdu.Je neskutečně nedůvěřivý k cizým lidem…A aby toho nebylo málo,už mi i zakazuje utírání prachu na „jeho“ věcech-jako např.celá obývací stěna s elektronikou(hi-fi sestava,TV,dom.kino a jiné).Hádám,že povaha nejde změnit,ale zjišťuji,že čím je starší,tím se mu mění charakter…Bude to tedy někdy lepší? Máte taky takového muže doma? Jak s ním jednat,aby ten život s ním nebyl tak těžký? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
11.7.11 20:58

Jak s ním jednat ti neporadím, ale dokud se mu nepostavíš, dokud nebudeš mít svůj názor a možnost své volby, a dokud mu budeš ustupovat a poslouchat, nezlepší se to. Můj manžel byl naprosto veselý, společenský, milý kluk, obklopený spoustou kamarádů. jeho tatínek a o 20let starší bratr se mi tenkrát v našem mládí zdáli morousové, samotáři, nejraději sami se svou rodinou, prostě jsem nechápala, jak může být v jejich rodině tak společenský kluk, no a po 21 letch, mám doma téměř přesně to, jaký byl jeho bratr, když nám bylo 19 a švárovi 40, teď je švárovi 60 a jestli můj manžel skutečně dospěje tam, kde je švára,hodím si mašli. Ale neomezuje můj život, to by ho nildy ani ve snu nenpadlo a mě by nikdy nenapadlo si to nechat líbit, bojovala bych za své právo na svůj vlastní prostor, a to i za cenu, že by se manželovi nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
11.7.11 21:02

Tý jo,to je podobný jak u nás,ale trochu obráceně.Já jsem ta nedůvěřivá,opatrná,podle přítele si sedim na penězích apod.Přítel je Mirek Dušín,každýmu rád pomáhá,rád poznává nový věci,chtěl by se podívat přesně jak píšeš ty na Aljašku,je to takovej snílek a staví vzdušný zámky :-D Jinak doma mu taky nesmim na nic šáhnout,než si půjčím jeho časopis(reflex,respekt apod)musim si umýt ruce,abych je náhodou neměla třeba mastný,nesmim mu utírat prach na prac.stole,protože prachovka je mastná od pronta a umatila bych mu papíry apod.
Ze začátku jsme se kvůli tomu dost hádali,ale postupem času jsem si na to zvykla a dnes to respektuju,nic jinýho mi nezbývá :think: Jinak si osobně myslím,že se nezmění,můj čím je starší,tím je jak starej protivnej jezevec a kolikrát má prudivou náladu,že bych mu nalískala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
11.7.11 21:03

To je na psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
11.7.11 21:09
mahdalka píše:
Tý jo,to je podobný jak u nás,ale trochu obráceně.Já jsem ta nedůvěřivá,opatrná,podle přítele si sedim na penězích apod.Přítel je Mirek Dušín,každýmu rád pomáhá,rád poznává nový věci,chtěl by se podívat přesně jak píšeš ty na Aljašku,je to takovej snílek a staví vzdušný zámky :-D Jinak doma mu taky nesmim na nic šáhnout,než si půjčím jeho časopis(reflex,respekt apod)musim si umýt ruce,abych je náhodou neměla třeba mastný,nesmim mu utírat prach na prac.stole,protože prachovka je mastná od pronta a umatila bych mu papíry apod.
Ze začátku jsme se kvůli tomu dost hádali,ale postupem času jsem si na to zvykla a dnes to respektuju,nic jinýho mi nezbývá :think: Jinak si osobně myslím,že se nezmění,můj čím je starší,tím je jak starej protivnej jezevec a kolikrát má prudivou náladu,že bych mu nalískala :cert:

To je přesný.Jen já jsme tady ten snílek-jen plný chaosu:-) bývali časy,kdy se ráda se mnou koukal na filmy,co se mi líbili.Teď je to neskutečný problém.Já chci zajít do kina,ale hádáme se kvůli filmu…Myslím si totiž,že někdy by se měl přece podřídit i ten chlap.Né jen ženská-třeba zrovna v těch filmech.Ale ne…pro nás je to problém… :think:

• Citovat
  • Upravit
16557
11.7.11 21:11
eva valoi píše:
To je na psychologa.

To jako u nás? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
11.7.11 21:12

Říká se, že až budeme starý budeme to samé jako naši rodiče. Kluci po tatínkách a holky po maminkách. :-) Velmi často slýchám, jak se lidi mění když stárnou. Tak ti držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
11.7.11 21:15

Vyplatili jsme před dvěma roky jeho bráchu a bydlíme teď s jeho tátou u něj doma.S tatínkem si neskutečně rozumím.Je stejný jako já:-)Takže si hrozně moc rozumíme.kolikrát lituju,že nemá naprosto stejnou povahu i můj přítel.
plánoval jak si ten domeček opravíme.Jak nabarví okna a balkon,jak natře radiátory nebo obrousí schodiště…Nakonec to vše barvím já.Čekalo to dva roky a nikdy se k tomu nedokopal,ale já se na to nemohla dívat…On je spokojenej místo aby se zastyděl.Chápu,že je unavený z práce a nechci ho hned hnát ať něco dělá,ale třeba během dvou nebo tří dnů o dovolené nebo sem tam o víkendu by to přece zvládl…

Příspěvek upraven 11.07.11 v 21:18

• Citovat
  • Upravit
veronikamayerova
11.7.11 21:16
Marionet píše: Říká se, že až budeme starý budeme to samé jako naši rodiče. Kluci po tatínkách a holky po maminkách. :-) Velmi často slýchám, jak se lidi mění když stárnou. Tak ti držím palce.

Jestli je to tak,pak budu naprosto spokojená.Zatím se teda blíží spíše ke své mámě a to teda potěš koště… :-(

• Citovat
  • Upravit
14809
11.7.11 21:23
mahdalka píše:
eva valoi píše:
To je na psychologa.
To jako u nás? :mrgreen:

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
11.7.11 21:26

Já nechci říkat, co je dobré a co špatné. Každý má rád něco jiného a všichni nemůžeme být veselé otevřené povahy.
Ale ty věci, které popisuješ. Neuraz se, ale já si myslím, že manžel má náběh na nějakou psychickou nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
11.7.11 21:31

to je hruza:Dtohle mi rict ho vyliskam-obrazne samozrejme:Dme rekne nevysavej ted :Da ja začnu:D:Dtak to udela sam ze je to rychlejsi:)sice ho nedonutim utrit prach ale je mu jedno jak to šmidlím:)můžu mu sahat na veskerou jeho elektroniku..vetsinou uklizim:Da on pak jen hleda kde jsem to uklidila a muj problem je ze to hned zapomenu:D :mrgreen: tak se vzteka maximalne:)s práteli muzu kamkoliv kdykoliv:)on také, máme i společné pratele i kazdy svoje… :mrgreen: :mrgreen: jen on by chtel do sveta ja ne:Dchce pracovat v zahraniči -podporim ho ale ja mam praci zde:)planujeme rodinu az bude mimi pak se az prizpůsobím..:)dnes jsme spolu varili večeri:)no je to moje laska proste!:)tak pekne si dupni jako ze se ti to nelibi.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
11.7.11 21:39
cvana píše:
to je hruza:Dtohle mi rict ho vyliskam-obrazne samozrejme:Dme rekne nevysavej ted :Da ja začnu:D:Dtak to udela sam ze je to rychlejsi:)sice ho nedonutim utrit prach ale je mu jedno jak to šmidlím:)můžu mu sahat na veskerou jeho elektroniku..vetsinou uklizim:Da on pak jen hleda kde jsem to uklidila a muj problem je ze to hned zapomenu:D :mrgreen: tak se vzteka maximalne:)s práteli muzu kamkoliv kdykoliv:)on také, máme i společné pratele i kazdy svoje… :mrgreen: :mrgreen: jen on by chtel do sveta ja ne:Dchce pracovat v zahraniči -podporim ho ale ja mam praci zde:)planujeme rodinu az bude mimi pak se az prizpůsobím..:)dnes jsme spolu varili večeri:)no je to moje laska proste!:)tak pekne si dupni jako ze se ti to nelibi.. :-?
šmarja-to je jak někde ve filmu…já si zkoušela dupnout,ale má to jen ten výsledek,že spolu pak celý den nemluvíme. Nejsem ideální.Občas jsem hrozný zmatkář,často zapomínám-což je asi tím jak moc nad vším přemýšlím.(obdivuju lidi co dokážou na nic nemyslet-já to neumím).Jak psala paní:stavím si vzdušné zámky a zapomínám na realitu.Ale to je moje povaha…Chápu,když je někdo samotář,když je flegmatika a tak pod-to je povaha,ale to ostatní přece povaha není…No nevím.K psichologovi,ho tahat nechci-tam bych ho nikdy nedostala.Podle něj jsem prostě asi málo přizpůsobivá já…
  • Citovat
  • Upravit
6869
11.7.11 21:41

Mě teda zarazilo to,že můžeš stahovat jen jeden film děnně. Jaký k tomu má důvod. Ostatní věci bych tak nějak pochopila,ale tohle? A když si jeden den nic nestáhneš tak druhý si můžeš stáhnout dva? Fakt nechápu.

Ke tvé otázce myslím,že se nezmění. To bys musela doma pořádně dupnout. Přetrpět hodně hodně hádek a stát si za svým.

Jak Sany zmínila tu nemoc. Tak něco podobného měl můj děda. Došlo to tak daleko,že si myslel,že ho chce někdo zabít a poslední dva roky svého života nevyšel z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
11.7.11 21:45
veronikamayerova píše:
cvana píše:
to je hruza:Dtohle mi rict ho vyliskam-obrazne samozrejme:Dme rekne nevysavej ted :Da ja začnu:D:Dtak to udela sam ze je to rychlejsi:)sice ho nedonutim utrit prach ale je mu jedno jak to šmidlím:)můžu mu sahat na veskerou jeho elektroniku..vetsinou uklizim:Da on pak jen hleda kde jsem to uklidila a muj problem je ze to hned zapomenu:D :mrgreen: tak se vzteka maximalne:)s práteli muzu kamkoliv kdykoliv:)on také, máme i společné pratele i kazdy svoje… :mrgreen: :mrgreen: jen on by chtel do sveta ja ne:Dchce pracovat v zahraniči -podporim ho ale ja mam praci zde:)planujeme rodinu az bude mimi pak se az prizpůsobím..:)dnes jsme spolu varili večeri:)no je to moje laska proste!:)tak pekne si dupni jako ze se ti to nelibi.. :-?
šmarja-to je jak někde ve filmu…já si zkoušela dupnout,ale má to jen ten výsledek,že spolu pak celý den nemluvíme. Nejsem ideální.Občas jsem hrozný zmatkář,často zapomínám-což je asi tím jak moc nad vším přemýšlím.(obdivuju lidi co dokážou na nic nemyslet-já to neumím).Jak psala paní:stavím si vzdušné zámky a zapomínám na realitu.Ale to je moje povaha…Chápu,když je někdo samotář,když je flegmatika a tak pod-to je povaha,ale to ostatní přece povaha není…No nevím.K psichologovi,ho tahat nechci-tam bych ho nikdy nedostala.Podle něj jsem prostě asi málo přizpůsobivá já…

no neboj se ten muj si stavi taky vzdusne zamky jak nebude vydelavat miliony:Dapod..ale je váha:)večně je nerozhodny a ja jako blizenec dve a více povah:Dtakze se také stane ze se hádáme-vetsinou kvuli tomu ze do něj štouram u tv:D:Dtreba do ucha šparam prstikem a tak:Dproste jak se nudim jak male decko :-D a on je pak nervni:Da ze začatku kvuli penezum ale mame heslo penize budou my nebudem..takze hadky spis o prkotinách..jo a jsme spolu 6rokem..a mezi tim byla dva roky pauza kazdy si uzival s nekym i spolu:Da nakonec jsme na sebe zbyli… :-)

Příspěvek upraven 11.07.11 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria