Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym,ale je to pro mě citlivé téma
Můj přítel je velmi dobrosrdečnej ,pro druhý by se rozkrájel a v každém vidí jen to dobrý,každého omlouvá…Poslední dobou mi jeho dobrosrdečnost začíná vadit.
Je to něco přes 2 roky,co kamarádovi slíbil jako melouch pomoc na jeho baráku(koupili si s přítelkyní ruinu a svépomocí jí dávali dohromady).Samozřejmně k tomu měl ještě svoje zamětnání,tak kamarádovi(znal ho v době kdy mu to slíbil necelýho půl roku)pomáhal v době volna-víkendy,svátky,večery.Pro mě nepochopitelný,že se už předem nedomluvili na ceněSamozřejmně to dost často bylo na úkor našeho vztahu,neměli jsme pro sebe volný čas tak,jak bych si představovala-chtěla jsem jet na výlet nebo na chalupu,ale přítel jel pomáhat na barák.Když byl kamarád v práci,jezdil tam přítel sám s kamarádovou přítelkyní-je jí 40,2 starší děti a je to taková velitelka.Kolikrát pro přítele přijela autem(sama)a jeli na barák,byli tam celýden,makali,ale našel se čas i na kafíčko,pokec a kolikrát přítel přijel až v noci s tím,že se dívali na televizi(to v baráku spali i její děti a máma,nebyli tam sami).Jenže po čase mi to začalo vadit a samozřejmně jsem začala žárlit,ne moc,tak nějak normálně.Jenže přítel od tý doby začal lhát,údajně prej aby měl doma pokoj,že nechce poslouchat žárlivý řeči.Pár lidí mi potvrdilo,že je to koketa a ráda flirtuje-to byla voda na můj mlýn
Přítel lhal,když jsem mu na lež přišla,vymluvil se další lží.A ted to zásadní,co mě trápí-během té doby,co jim přítel makal na baráku,mu kamarád tu a tam něco zaplatil(2X nádrž benzínu,na ruku zhruba 5 tis.,lístky na ples apod.)ale údajně dluží ještě 5O tis.za materiál a práci.Přítel mi tvrdí,že nemaj peníze(oba mu to říkali)a toto tvrdí už půl roku.O víkendu se mi přítel svěřil,že mu kamarádova přítelkyně řekla o bezva dovolený u moře v CHorvatsku,kam by jsme prej my dva mohli jet a stan stojí jen tis.na os.Jenže já se hned druhý den dozvěděla,že oni jedou k moři za nějakých 30-40 tis.a ještě to platí nějaký kamarádce
![]()
Ještě než jsem se svěřila příteli,tak básnil o tom,jak je ta kamarádova přítelkyně hodná,že na nás takhle myslí,že nám to nabídla apod.Tak jsem mu řekla,že za jeho peníze jedou k moři atd.no a hrozně jsme se pohádali.Já byla tak naštvaná,že jsem tomu kamarádovi napsala,jak toho mýho využili atd.a tý jeho přítelkyni jsem taky poslala někam.Ještě jsem zapomněla napsat,že si celou tu dobu z přítele dělali levnou prac.sílu a navíc poskoka stylem přivez,odvez apod.
![]()
Jsem s přítelem rozhádaná,vadí mi že je takovej dobrák,nebo spíš blbec,ještě se jich zastával a já jsem hamižná,sobecká a žárlivá
![]()
Byla jsem hrozně vzteklá ale ted už jen nas…
Holky,poradte,jak to vidíte vy?Omlouvám se za román,ale muselo to ze mě ven,nebo bych bouchla jak papinák
No potěš pánbůh…
Osobně si myslím, že mít hodného partnera je super základ pro život ![]()
Ovšem tohle by mě vedlo k zamyšlení proč to teda vlastně dělá…baví ho to? asi za to nebude nic mít…nemá čas na tebe…no…štvalo by mě to asi jako tebe
Já tě docela chápu, ale tedy radu nevím, jestli mu tohle jako ponaučení nestačí
Můj kdysi byl taky blboun-s prominutím-kamarád stavěl a on tam lítal pomáhat a tady na bytě práce stála, ale prý mu taky pomůže, no tak nepomohl, bylo to přesně jak jsem říkala, pak se ještě napálil několikrát u někoho jiného a teď už na každého taky kašle, s půjčováním peněz to bylo nemlich to samé, nakonec vše vyďoubal, ale fakt nervy a už mu to za to nestojí ![]()
Někteří lidé vycítí takového dobráka na míle daleko a pak ždímou, co to dá, obávám se ovšem, že tvoje výlevy nepomohou, pokud sám nebude chtět vidět, že ho kamarád opravdu zneužívá
![]()
Myslím,že jemu tam prostě bylo dobře,že se moh realizovat,protože žijeme v paneláku,ale přítel je z vesnice z baráku,tak vím že v bytě trpí a je to takovej kutil
souhlasím s tím, co tu padlo
můžeš mu to tisíckrát říkat, ale dojít na to musí sám…
Taky mám doma Mirka Dušína
A taky mi vadí,že pořád někde někomu pomáhá(zadarmo,jak jinak)a má dobrej pocit,že pomoh bližnímu svému.Marně jsem se mu snažila vysvětlit,že ten nahoře,narozdíl od nás nemusel platit složenky,jídlo,nájem apod.A řekla bych,že na tý pomoci přítel ještě prodělává,protože mu ani tu naftu nikdo nezaplatí
Já radu nemám,jen čekám,kdy si přítel pořádně namele hubu a konečně mu to docvakne.A modlím se,aby to bylo co nejdřív ![]()
Jo holky a on už si plánuje,jak jim v září ještě pomůže z garáží
Jsem vzteky bez sebe!
Protože zase to odnese náš vztah ![]()
No a není tedy lepší, aby jste začali stavět? aspoň chatičku? ![]()
Máme dost kamarádů, kteří postupem času taky staví svépomocí.
Běžně jim manžel a občas i já chodíme pomáhat. Manžel maká na savbě, já věšinou pomáhám s vařením, občas pomáhám s něčím jednodušším na stavbě.
Občas je vysloveně potřeba, aby tam bylo více lidí, ale rozhodně tam nejsmepořád. věnujeme se i sami sobě, našim koníčkům. Předpokládáme, že pokud jsme tam většinu dne, tak se tam i najíme-včetně našich dětí, pokud je vezmeme s sebou.
Občas jim pro něco jedeme. Benzín nechceme, protože jsme na tom finančně natolik dobře, že s tím není problém, když je to třeba jen dvakrát za měsíc. Veškeré faktury platí kamarádi. Finančně jim nepomáháme, třebaže by to nebyl problém.
Za to, že tam pracujeme, si rozhodně nic nebereme. Kdybychom na tom byli finančně špatně, předpokládala bych, že nám kamarádi za tu práci něco dají. Ale takhle to není potřeba a mezi přáteli se to dle mého nedělá. Tedy alespoň u nás to není zvykem.
Předpokládá to i to, že naše pomoc nebude zneužívána. Což není.
Tak jak to popisuješ ty, to je šílenost a rozhodně bych to netrpěla. Škoda, žes už na ně tak vyjela. Já bych tam jednou jela s přítelem, řekla jim, že jsme si koupili chalupu, že je to taková ruina a že jsi ráda, že vám budou moct taky pomoci. A jestli jim vyhovuje se střídat po týdnu nebo po 14 dnech(v práci na nemovitostech).
na rovinu: tvůj přítel je blb. Hodnej, ale blb. Pokud mu to nedochází a ještě se s tebou kvůli tomu hádá, tak si myslím, že se jen tak nezmění. Nepíšeš, jak dlouho jste spolu a jestli je takový pořád a i k jiným lidem - pokud ano, tak zvaž, na kolik bude pro život praktické s ním dál žít. Pokud se tak chová jen k těmto dvěma, tak žárlivost a podezření bude asi na místě…
Tohle jsem taky zažila a upřímně jediné co jsem udělala bylo, že jsem mu narovinu v klidu řekla co si o tom myslím a co mi vadí. Buď to vezme a zařídí se podle toho a pokud ne tak se nezlob ale já odcházím. Protože takový vztah mít nechci…tenkrát se přítel srovnal a pochopil co je mu víc…
Takže moje rada sednout si a vysvětlit v klidu po lopatě jako dítěti co a jak no a nebo mu řekni ať se k nim nastěhuje když je mu tam tak dobře.
Jsme spolu 3 roky.Pomáhá tak obecně,ale s tím barákem prvně a doufám že naposled,jinak
Přítel mě k nim na barák nikdy nevzal,vždycky jezdil sám,bál se,abych jim tam něco neřekla,protože jsem bohužel dost upřímnáa to dneska neni in.Jinak ten barák maj 70 km od nás,to je tam a zpátky 140 km a když tam jezdil někdy i 3× týdně nebo o víkendech,tak to něco stojí.A oni se ho nikdy ani nezeptali,jestli nechce něco na benzín,aspon ze slušnosti.No a mě to holky tak vytočilo,že jsem jim napsala,at si dělaj poskoka z někoho jinýho a že jim neni hamba,že taky z něčeho musíme platit složenky.No a přítel mi ted má za zlý,že jsem ho prej rozkmotřila s kamarádem.Ale co je tohle za kamaráda?
Jako já mám pomalu výčitky svědomí,když mi přítel doma vyluxuje,nebo mě autem odveze na nákup,abych se netahala s taškama.
Jinak barák by jsme s přítelem taky chtěli,taky něco staršího,kde by se moh přítel realizovat.Po týhle kauze jsem schopná fakt něco koupit.Hlavně by makal na vlastním.Přítel má ještě nějaký dluh z podnikání(podved ho společník)tak je bohužel v registru dlužníků,ale já mám stavebko a mohla bych si vzít překlenovací úvěr.
Ahoj,
mě by to taky šíleně štvalo a taky bych byla vzteklá a podezřívavá. Tvůj přítel je blb a dokud s ním někdo pěkně nevydrbe, tak se neponaučí. Ty s tím asi nic moc nenaděláš. Hádky a scény ti nepomůžou, naopak to bude ještě horší. Zkus na to jít chytře. Prostě si s ním v klidu sedni a vysvětli mu to. Jak to vidíš, co si o tom myslíš a rovnou bych mu navrhla koupi něčeho vlastního. Zalichoť mu, že vidíš jak je šikovný a mohl by se realizovat na vašem ať z toho něco máte. Třeba na to uslyší a trochu se zamyslí.
A na dovolenou za 1000kč pod stan někde u moře bych se mu vykašlala. To by mě mohlo ![]()
Jo ta dovolená se mě teda taky pěkně dotkla!
To je drzost a výsměch největšího kalibru! ![]()
Já s ním o tom mluvila,několikrát,po dobrým,po zlým,řekne mi že mám pravdu a že ví,že to s nim myslim dobře,ale to je asi tak všechno,stejně si dál jede po svym ![]()
Anonymní píše:
Můj přítel je velmi dobrosrdečnej ,pro druhý by se rozkrájel a v každém vidí jen to dobrý,každého omlouvá…Poslední dobou mi jeho dobrosrdečnost začíná vadit.
Je to něco přes 2 roky,co kamarádovi slíbil jako melouch pomoc na jeho baráku(koupili si s přítelkyní ruinu a svépomocí jí dávali dohromady).Samozřejmně k tomu měl ještě svoje zamětnání,tak kamarádovi(znal ho v době kdy mu to slíbil necelýho půl roku)pomáhal v době volna-víkendy,svátky,večery.Pro mě nepochopitelný,že se už předem nedomluvili na ceněSamozřejmně to dost často bylo na úkor našeho vztahu,neměli jsme pro sebe volný čas tak,jak bych si představovala-chtěla jsem jet na výlet nebo na chalupu,ale přítel jel pomáhat na barák.Když byl kamarád v práci,jezdil tam přítel sám s kamarádovou přítelkyní-je jí 40,2 starší děti a je to taková velitelka.Kolikrát pro přítele přijela autem(sama)a jeli na barák,byli tam celýden,makali,ale našel se čas i na kafíčko,pokec a kolikrát přítel přijel až v noci s tím,že se dívali na televizi(to v baráku spali i její děti a máma,nebyli tam sami).Jenže po čase mi to začalo vadit a samozřejmně jsem začala žárlit,ne moc,tak nějak normálně.Jenže přítel od tý doby začal lhát,údajně prej aby měl doma pokoj,že nechce poslouchat žárlivý řeči.Pár lidí mi potvrdilo,že je to koketa a ráda flirtuje-to byla voda na můj mlýn
Přítel lhal,když jsem mu na lež přišla,vymluvil se další lží.A ted to zásadní,co mě trápí-během té doby,co jim přítel makal na baráku,mu kamarád tu a tam něco zaplatil(2X nádrž benzínu,na ruku zhruba 5 tis.,lístky na ples apod.)ale údajně dluží ještě 5O tis.za materiál a práci.Přítel mi tvrdí,že nemaj peníze(oba mu to říkali)a toto tvrdí už půl roku.O víkendu se mi přítel svěřil,že mu kamarádova přítelkyně řekla o bezva dovolený u moře v CHorvatsku,kam by jsme prej my dva mohli jet a stan stojí jen tis.na os.Jenže já se hned druhý den dozvěděla,že oni jedou k moři za nějakých 30-40 tis.a ještě to platí nějaký kamarádce
![]()
Ještě než jsem se svěřila příteli,tak básnil o tom,jak je ta kamarádova přítelkyně hodná,že na nás takhle myslí,že nám to nabídla apod.Tak jsem mu řekla,že za jeho peníze jedou k moři atd.no a hrozně jsme se pohádali.Já byla tak naštvaná,že jsem tomu kamarádovi napsala,jak toho mýho využili atd.a tý jeho přítelkyni jsem taky poslala někam.Ještě jsem zapomněla napsat,že si celou tu dobu z přítele dělali levnou prac.sílu a navíc poskoka stylem přivez,odvez apod.
![]()
Jsem s přítelem rozhádaná,vadí mi že je takovej dobrák,nebo spíš blbec,ještě se jich zastával a já jsem hamižná,sobecká a žárlivá
![]()
Holky,poradte,jak to vidíte vy?Omlouvám se za román,ale muselo to ze mě ven,nebo bych bouchla jak papinák
Klobou dolů před Tebou.Podle toho jak to píšeš se vůbec nedivím,že Ti to vadí.
Je ale pravda,že by to chtělo slyšet i jeho verzi a podle toho soudit,kdo má pravdu a kdo ne.Pokud je to ale tak jak píšeš,pak bych asi taky vyletěla… ![]()
Samozřejmně to dost často bylo na úkor našeho vztahu,neměli jsme pro sebe volný čas tak,jak bych si představovala-chtěla jsem jet na výlet nebo na chalupu,ale přítel jel pomáhat na barák.Když byl kamarád v práci,jezdil tam přítel sám s kamarádovou přítelkyní-je jí 40,2 starší děti a je to taková velitelka.Kolikrát pro přítele přijela autem(sama)a jeli na barák,byli tam celýden,makali,ale našel se čas i na kafíčko,pokec a kolikrát přítel přijel až v noci s tím,že se dívali na televizi(to v baráku spali i její děti a máma,nebyli tam sami).Jenže po čase mi to začalo vadit a samozřejmně jsem začala žárlit,ne moc,tak nějak normálně.Jenže přítel od tý doby začal lhát,údajně prej aby měl doma pokoj,že nechce poslouchat žárlivý řeči.Pár lidí mi potvrdilo,že je to koketa a ráda flirtuje-to byla voda na můj mlýn
Je to něco přes 2 roky,co kamarádovi slíbil jako melouch pomoc na jeho baráku(koupili si s přítelkyní ruinu a svépomocí jí dávali dohromady).Samozřejmně k tomu měl ještě svoje zamětnání,tak kamarádovi(znal ho v době kdy mu to slíbil necelýho půl roku)pomáhal v době volna-víkendy,svátky,večery.Pro mě nepochopitelný,že se už předem nedomluvili na ceně