Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky…mám jeden dotaz. Je mi 13. Narodila jsem se v květnu. Jen kdyby to někoho fakt hodně zajímalo. Mám jeden problěm. Mám takový pocit, že jsem na holky. Nevím s kým si o tom mám promluvit. Ani nevím, jak se taková věc vlastně zjišťuje.
A proč si myslíš, že jsi na holky?? To, že jsi se narodila v květnu nám moc nepomůže ti napsat náš názor, když jsi nenapsala nic víc… ![]()
@PetrVesely píše:
A kde je problém? Tak jsi na holky. Já jsem taky na holky.
Já mám opačný problém, jsem na chlapy, co s tím? ![]()
@Laurasam píše:
Jenže ty jsi chlap
A není to jedno? Dneska je to úplně fuk…
Také by mě zajímalo dle čeho soudis.. ale v dnešní době si z toho vetsina lidí nic nedělá.. mám spoustu přátel co jsou jinak orientované.. ![]()
Spolehlivě se to zjistí tím, že se člověk zamiluje do holky, případně že tedy se sexuálně vzruší právě při představě holek, ne kluků.
Ale sexualita jako taková je věc téměř nekonečně proměnlivá a možné je úplně cokoliv.
Ve 13 letech většinou není ani pořádně probuzená, jen se tak protahuje a rozkoukává, natož aby byla nějak ustálená. Není potřeba si říct teď hned jsem na kluky, nebo jsem na holky a držet se toho až do konce života.
Konec konců, člověk může být na obojí. A nebo taky ne.
Nejjednodušší je počkat, až to bude jasné a předem nepočítat s tím, že to dopadne nějak konkrétně. Ona je sexualita natolik mohutná síla, že dá vědět, jak to v tvém konkrétním případě je.
Pokud by to nakonec dopadlo tak, že bys byla homosexuální orientace, tak to není nic, z čeho by se střílelo, ale pořád to může být hodně složité, jak u rodiny, tak během dospívání u vrstevníků.
Dost by se hodilo (ať už nakonec budeš milovat libovolné pohlaví) někde se seznámit s někým, s kým bys o takovýchhle věcech mohla mluvit. S rodiči to může být složité, ale není někdo, komu bys věřila, že si z tebe nebude dělat legraci a bude brát vážně tvé zmatky v širším příbuzenstvu? Ve škole? Někdo z nějakého kroužku?
Jinak vždycky můžeš zavolat, nebo napsat s podobnými dotazy a trápením třeba na linku bezpečí - je přímo pro takové případy zřízena, nebudeš otravovat, nevysmějí se ti a budte společně hledat řešení toho, co tě trápí.
@Ou píše:
Spolehlivě se to zjistí tím, že se člověk zamiluje do holky, případně že tedy se sexuálně vzruší právě při představě holek, ne kluků.Ale sexualita jako taková je věc téměř nekonečně proměnlivá a možné je úplně cokoliv.
Ve 13 letech většinou není ani pořádně probuzená, jen se tak protahuje a rozkoukává, natož aby byla nějak ustálená. Není potřeba si říct teď hned jsem na kluky, nebo jsem na holky a držet se toho až do konce života.
Konec konců, člověk může být na obojí. A nebo taky ne.
Nejjednodušší je počkat, až to bude jasné a předem nepočítat s tím, že to dopadne nějak konkrétně. Ona je sexualita natolik mohutná síla, že dá vědět, jak to v tvém konkrétním případě je.
Pokud by to nakonec dopadlo tak, že bys byla homosexuální orientace, tak to není nic, z čeho by se střílelo, ale pořád to může být hodně složité, jak u rodiny, tak během dospívání u vrstevníků.
Dost by se hodilo (ať už nakonec budeš milovat libovolné pohlaví) někde se seznámit s někým, s kým bys o takovýchhle věcech mohla mluvit. S rodiči to může být složité, ale není někdo, komu bys věřila, že si z tebe nebude dělat legraci a bude brát vážně tvé zmatky v širším příbuzenstvu? Ve škole? Někdo z nějakého kroužku?
Jinak vždycky můžeš zavolat, nebo napsat s podobnými dotazy a trápením třeba na linku bezpečí - je přímo pro takové případy zřízena, nebudeš otravovat, nevysmějí se ti a budte společně hledat řešení toho, co tě trápí.
http://www.linkabezpeci.cz/
Já se dokážu zamilovat jen do chlapa, ale vzruším se, když si představím ženské přirození, jsem tedy bisexuálka?
@Klopotkova vím já? A vím já do koho se zamilujete příště? Co když se zrovna objeví „Ta Pravá“? Takové věci se stávají i v lepších rodinách a matkám od dětí.
Říkám že sexualita je věc proměnlivá a možné je cokoliv.
Jestli potřebujete úřední ověření, tak se domluvte na nějaké větší sexuologii na pletysmograf ![]()
Kdysi jsem slysela krasny komentar od dr. Uzla, kdyz mu do poradny volal kluk, ze se vyspal v 16 s klukem a libilo seu to, tak jestli je gay. Uzlova odpoved byla, ze v puberte by se mu to klidne mohlo libit i s konem a vubec nic to nebude znamenat.
takze nedelej zadne predbezne zavery. Mam kamaradku lesbicku a shodly jsme se spolu na tom, ze clovek je hezero ci homo jen v dane chvili, ze proste jen neprisel ten pravy/prava stejneho/opacneho pohlavi
existuji dokonce asexualni vztahy, kdy se partneri hluboce miluji, ziji spolu, ale sexualniho styku spolu schopni nejsou ![]()