Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ať se zapojí chlap, nebo máte hlídací babičky? Zřejmě si potřebujete od všech starostí odpočinou, kupte si nějaký wellness víkend a jeďte někam s kámoškou.
@Anonymní píše:
Mám 7,5 leté dítě. Příjde mi že ji asi už začíná snad puberta.. pořád problém… ve škole mají holky to a tamto.. a všichni samozřejmě… Učitelka si mě i nedávno pozvala do školy.. časté vyrušování v hodinách…bavení se s kamarádkama v hodině… takže doma křik, i dostala na zadekteď mě to mrzí. Včera mi řekla že se mě bojí, mi něco říct.. že budu křičet
Nemohla jsem z toho večer spát, jsem fakt asi taková krutá krááá. va. V týdnu jsem na dceru, barák sama… takže je to jen o povinnostech, práci…uvařit, vyprat, uklidit, úkoly a je večer… vlastně si s ní nepovykládám… nic.. Musím asi ubrat
No tak křikem a výpraskem fakt nic nevyřešís.
Co denně pereš, vaříš, uklizis když jste doma předpokládám max půl dne po práci a škole?
Na to se vykašli a věnuj se dceři, někam vyrazte, bavte se.
Zkusím bez citace:
Teď jsi na to kápla. Tvoje dítě je malé jenom jednou, nádobí a bordel doma počká. Když si nevybuduješ důvěru teď, v pubertě (té skutečné, věř mi, že tohle opravdu nic není) si budeš trhat vlasy a už s tím nic neuděláš. Doporučuju ti každý den si k ní aspoň na 15 minut sednout třeba před spaním, v klidu a bez přerušování si povídat. A alespoň o víkendu buďte spolu intenzivně, běžte někam na výlet, dejte si zmrzku, kecejte. Můžeš mít v dceři nejlepšího parťáka, ale o to se musíš zasloužit především ty. A pokud nezvládáš barák, co zauvažovat o stěhování do něčeho menšího, kde nebudeš muset od rána do noci smejkat?
@unuděná píše:
Holky je vidět můj příspěvek, nebo máte taky bílo, jako já?
Bílo. Sem si říkala co vytvářís. Asi chyba v Matrixu.
Příspěvek upraven 25.05.23 v 11:34
@unuděná píše:
Teď jsi na to kápla. Tvoje dítě je malé jenom jednou, nádobí a bordel doma počká. Když si nevybuduješ důvěru teď, v pubertě (té skutečné, věř mi, že tohle opravdu nic není) si budeš trhat vlasy a už s tím nic neuděláš. Doporučuju ti každý den si k ní aspoň na 15 minut sednout třeba před spaním, v klidu a bez přerušování si povídat. A alespoň o víkendu buďte spolu intenzivně, běžte někam na výlet, dejte si zmrzku, kecejte. Můžeš mít v dceři nejlepšího parťáka, ale o to se musíš zasloužit především ty. A pokud nezvládáš barák, co zauvažovat o stěhování do něčeho menšího, kde nebudeš muset od rána do noci smejkat?
@unuděná píše:
Holky je vidět můj příspěvek, nebo máte taky bílo, jako já?
hele bílo, ale když dáš citovat, je vidět.. ![]()
Zajisti aby sis odpočinula. Ať je s holkou přítel, babička, teta, ale ty si potřebuješ odpočinout.
@Anonymní píše:
Mám 7,5 leté dítě. Příjde mi že ji asi už začíná snad puberta.. pořád problém… ve škole mají holky to a tamto.. a všichni samozřejmě… Učitelka si mě i nedávno pozvala do školy.. časté vyrušování v hodinách…bavení se s kamarádkama v hodině… takže doma křik, i dostala na zadekteď mě to mrzí. Včera mi řekla že se mě bojí, mi něco říct.. že budu křičet
Nemohla jsem z toho večer spát, jsem fakt asi taková krutá krááá. va. V týdnu jsem na dceru, barák sama… takže je to jen o povinnostech, práci…uvařit, vyprat, uklidit, úkoly a je večer… vlastně si s ní nepovykládám… nic.. Musím asi ubrat
Jo tohle je pruser, v tomhle věku už se bude důvěra blbě budovat, pokud tam není odjakživa. Reakce, ze ji při problému das na zadek, je to nejhorší co můžeš udělat. Pak se ti fakt nesvěří s ničím. Moje mamka byla taky taková, hned nadavala, vycitala, litaly facky a já se ji už nesverovala nikdy s ničím. Ani teď jako dospělá ji nic neříkám, všechno se vždycky dozví poslední a ještě mám porad špatný pocit a strach z její reakce. Vykašli se na domácí práce apod, to nikam neutece a spíš buduj vztah s dcerou, udělejte si nějakou damskou jízdu, poslouchej ji, chtej znát její názory a nic nevycitej ani ji nepredhazuj, jak to má byt správně podle tebe.
@korn123 chlap jak je doma zapojuje se, ale má náročnou práci.. já jsem asi ulítla na úklid a přeháním to. Babičky máme hlídácí, oni ji pohlídaji, vyzvednou ze školy.. někdy tam jde dcera na odpoledne. Já jsem asi jak papírový čert… hned mě všechno rychle naštve a chci to mít podle sebe, musím ji prostě dát prostor
Jsi to uvědomují ještě to do reálu dát…
@Kriss Tina píše:
Jo tohle je pruser, v tomhle věku už se bude důvěra blbě budovat, pokud tam není odjakživa. Reakce, ze ji při problému das na zadek, je to nejhorší co můžeš udělat. Pak se ti fakt nesvěří s ničím. Moje mamka byla taky taková, hned nadavala, vycitala, litaly facky a já se ji už nesverovala nikdy s ničím. Ani teď jako dospělá ji nic neříkám, všechno se vždycky dozví poslední a ještě mám porad špatný pocit a strach z její reakce. Vykašli se na domácí práce apod, to nikam neutece a spíš buduj vztah s dcerou, udělejte si nějakou damskou jízdu, poslouchej ji, chtej znát její názory a nic nevycitej ani ji nepredhazuj, jak to má byt správně podle tebe.
tak toto se mi fakt nečte dobře
jsem fakt pitomá. Musím být více s ní, mluvit, povídat si…více ji chápat.. chci at se mi svěřuje… ale moje reakce asi nejsou ty správné…
Mas jedno dite a nezvladnes si s ni ani popovidat? Ano, neco je spatne, povidame si porad a o vsem. Uber s uklidem.
Mám 7,5 leté dítě. Příjde mi že ji asi už začíná snad puberta.. pořád problém… ve škole mají holky to a tamto.. a všichni samozřejmě… Učitelka si mě i nedávno pozvala do školy.. časté vyrušování v hodinách…bavení se s kamarádkama v hodině… takže doma křik, i dostala na zadek
teď mě to mrzí. Včera mi řekla že se mě bojí, mi něco říct.. že budu křičet