Jsem neschopná? Práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Bude to dobry, fabrika neni pro lidi, co jsou zvykli na praci ve sluzbach. Nestresuj se predem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bude dobré. Hlavně klid. To zvládneš. Nenechej se vtáhnout do intrik ostatních. Snaž se ptát, co a jak. Okpukávej, co a jak dělají ostatní.
Držím palce, začátky jsou těžké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle projevu znis sympaticky, zas tak zlý to s tebou nebude
Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko hlavu vzhůru
Já si myslím že pokud jde o ty předchozí zaměstnání takže to prostě byla smůla. V tom obchodě jsi prostě měla zlou a falešnou vedoucí a pokud jde o tu fabriku tak věř mi že tam nikdo nevydrží moc dlouhodobě na to už prostě musí být určitý typ člověka kterému to vyhovuje a co si budeme povídat každý takový prostě není. Člověk který je prostě zvyklý pracovat ve službách a s lidmi není typ na práci ve fabrice. To nemyslím ve zlém. Prostě každý se hodí na něco jiného a někdy se stane že se člověk takzvaně dýl hledá. Hlavu vzhůru a uvidíš že to bude dobré jde jenom o to si věřit. Já jsem ve své minulý práci taky měla velikou smůlu na lidi celkově a za rok až půjde malý do školky tak si také chci hledat něco nového. A jako jo mám strach ale vím že když to zvládnou jiný tak musím taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začnu od konce. Ano, dlouhý krátký týden je náročné, byť se jeví, že není.
Může to spíš u tebe troskotat na tom, než že to nezvládneš.
Za mladých let jsem jako brigádu dělala právě servírku. Poměrně rychle jsem si uvědomila, že tohle do budoucna nikdy a makla ve škole. Takže se vzdelavej.
Prací v obchodě jsem se od reagovala po náročné kancelárske práci, ale nebyly to potraviny.
Ve své podstatě mi vedoucí vše ukázala, asi za hodinu jsem dle ní vše uměla, tudíž odešla po své práci a tak to bylo až do meho odchodu, kdy jsem se ke kancelárske práci po třech letech vrátila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodnota člověka nespočívá v tom, jak uspěje v práci a kolik vydělá. Některé kolektivy za nic nestojí a to pak člověk nevydrží ani v práci, která je pozlacená. Nic si nevyčítej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kipa22 píše:
Hodnota člověka nespočívá v tom, jak uspěje v práci a kolik vydělá. Některé kolektivy za nic nestojí a to pak člověk nevydrží ani v práci, která je pozlacená. Nic si nevyčítej.
Svatá pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš důvod si nevěřit. Měnit práci, protože ti nevyhovuje, není ostuda. Já před lety změnila 3× po sobě po 4 měsících. Fakt hodně lidí na mě koukalo skrz prsty, jakože fuj, fluktuant, nikde nevydrží, určitě je problém v ní. Ale našla jsem tak práci, kterou už dělám 9 let a budu dál a jsem spokojená. Dneska ti, co mi to rozmlouvali jako že jsem se zbláznila, že to budu mít navždycky v životopise a zničí mi to budoucnost, často dřepí v práci na kterou nadávají a obdivují, kam jsem to dotáhla. Není žádná povinnost ani cnost dělat něco, co ti nevyhovuje. Je úplně legitimní, když starší a s dětmi už nechceš být servírka, víš proč, není to lenost ani rozmar, úplně pochopitelné důvody. Když si holt nesedneš jednou v práci s jediným člověkem, na kterém jsi tam závislá, tak je to blbé a nedá se nic dělat, to se každému stát může. Nevěřím tomu u lidí, kteří mají nesnesitelné kolegy pětkrát po sobě, ale to tvůj případ není. Fabriku chápu jako přechodnou věc a je vidět že jsi pracovitá, že jsi vzala i blbou práci abys neseděla doma, to by rozhodně každý neudělal. Ale proč bys tam měla zůstávat, když máš na víc. A co bys nezvládla obchod? V těchhle obchodech to je pěkná práce, ty máš hezký i písemný projev, tak určitě i ústní. Není to fyzicky těžké jako fabrika abys to nezvládala, ale zas nic strašně složitého, co se nenaučí každý trochu inteligentní (a to podle psaní rozhodně jsi). Naopak, měj radost, to by mohla být ta fajn práce kterou hledáš ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak obchod s oblečením není výzkumný ústav.:) Pracovala tam na brigádě i dcera mé známé a zvládla to i s kasou během pár dnů. Určitě to zvládneš i ty. Ve fabrice bych taky nevydržela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeju hodně štěstí a nevzdávej to dopředu. Já bych fabriku taky ani náhodou nedala, a kdo nikdy nedal výpověď kvůli blbýmu kolektivu, že? Zkrátka pokud nebudeš mít pech a nenatrefíš na nějakou kolegyni - slepici, tak není důvod, proč bys to nezvládla. Krátkýú dlouhý týden je náročnej, to ne že ne, ale uvidíš, jak to půjde, zvládnout se to dá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za všechny komentáře. I přesto, že jsem hodně nervózní, jak to dopadne- moc jste mi pomohly a nějak tak dodaly více odvahy
Budu doufat, že to tentokrát dopadne a kolektiv bude fajn. Přeji hezký zbytek dne ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Moc děkuji za všechny komentáře. I přesto, že jsem hodně nervózní, jak to dopadne- moc jste mi pomohly a nějak tak dodaly více odvahyBudu doufat, že to tentokrát dopadne a kolektiv bude fajn. Přeji hezký zbytek dne
Tak co? Jak se ti daří v nové práci? Jak ti šly začátky a jaký máš kolektiv? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@afrodites Děkuji za optání
v nové práci mě přijali skvěle, chovají se hezky… a hlavně jsou semnou spokojení a jak mi často říkají, jsou rádi, že mě mají. Berou mě jako kdybych tam mezi nimi byla už dávno. Práce je fajn. Ale jsou to 12-ky,.no. To mě nejvíc trápí, protože když je dlouhý týden, tak skoro nevidím děti. Sotva večer přijedu, tak je jdu pohádkou uspat. No, ale co nadělám. Uvnitř mě to ale opravdu trápí. Ale snad si nějak zvykneme.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky. Vlastně nevím, co čekám. Jestli se chci vypovídat, nebo mě ujistíte, že jsem fakt k ničemu a problém je ve mě…
Navíc je to krátký/dlouhý týden… Snad i děti budou v pohodě, s manželem fungujeme, ale i tak. Jsou na mě závislí. Ach jo.
Jde o to, že před mateřskou jsem pracovala převážně jako servírka, nebylo to v žádné hrozné hospodě, ale ne hotelu a penzionu… Během mého rodičáku, byla jsem doma celkem 5let s dvěma dětma, penzion zkrachoval a já se neměla kam vrátit. Nevadilo mi to, stejně bych už servírku nechtěla dělat. Být někde do noci, starat se o „vypitý“ hlavy, to už jsem s dětma stejně nechtěla… Tak jsem si našla práci v menším obchodě, kde jsem pracovala přes rok. Byla bych tam dodnes a mrzí mě, že to tak není. Ale byli jsme tam ve dvou, jen já a vedoucí. Ona byla starší, měla problémy v rodině, a i když se tvářila jako kamarádka, ráda mě neměla. Povídala si, ale za zády pomlouvala… Co dostala od dealerů, nikdy se nerozdělila, stěžovala si, že je pořád v práci, ale v podstatě domů nechtěla. Když něco potřebovala i mimo práci, vyhověla jsem ji, pomohla. Na oko byla skvělá, kamarádská a pak mi nechávala napsaný vzkazy na papírku, co jsem udělala špatně nebo co jsem neudělala. Když měla špatnou náladu, ani mě nepozdravila… Prostě dělala mi to opravdu nepříjemné, stresující, bylo mi špatně při představě, že jdu do práce. A tak jsem dala výpověď. A teď začal problém v dalším zaměstnání. Hned po tom jsem nastoupila do fabriky, abych neseděla doma, než si něco fajn najdu. Dělala jsem tam za 88kc na hodinu 2mesice a nedávala jsem to… Hnusná práce, těžká práce, připadala jsem si jak ušmudlaná husa, která nevydrží ani jako dělnice… Mám nějaké pošramocené sebevědomí a nevimu, co s tím. Šla jsem na pohovor do jednoho značkového obchodu s oblečením, výbavou, obuví… A oni ze 16 uchazečů vybrali mě… Ve středu nastupuji. Ale mám strach. Vím, že dojem dokážu udělat, vzhledově i rozhovorem, to je moje velké plus, ale strašně se bojím, že mě vyhodí. Že to nezvládnu, že budu zase k ničemu…