Nemocenská a kontrola ze strany šéfa

3.4.22 11:53

Nemocenská a kontrola ze strany šéfa

Zdravím, potrebovala bych po vas radu. 30.4. 2022 mi končí 2 měsíční výpovědní lhůta (výpověď z mé strany). Od doby co byla podána výpověď mi šéf dělá problémy a naschvály. Jsou tomu 2 týdny zpátky co mi začaly problémy s koleny a obac už jsem nemohla ani chodit, což byl problém, protože pracuji jako servírka. Když mi přes noc nateklo jedno z kolen a opravdu začalo bolet šla jsem k doktorovi, který mi napsal nemocenskou. V práci s tím samozřejmě nesouhlasili. Nemocenskou mi doktor napsal na adresu kde bydlí přítel. Nebyl žádný problém až do včerejšího dne. 10 minut po mých vycházka mi přišla SMS od šéfa že jsem nebyla zastižena na drese a že nebyl popsán zvonek ani schránka a tak se mám dostavit v pondělí do práce. Hned jsem mu volala, to nezvedal a tak jsem mu psala SMS že ze klidně může vrátit a zazvonil na jakýkoliv zvonek. Jedná z důležitých věcí je že se nacházím v rodinnem baráku s velkou branou a na baráku je číslo popisné. Schránka sice nebál označena ale zvonky ano, jenže jsou v tu dobu podsvícené a dokud se nepřiblížíte, tak neuvidíte jméno. Když už jsem se mu dovolala, do telefonu mi řekl že se mám kouknout co je mou povinnosti. Jenže mi taky zdělil že nezazvonil protože se bál že by na něj vyskočil pes (brána má 2 metry😑). Byl tu v tu chvíli na návštěvě ještě kamarád který mi řekl že to a to auto před chvílí projelo a ani nezastavilo. Shodou okolností mi popsal auto mého šéfa. Chci se vás zeptat jen co podle vás v tuto chvíli mám dělat a jak se proti jeho argumentem bránit. Ještě chci podotknout že šéf má na mě telefonní číslo a jestli by se tedy opravdu bál zazvonit, mohli mi zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4488
3.4.22 12:21

Neřešila bych šéfa a jeho kontroly. Na nemocenské by mě zajímaly kontroly jen od sociálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
3.4.22 12:26

@Paní.Norrisová jen pokud to není v prvních 14dnech nemoci. To ji platí zaměstnavatel, takže ji může zkontrolovat, tady dodržuje léčebný režim.
@KlarusClara a má svědka, že tam u tebe byl? Jinak on měl povinnost zazvonit, což neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
3.4.22 12:27
@Paní.Norrisová píše:
Neřešila bych šéfa a jeho kontroly. Na nemocenské by mě zajímaly kontroly jen od sociálky.

Prvnich 14 dni muze kontrolovat zamestnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35819
3.4.22 12:28
@Paní.Norrisová píše:

Ale prvních 14 dní platí zamestnavatel a tudíž může přijít na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.4.22 12:29

Nic. Prostě nezazvonil, tebe prudí, lže ti, klidně mu řekni, že lže, že máš i svědka a tak dále…do práce nemáš proč chodit, když máš neschopenku a máš k ní zdravotní důvod.
Kontrolu dodržování léčebného režimu hlídá sociálka. Ta by na tebe případně zvonila.
On ví, že na tebe nemůže a tak ti aspoň dělá zle. Vykašli se na něho. Za měsíc ti konci pracovní poměr, už ho nemusíš nikdy vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.22 12:48

@jary1
2 lidi ho viděli že pouze projel tam a zpět. Neviděli ho že by stál u brány a ní nic podobného. Jen projel, tudíž nemohl vidět zda jsou zvonky označené. Jelikož je tam červené podsvícení, to znamená že pokud člověk nepřijde ke zvonku a nehledá jméno.. tak ho neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
3.4.22 13:22

@KlarusClara dva lidi? Já myslela, že jen kamarád? Ale to je pro oba jen slovo proti slovu.
Nejspíš ti chce dělat zle. Jestlii dělal kontrolu, tak musí mít z toho nějaký zápis a svědka. Kontrolu dělal během prvních 14dnu nemoci? Na zvonku bylo tvoje jméno? Ty si vše vyfoť, ať se máš čím bránit ( označené zvonky). Určitě nemá právo na to, aby si ukončila nemocenskou a šla do práce. Nejspíše ti nebude chtít zaplatit nemocenskou, pokud to vygraduje, budeš to muset řešit někde výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
3.4.22 14:12

@JancaS84
Díky za info. :) To vím, ale myslela jsem, že i tak je to kontrola ze sociálky, ale na popud zaměstnavatele. Protože takhle to může být tvrzení proti tvrzení, zvlášť když mají takové vztahy.

Tak v tom případě, kdyby cokoli, tak tam měla svědka, že nikdo nezvonil, ale pochybuju, že bude typ, který by to hnal dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35819
3.4.22 14:36
@Paní.Norrisová píše:
@JancaS84
Díky za info. :) To vím, ale myslela jsem, že i tak je to kontrola ze sociálky, ale na popud zaměstnavatele. Protože takhle to může být tvrzení proti tvrzení, zvlášť když mají takové vztahy.Tak v tom případě, kdyby cokoli, tak tam měla svědka, že nikdo nezvonil, ale pochybuju, že bude typ, který by to hnal dál.

Prvních 14 dni kontroluje zamestnavatel, nemusí to být přímo on, ale treba pověřená osoba. Pak až socialka sama od sebe, případně na popud zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
3.4.22 17:32

V klidu bych mu řekla, ze jako zaměstnavatel musí mít smlouvu s nekym, kdo bude oprávněn kontroly dělat..to jen tak mimochodem..nelze aby si jakýkoliv nadřízený šel zkontrolovat svého podřízeného, a to prave kvůli tomuto..takze mu ideálně napsat e-mail s tím, ze jsi v době, co jsi měla, byla doma a k zastižení přes zvonek se jménem, který je napsany na neschopence (ani to nemusí byt vaše příjmení). Tím bych skončila a vyckala, s čím přijde on..ale upřímně, moc nemá s čím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
3.4.22 17:35
@NicknackEK píše:
V klidu bych mu řekla, ze jako zaměstnavatel musí mít smlouvu s nekym, kdo bude oprávněn kontroly dělat..to jen tak mimochodem..nelze aby si jakýkoliv nadřízený šel zkontrolovat svého podřízeného, a to prave kvůli tomuto..takze mu ideálně napsat e-mail s tím, ze jsi v době, co jsi měla, byla doma a k zastižení přes zvonek se jménem, který je napsany na neschopence (ani to nemusí byt vaše příjmení). Tím bych skončila a vyckala, s čím přijde on..ale upřímně, moc nemá s čím.

fakt mít s nikým smlouvu nemusí
V průběhu nemoci zaměstnance, který je dočasně práce neschopný a tedy musí zůstat doma, může dorazit kontrola. Vzhledem k tomu, že v prvních 14 dnech dočasné pracovní neschopnosti vyplácí náhradu mzdy zaměstnavatel, v té době se může u dveří nemocného zaměstnance objevit právě chlebodárce.
 https://www.podnikatel.cz/…-nezastihne/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15154
3.4.22 17:54
@NicknackEK píše:

Raději ji nerad, když o tom nic nevíš. Zaměstnavatel samozřejmě zaměstnance v prvních 14 dnech kontrolovat může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
3.4.22 18:01
@karkarka píše:
Raději ji nerad, když o tom nic nevíš. Zaměstnavatel samozřejmě zaměstnance v prvních 14 dnech kontrolovat může.
🤣samozřejmě muže ale ne tak, ze si večer nějaký nadřízený zamane, ze si jen tak zajede k baráku zaměstnance
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
3.4.22 18:14
@NicknackEK píše: 🤣samozřejmě muže ale ne tak, ze si večer nějaký nadřízený zamane, ze si jen tak zajede k baráku zaměstnance

kontroly můžou být nejméně do osmi, ne-li do desíti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat