Jsem stále sama, děti nemají nikoho
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak to me mrzi. a sourozence nemas? mebo rodice od „tatinka“?co zkusit napsat kde zijes (nemusis mesto) a treba by se tu nejaka maminka nasla, se kterou by jsi mohla vyrazet ven atp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co zkusit najit „adoptivni prarodice“? Nevim, jak se to presne jmenuje, ale jsou starsi lide, kteri radi cizim detem delaji babicku a dedecka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je smutný
a oprášit nějaké staré kontakty? Ze školy a pod. Já se třeba s někým léta neviděla, pak jsme se náhodně potkali a začali se občas vídat. Co kroužky? Nevím, jak máš staré děti, ale u nás jsou i pro předškoláky a mrňata. Jednak by byly děti mezi dětma a jednak ty by ses mohla seznámit s nějakou maminkou. Nebo existují klubíky, kde se schází maminky s dětma… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti mají 3 a půl a 10mesicu. Ty náhradní prarodiče by byli fajn, ale co jsem hledala v inzerátech tak tady v okolí nejsou žádný takový prarodiče. A kroužky tady v okolí jsem hledala, vše od 5 let. Sourozence nemám. A naposled jsem moje zname ze školy viděla před 10 lety a bydlím 300km od města kde jsem vyrůstala. Já fakt nevím, přitom se snažím chodit na vycházky a na hřiště, vždycky se i z někým zakecám, ale tam to končí. Ty lidi tady mají svoje rodiny a kamarády a o někoho dalšího už nestojí…
- Citovat
- Upravit
Tak to starší by mohlo chodit do školky, ne. Tam se najde spousta kamarádů jak pro něj, tak pro tebe. Když nemáte kroužky, tak nějaké mateřské centrum, koutek… donést na hřiště nějakou zajímavou hračku a uvidíš, jak bude hned kolem spousta děti. Pak můžeš zkusit tu náhradní babičku. Nebo nějaké jiné příbuzné nemáš? Tedy, sestřenice, babičku, sourozence…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Za prvé - zapoj manžela, je otec dětí. Nejhorší je, když je člověk s dětma úplně sám- hrozí vyhoření. Pak by se stejně manžel musel starat a děti jsou vás obou. Ty by ses měla starat kromě dětí i o sebe - zajít sí do fitka, ke kadeřnici, dělat, co máš ráda. Stačí ti i papír od tvého doktora- zdá se mi totiž, že už teď jsi vyhořelá. A určitě u vás ve městě máte charitu - i tam bych se poptal a pracovnice- teda alespoň u nás ve městě - jsou šikovné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zkusila nějaké mateřské centrum, všude nemůžou být skupiny jenom od 5 let. Hodit si inzerát klidně tady na emimino, že hledáš maminku na vycházky, kafe apod, podle bydliště. Nebo třeba kouknout v sousedství, jestli tam nejsou nějací důchodci, kteří jsou osamelí. Já pamatuju, ze když sem byla malá, mamka chodila k sousedce z vedlejšího vchodu, taková hodná babička, děti se jí odstěhovali do Ameriky a nikoho tu neměla a byla vždycky hrozně nadšená, když se s nama mamka u ní stavila na kafčo, vím že byly v kontaktu i když sme se dávno odstěhovali pryč
známá má takhle zas důchodový pár hned vedle jejich baráku a když potřebuje tak ji hlídají malého a jsou pro něj jako prarodiče, svoje rodiče má taky v zahraničí. Sousedky u nás v baráku si taky celkem často hlídají děti. Ono to chce být trochu komunikativní no, převzít iniciativu a nesedet zavřená doma a litovat se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam jedno dite, muj otec uz zemrel, mama zije, ale velmi daleko, takze ti rozumim. Otec ditete take nejevi zajem, takze te chapu. Jsem take na vse sama.
- Citovat
- Upravit
Nejhorsi ale je ze litujes deti. Pokud je budes litovat, budou citit ze je neco v neporadku, pokud se sama s tim srovnas, deti nebudou vnimat jako ujmu ze maji jen tebe. To jsem se naucila ja.
- Citovat
- Upravit
@luci.no píše:
Co zkusit najit „adoptivni prarodice“? Nevim, jak se to presne jmenuje, ale jsou starsi lide, kteri radi cizim detem delaji babicku a dedecka.
Náhradní babička
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu nemáš vůbec nikoho? Např. ze strany byv. partnera? Co lide z prace, kamarádky, prostě zkusit oprasit staré kontakty? Přece nezijete v pustině, musela jsi s někým někdy přijít do styku i před dětmi. Jinak bych zkusila ruzne materske skupinky na Fb, vim, že se tam matky domlouvají na různé procházky, akce apod. Určitě nejsi jediná kdo tohle řeší, sem tam to někdo napíše i sem.
Příspěvek upraven 12.10.19 v 08:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napiš, odkud jsi. Sice rodinu mám, ale ráda něco podniknu, mám dvouleté dítko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim, už nevím jak mám dál. Mám dvě maličké děti a jsem na ně uplne, úplně sama, rodiče mi umřeli už v detství, chlap ten nejeví zájem a kamarády take nemám žádné. Už to vážně nezvládám, nemám si kdy odpočinout a co mě na tom mrzí nejvíce je, že děti nemají nikoho kromě mě, kdo by je měl rád, kdo by je vzal na vycházku, kdo by si s nima pohral a potěšil se.