Jsem šťastná, ale...

64
24.8.12 17:07

Jsem štastná ale...

Zdravím všechny! Jsme mladý pár a naše těhotenství bylo neplánované, ale po uvážení je pro nás malý jenom přínosem, s přítelem se na malého moc těšíme a těhotenství si užíváme zcela bez problému. Jsme ve třetím trimestru takže víc jak jindy si uvědomuji že za chvílí tu miminko bude s námi, jak říkám těším se a jsem šťastná ale je tu tolik věcí co může jít špatně…Jsem vcelku úzkostlivý člověk, takže když si přečtu nějaké negativní příběhy, co se týče porodu co nekončí happy endem, nebo o dítěti co se narodí s nějakou vadou nebo na ní přijdou až po několika měsících po porodu, hrozně mě to děsí že by se to mohlo stát i nám. :,( Existuje na to nějaká rada nebo je to normální nebo jsem moc přecitlivělá??? Přeji všem krásný den bez starostí! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
24.8.12 17:13

Je to asi normální, dokud jsem neznala e-mimi, tak jsem tušila, ale nevěděla. Takže na jednu stranu mě děsně obohatilo a na druhou mi „přidělalo“ nejednu vrásku a to se netýká jen těhotenství, ale celého mateřství. Už se nikdy nepřestaneš bát o své dítě, o své další dítě, o svoji rodinu. To je to, čím nám naše matky vyhrožovaly - počkej, ono to jednou sama poznáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
24.8.12 17:14

Ahoj, předně gratuluji k miminku a k tvému problému. Myslím, že je to normální, když nejsi těhotná mít strach o dítě, natož když jsi těhotná a pár dní či týdnů před porodem. Ale neboj, těch špatných konců je málo, ano jsou, ale více je těch šťastných. Pokud ti všechna vyšetření dopadla dobře, nebála bych se a užívala ještě bříško. Jak mně se po něm někdy zastekne, chjo, rychle to letí. Tak hlavu vzhůru a těš se na miminko.

• Citovat
  • Upravit
31594
24.8.12 17:17

Nečíst :nevim:
Případně si přiznat, že jsou věci, které neovlivníš, že ne vše jde v životě předvídat a člověk musí trochu věřit na osud a že každá větší událost v našem životě nás má posunout někam dál, že je to zkouška, díky které se něco naučíme.
V současné době je celé prenatální obodbí zaměřené na hledání různých vad, problémů, z porodu se leckdy udělá horor, vypadá to, že existují jen ošklivé zážitky. Přitom většina žen by měla těhotenství celkem v pohodě a porod by nemusel být takové drámo, kdyby na něj nebyla zaměřená taková pozornost lékařů.
Za sebe můžu říct, že mám dvě děti, zatím zdravé naštěstí, dle utz to vypadá, že čekám třetí zdravé dítě, dva porody zatím byli naprosto neproblémové, doufám, že třetí taky bude fajn. Zkrátka u mě vše v pořádku, a myslím, že takových matek je opravdu velká část, jen zkrátka nejsou moc vidět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
24.8.12 17:18

Hele já se v tehotenství rozbrečela i u reklamy na jar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
24.8.12 17:19

Neboj, je to normální. Já jsem sice zdravotník, takže bohužel mě napadá mnohem víc chorob a komplikací u porodu a dítěte, než běžného laika, ale zase jsem celkem životní optimista, takže první těhotenství jsem si zdaleka nepřipouštěla takové obavy jako nyní. Pravda, bylo to i tím, že jsem neznala e- mimino, nečetla jsem ty příběhy se špatným koncem, které jsou pro mě horší, než samotná knižní existence nějaké choroby či postižení. Musíš to brát tak, že ty popisované problémy jsou sice hrozné, ale zase minoritní, že naprostá většina žen má zdravé dítě, a ty budeš mít taky :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
24.8.12 17:19

Já myslím, že takové strach jsou docela normální, občas si je člověk i přivodí zbytečně sám, když moc chodí na internet :mrgreen:. Ne, tak to byla jen legrace :mrgreen:. Já třeba nevěděla, že jsem těhotná a dala jsem si tatarák :oops:,no a pak jsem si v průběhu těhotenství představovala, jak jsem se nakazila toxoplasmosou a už jsem ani nemohla slyšet slova kočka a maso :roll:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
24.8.12 17:27

Ahoj, termín mám v úterý a nic špatného si nepřipouštím… to bych se zbláznila. Však si ten strach, že se něco stane, teprve užiju. Až začne dítko chodit samo ven, posléze na diskotéky, do hospody… ale taky z toho, že nás nebude chtít jako rodiče, až na něj přijde puberta.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
24.8.12 17:30

Až si připadám děsivě, že jsem se ani v těhotenství nestresovala… jen v prvním trimestru, ZT prodělala moje kamarádka, tak to bylo jediné, co mě děsilo. Jinak vývojový vady nebo možnost nákazy, to mě vůbec netrápilo. Věřila jsem své kočce, že ze dne na den neonemocněla, věřila jsem kontrolorům potravin, že plesnivej sýr je plesnivej jen tak, jak má být.. a tak dále :-)

• Citovat
  • Upravit
20518
24.8.12 17:41

Já tě nechci strašit se svými zkušenostmi. Chci spíš říct, aby sis vybrala dobré lékaře, kterým můžeš důvěřovat, a řídit se jejich radami. Bohužel ale ani oni ti nemohou 100% zajistit bezproblémový porod a zdravé miminko. To už je vůle matičky přírody, jak to skončí. Ti lékaři to ale mohou pozorovat a pokud něco zjistí, budou to řešit - nějak. A ještě jedna rada - takoví králici třeba emimino, internet a pravidlené kontroly na ultrazvuku taky nemají, ataky jim to jde jedn aradost. No protože ty samyce (nezlobte se, já to musela napsat :mrgreen: ) se řádí právě tím, co jim tak nějak diktuje matička příroda. Tak to dělej taky. :hug: Tělo i hlava, pokud je nebudeš potlačovat znytečnými stresy, co si kde přečteš, ti dají včas najevo, co přesně potřebují. I těhotenství jsou individuální, a tak prostě neexistuje jen to jedno pravé. To poravé je jen to, co je pravé právě pro tebe. Co ti chutná, co ti nechutná, co tě baví, co tě unavuje. A to přecí víš. To poznáš, neboj. :hug:

A co se týče obav a strachů… tak ty teprve začaly. V tobě roste tvé dítě a s nimi se vyplavuje hormon, kterého už se nikdy nezbavíš. ten tě bude nutit dělat neuvěřitelné a nepochopitelné věci. Ale musí to tak být, protože právě proto, že je to nepochopitelné a nevysvětlitelné a nelogické a neobhájitelné, tak bys to nikdy nedělala. Ne nadarmo Erben tvrdil, že mateřská láska je nejvyšší. I za brutálního vraha se upřímně postaví jen jeden člověk - jeho matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.8.12 17:42
@yum-yum26 píše:
Já myslím, že takové strach jsou docela normální, občas si je člověk i přivodí zbytečně sám, když moc chodí na internet :mrgreen:. Ne, tak to byla jen legrace :mrgreen:. Já třeba nevěděla, že jsem těhotná a dala jsem si tatarák :oops:,no a pak jsem si v průběhu těhotenství představovala, jak jsem se nakazila toxoplasmosou a už jsem ani nemohla slyšet slova kočka a maso :roll:

Jo, já to taky ještě nevěděla, když jsem se u známých docela slušně… společensky unavila… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
24.8.12 19:48

No ja myslim, ze je najvyssi cas nechodit na internet ;) …to urcite pomoze…totiz o tom co sa moze stat ani nebudes vediet :lol:
Ako ked som zacala chodit na emimino na zaciatku tehotenstva, tak som tiez ostala v soku z kadejakych pribehov…som si povedala, ze tie baby mali mega smolu, alebo ze to je v genoch a potom som uz take pribehy radsej necitala. Naco citat take pribehy ked si tehotna? Pre teba to nema ziaden prinos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.8.12 21:06

Taky jsem se šíleně bála.. a popravdě bojím doteď. Je tolik věcí, které se mohou stát - raději na to nemyslet.
Radím ti moc nečíst cizí příběhy a celkově všechno nechat přírodě. Ona dobře ví, co dělá. Hledej si jenom rady ohledně výbavičky, co jíst při nevolnosti atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
21.9.12 20:48

Děkuji moc za příspěvky…snažím se ten čas na internetu omezovat 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie