Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Fotku toho testu máš? Bylo to v limitu? Nebrala si antibiotika, prujem, zvracení? A partnera pošli do háje tak jako tak. Souloží s tebou tak se může stát, že otehotnis.
@JancaS84 píše:
Fotku toho testu máš? Bylo to v limitu? Nebrala si antibiotika, prujem, zvracení? A partnera pošli do háje tak jako tak. Souloží s tebou tak se může stát, že otehotnis.
přes antikoncepci otěhotnět nejde, ne?
@JancaS84 píše:
Fotku nemám, ale bylo to v limitu, a nebrala jsem antibiotika, ani jsem nezvracela a nemám průjem, jen jsem nafouklá, cítím občas bolest v podbřišku, jsem unavená a občas je mi nevolno. A jakto, že se to může stát i přes antikoncepci, ta by měla fungovat na 99 procent, ne?
@Katie_sky_angel píše:
přes antikoncepci otěhotnět nejde, ne?
Je to málo pravdepodobny, ale jde. Většinou je to chyba uzivatelky, ale ve výjimečných případech kdy třeba nesedí tak může být taky možnost.
Záleží taky, co to bylo za značku testu a jak moc slabá ta čárka byla. Třeba je to planý poplach. Některý testy umí pěkný čárky, i když těhotná nejsi.
Nebo taky ne, 99% holt není 100%. Ale určitě zkus ještě nějaký jiný.
@Kamkam píše:
Záleží taky, co to bylo za značku testu a jak moc slabá ta čárka byla. Třeba je to planý poplach. Některý testy umí pěkný čárky, i když těhotná nejsi.
Nebo taky ne, 99% holt není 100%. Ale určitě zkus ještě nějaký jiný.
Zkoušela jsem GS mamatest a zítra tedy zkusím koupit jiný, a uvidím, a byla to hodně slabá čárka, skoro neviditelná ale byla tam, tak uvidím. ![]()
Ta carka na testu byla jedna nebo dve? Jestlize se bere HA, tak jak ma, tak je to spolehlive. Nekonzumujes vetsi mnozstvi bylinkovych caju?
@Oriseka píše:
Ta carka na testu byla jedna nebo dve? Jestlize se bere HA, tak jak ma, tak je to spolehlive. Nekonzumujes vetsi mnozstvi bylinkovych caju?
Byly dvě, jedna silná druhá slabá, a já beru HA, jak mám už 3 roky tuhle a nikdy nebyl problém. A nepiju moc bylinkových čajů, ale léčím se se vzácným onemocněním, doktoři mi to léčí hodně bylinkami v tobolkách.
@Anonymní píše:
Byly dvě, jedna silná druhá slabá, a já beru HA, jak mám už 3 roky tuhle a nikdy nebyl problém. A nepiju moc bylinkových čajů, ale léčím se se vzácným onemocněním, doktoři mi to léčí hodně bylinkami v tobolkách.
A co to je za bylinky? Doktorum, co ti predepisuji ty bylinky, tak si asi rekla, ze beres HA, ne?
@Oriseka píše:
A co to je za bylinky? Doktorum, co ti predepisuji ty bylinky, tak si asi rekla, ze beres HA, ne?
Nevím, co to přesně je, je tam těch bylin hodně, a řekla.
@Anonymní píše:
Zkoušela jsem GS mamatest a zítra tedy zkusím koupit jiný, a uvidím, a byla to hodně slabá čárka, skoro neviditelná ale byla tam, tak uvidím.
Na mamatesty si tu docela stěžují, že umí falešný čárky. Tak uvidíš, držím palce. Nicméně s těma bylinkama je to teda takový zase na štíru.
@Anonymní píše:
Koukla bych se do pribaloveho letaku tech bylinkovych lapsli, co se tam pise. Trezalka teckovana je takova proflakla, ze snizuje ucinnost antikoncepce, ale je tech bylin vic.
@Anonymní píše:
Když řekla, tak to by ti zase oni řekli, že by to ovlivnilo spolehlivost. Můžeš se tady zkusit podívat do nějakých diskuzi o mamatestu a porovnat s tím tvým.
Ahoj,
beru antikoncepci evellien, ale poslední dva týdny si přijdu nějak divně, a mám zpoždění s menstruací, i přes tuto antikoncepci pravidelně krvácím 2-3 dny v měsíci, a dnes ráno jsem si udělala test, na kterém se objevila slabá čárka, je to vůbec možné? Prášky beru pravidelně, vím, že jsem nevynechala. Děti jsem vždycky chtěla, ale až později a má gynekoložka mi řekla, že je pravděpodobně nebudu mít nikdy. A já teď nevím, co dělat, kdybych opravdu těhotná byla, studuji, je mi 23, ale na potrat bych nikdy nešla. Nebyl by problém v tom se o dítě finančně postarat, ale můj momentální partner by se mnou nezůstal, v jeho situaci by nebyl schopný se o nás postarat. Mám strach, že bych to nezvládla sama, vím, že by to bylo těžké, a s tím problém nemám, ale bojím se, abych neudělala něco, co by pro miminko bylo třeba špatně, nemám žádné zkušenosti, a prostě se bojím, tak Vás moc prosím o radu.