Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, Zakladatelko.
Je dost fajn, že jste udělala několik prvních kroků - protože tak možná dokážete ten začarovaný kruh rozetnout. Myslím tím někam se objednat, něco si přečíst.
Ještě jsem tam zaznamenal obavu z nějakého odsouzení - to o té paničce. Myslím, že Vám mohlo ulevit po tom, co jste napsala sem (a nikdo se nepohoršoval), že jste to řekla příteli (a on se Vám nevysmál), že Vás měkde objednali (a neposlali Vás domů), že?
Ne zázračná tabletka ani neexistuje, ale jako první pomoc pro nejhorší čas není potřeba se jí zříkat … I zlomenina se léčí určitým postupem … nejdřív sádra a klid, potom cvičení, rehabilitace a postupná zátěž, posilování svalůn a tak…kdyby někdo někoho nutil hned posilovat s nesrostlou kostí asi býchom všichni poklepávali na čelo a křičeli nesmyslllll neeeesmyyysllll … jenže u bolavé duše si hodně lidí myslí, že se musí stydět - za to říct si o pomoc, o tebletku, o léčbu …proč to tak je, to netuším … Seš ohromně statečná …víš to vůbec ? ![]()
ahoj!
přítel zkoušel ještě tomu psychiatrovi volat, zda by to nešlo uspíšit. bohužel… prý je obrovský nárůst pacientů a málo doktorů. dokonce je u něj v ordinaci prý „fronta“ - neobjednaní čekají, co kdyby náhodou někdo z objednaných nedorazil.
poradil jedině akutně řešit přes nemocnici či obvoďáka. to zase nechci. tenhle lékař má dobré recenze a prostě si na něj počkám.
momentálně jsem si koupila nějaké knížky v levných knihách. taky se chystám sehnat si „miluj svůj život“. nemáte další tipy?
musím říct, že je mi nejlíp za posledních x měsíců ![]()
anonym autroka
Tak to je dobře
. Jen mne napadlo, že tak, jako neexistuje zázračná pilulka, stejně tak neexistují zázračné postupy nebo metody nebo doktoři. Co jste našla v těch LK za zajímavé knížky, prosím?
katalyz, dvě knížky: od narození k prvnímu početí, od početí do konce života - o zdraví ženy. spíš asi počtení na porozumění a srovnání se s ženstvím ![]()
anonym autorka
katalyz, no bylo to jediné, co mě tam zaujalo. a hlavně jedna knížka stála 39 Kč, takže i kdyby to byla blbost, žádná velká ztráta.
Mně přišlo fajn to s tím ženstvím .. na netu to mají ještě za 54 .. mně přišlo fajn začít s tím ženstvím a s tím srovnáním se s tím …
Gratuluji k prvním krůčkům
. Já bývala šílená depkařka (je to něco jiného,ale třeba pomůžu). Někdo mi kdysi poradil psát…Každý večer jsem si sedla a napsala si jakoby dopis - později jsem přešla na deníky. Šíleně mi to pomáhalo - chodila jsem spát s čistou hlavou. Prostě jsem se z těch nálad vypsala. Později jsem začala i kreslit a teď když si prohlížím obrázky, jak jdou po sobě, tak se až divím - ze začátku to byl samej smrťák a démon a nyní kytičky a víly
). Třeba by ty
dopisy zajímaly i doktora
. Každopádně držím palce!!! ![]()
Každé sebepoznání má hodnotu
Právě proto se mi líbí, že Zakladatelka vykročila právě tímto směrem.
Ahoj, tady zakladatelka!
tak už mám za sebou první návštěvu u psychiatra. byla jsem tam hodinu a chrlila ze sebe všechno možné
vyfásla jsem AD a kontakty na terapeuty a mám přijít za 3 týdny.
jo a další obrovská změna: našla jsem si práci! takže mamka teď bude dělat taťku a nosit peníze a taťka bude dělat mamku a starat se o děťátko.
Já děkuji za zprávu… to mám radost hned dvakrát, že jste se posunula Vy, i že jste nám dala zpětnou vazbu; ještě není vyhráno, ale nestojíte na místě, a to je prima; držím palce i nadále