Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Netusim, jestli ho porad milujes nebo mas jen krasne vzpominky a zamenujes to s tim… ![]()
Ale rozhodne ti radim, pokusit se na nej nemyslet, neutapet se v krasnych vzpominkach z minulosti. K nicemu dobremu to nepovede..
Rekni si, ze jste spolu prozili krasna leta, ale ted mate kazdy jineho partnera, dite a cas vratit nelze. Teda pokud nechcete znicit zivot dalsim ctyrem lidem.
Neboj, za nejaky cas na nej zase prestanes myslet. Ted se ti vse jen ozivilo. Je prirozene, ze se tak clovek citi, zvlast, kdyz se dozvi, ze ho nahradil nekdo jiny a zda se, ze jsou spolu stastni, kdyz cekaji miminko.
vzdy kdyz jsem se dovedela ze muj byvaly se zeni, nebo ma dite tak mi pichlo u srdce ikdyz uz sjem ho davno nemilovala a ani jsme nebyli v kontaktu… ![]()
asi to tak proste byva…
Ajla píše:
vzdy kdyz jsem se dovedela ze muj byvaly se zeni, nebo ma dite tak mi pichlo u srdce ikdyz uz sjem ho davno nemilovala a ani jsme nebyli v kontaktu…
asi to tak proste byva…
uff, takze jsou to jen vzpominky? ![]()
On měl možná stejné pocity jako máš teď ty když zjistil že jsi těhotná. Co si s ním o tom všem promluvit? Nebo zůstat v kontaktu aspoň jako přátelé, třeba časem zjistíš že by to vůbec nebyl ten pravý, ono když někoho vidíš jednou čas anebo jste se neviděli dlouhou dobu tak se to hezky idealizuje, ale když se s ním vidíš častěji začneš vidět po čase i ty stinné stránky.
Nebyl sice moje první láska, ale bylo to velmi intenzivní i když mi bylo blbých 16. Nebyl krásný, byl upovídaný, roztomilý. Skočila bych pro něj z mostu a drželo se mě to ještě dost dlouho po rozchodu. Docela blbý bylo, když jsme společně trávili dovolenou. Já se svým současným mužem a on se svou současnou manželkou…no byla o láska jako trám, alespoň z mojí strany. I dneska si na něj občas vzpomenu, dokonce se mi o něm nedávno zdálo. Myslím, že je to asi normální pokud je ten vztah silný.
Takové vzdychání ti nepomůže, budeš si ho pořád jenom idealizovat. Vždyť máš manžela a zdravé dítě, co by za to jiné daly?
Já radím úplně přerušit kontakt, schovat všechno, co ti ho připomíná a žít teď a ne ze vzpomínek
Ahoj, ja prozivala to same. Byvaly pritel se mnou zacal kamaradit po letech az diky memu pratelstvi s jeho soucasnou manzelkou. Byli jsme spolu jen pul roku, ale kdyz jsem se dozvedela, ze budou mit dite, myslela jsem, ze se zbori svet
Je to fakt jen tim, ze jste spolu byli nejakou dobu, ale jako by tyhle vazny zivotni rozhodnuti neudelal s tebou.. Nic to ale neznamena, za par dni to prejde…
mám podobný problém je to 5 let co jsem se rozešla s přítelem náš vztah trval 3 roky dnes mám 2 děti a nového přítele ale není den kdy si nevzpomenu na byvalého asi mě schází tá něha a láska kterou v tomto vztahu nemám byvalí přítel už má svoji rodinu a dítě ale já se utápím ve vzpomínkách jsou dny kdy si nevzpomenu a jsou dny kdy nejde nemyslet na to že jsem udělala tu největší chybu svého života
Mám podobnou zkušenost a asi už to zůstane tak, jak to je
Je to devět let, co jsme se rozešli a ještě před třemi lety jsme se pravidelně vídali, dnes si ze soukromých důvodů obou stran (máme děti oba) jen voláme. A věříme, že jsme spolu asi měli být jen krátký čas, aby to stálo za to a bylo nezapomenutelné a věčné ![]()
Oni takové lásky jsou hlavně s idealizované.Ono je hezké držet se s někým za ruku a šeptat si krásná sluvka,ale třeba kdyby si s ním žila měl by tisíce much.
Většinou chce člověk to co nemá a dokáže si to krásně vymalovat.
NiKaždý máte svuj život a měla by si si ho žít a nemyslet na to co by bylo kdyby bylo.
Pokud to děláš prot že nejsi ve svém vztahu štastná třeba ti to ukázalo že je čas to ukončit a najít si někoho třetího,nového.
Pokud štastná s manželem jsi je hloupost myslet na někoho koho vlastně znáš jen jako vysněnou osobu
Já měla na vejšce blízký vztah s mým spolužákem. Doma přítele
, dodnes se za to stydím, ale moc jsem byla do spolužáka zamilovaná, bohužel to ukončil a já zůstala s partnerem. je to už asi 8 let, ale pořád je to ve mě. Občas se mi o něm zdá, pořád jsem doufala, že se ke mně vrátí, našel si ale jinou (kvůli ní to se mnou ukončil). Když jsem otěhotněla, nevěděl to, až mu moje kamarádky asi týden před porodem říkaly, že čekám mimčo. Prý byl z toho úplně v šoku a hned mi psal, jestli je to pravda. Takže ono to funguje asi na obou stranách. Vím, že až bude čekat dítě, nebo se ženit, taky mi z toho nebude nejlíp, i když náš vztah je pasé…
Proto se tomu rika prvni laska,jsou nejkrasnejsi,ale take prvni,prijde dalsi,a dalsi…
Vzpominej na ni,ne naho,ale to je tak vse.Nikdy nezapomenes,ale opravdu zustane jen ve vzpominkach.Mas uz rodinu,on take,zustan jen u snu.
Řekla bych, že je to takový normální ženský stav, expřítelkyně partnera taky oplakala moje těhotenství. Líbil se Ti ten pocit, že máš někoho ke komu můžeš potencionálně jít, to opojení z dotýků a objímání, ten tlukot srdíčka…takový útěk z reality. A najednou víš, že už je nejspíš konec, že už není „Tvůj“ ale buduje svoji rodinu. Hlavu vzhůru ono to přejde.
![]()
Prave jsem zjistila ze ma prvni laska ma tehotnou pritelkyni. sama uz mam dite a je to nekolik let co jsme se rozesli,.. JENZE me to ted nejak vnitrne uplne polozilo
mam v hlave ten nas rozchod, kdy jsme se na sebe usmivali, on tehdy 19lety, ja 15tileta (byli jsme spolu pres 3 roky coz na ten vek byla dlouha znamost), koukali jsme si do oci a rikali jsme si jak jsme ,,mlady a blby,, ale ze az trochu vyrosteme tak se vratime a budeme rodina. doted jsme spolu byli v kontaktu,.. kdyz moje kamaradka nemela odvoz z porodnice a ja ridicak tak jsem ho poprosila jestli ji spolu odvezem, samozrejme hned utekl z prace a jel ji se mnou vyzvednout. pak mi rikal po ceste zpet ze uz citi ze je na miminko pripraveny, ze po nem uz nejaky cas touzi a ze je presvedcen ze ,,uz je cas,,. ja krava blba jsem to nechapala co mi chce rict, ackoliv mi to septal do ucha a drzel me za ruku,.. poznala jsem otce sveho ditete, nechala se zblbnout a nakonec s nim planovane otehotnela. a s dotycnym-prvni laskou? psali jsme si na netu a behem te doby od rozchodu jsme se k sobe chteli kolikrat vratit, pokazde jsme se objimali, rikali si jak se milujeme. zadnej sex, jen pohlazeni a krasne vzpominky,…
Do p*dele to toho chlapa porad miluju nebo co se to se mnou deje??? v ruce mam retizek s prisveskem co mam od nej (dostala jsem ke 14tinam, sundala az po seznameni s otcem meho ditete) a je mi hrozne.
jsou to jen hezke vzpominky nebo mi az ted doslo ze jsem o nej prisla uz navzdy?
ach jo,..