Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ano, jde, uplně v pohodě. mě stačí na měsíc 5 tis, někdy i něco málo ušetřím ![]()
xkarolka píše:
ano, jde, uplně v pohodě. mě stačí na měsíc 5 tis, někdy i něco málo ušetřím
Zakladatelka platí i úvěr, nevíme kolik…
ja tohle nechapu, jak muze fungovat rodina, kdyz ma kazdy svoje penize ![]()
nechápu jak můžou mít manželé rozdělené finance
my máme společný účet a vůbec neřešíme to je moje to je tvoje … zakladatelko, s takovým chlapem bych dítě nechtěla,to by vás klidně nechal na holičkách, kdyby si neměla peníze? pro mě opravdu hloupá situace
to ti takový život s lakomcem vyhovuje, určitě bych mu navrhla společný účet, takhle to přeci nejde…
A kolik mu zbývá z výplaty pak?
Já si dokážu představit, že platíte třeba hypo 10-20tis, poplatky za energie, případně telefon net a tak, to může klidně hodit 10tis, pokud přispívá do společného rozpočtu 20-30tis, tak to s ním zas až tak blbé nebude, teda pokud nevydělává třeba 100tis…
Spíš bych řekla, že se mu do druhého nechce, tak se tě snaží odradit.
A kolik máš ten úvěr, já doteď splácela 5tis, takže z rodičáku bych nevyžila ani omylem…A i tak bych musela přemýšlet o každém rohlíku a žít velmi skromně, abychom vyšli ![]()
on je vysokoškolák, pracuje ve stavebnictví ale má nějakou dohodu se šéfem, že mu dává výplatu cca 12 tisíc, pak asi jednou ročně dostane pěkné odměny ale jak s tím naloží to bohužel nevím …já platím úvěr 2500,–tis. Kč.
Jinak já třeba dostávám peníze na domácnost a zbytek, co si muž vydělá je jeho, každý chlap doma nedělá stojku ![]()
Ale rozhodně bych nemohl říct, že je držgrešle, platí synovi soukromou školku, když bylo ptořeba udělat zahradu, tak byla zahrada od zahradníků, když bylo potřeba zaplatit nájem za pozemek, který jsem měla platiti z rodinného rozpočtu a neplatila, tak zaplatil, ale teda je pravda, že částku, které soukromě říkáme výpalné máme nastavenou tak, aby to na běžný život více než bohatě stačilo
Ahoj holky, potřebuji poradit, nevím jak to řešit. Manžel je hrozný držgrešle. Doma to máme rozdělené, že on platí hypotéku, nějaké věci do domu (máme novostavbu), já platím úvěr, jídlo,drogérii a vše co se týká syna (6.let).
Přemýšlím o druhém dítku, ale manžel mi řekl, že mi žádné peníze dávat nebude, to znamená, že bych musela vyjít ze 7600,–Kč pro 4 osoby. Jde to?