Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Navíc už to nebude 7600, pokud nebude rodičák jen cca dvouletý, ne?
Dneska zrovna tu někdo v diskuzi psal, že tříletý vyjde po mateřské nějakých 6660.
to chceš mít s tímhle chlapem další dítě???? Jak děti porostou, přibudou platby za kroužky, školy v přírodě, věci do školy… Se 7tis. bych pro 4 lidi nevyžila ani náhodou. Každý měsíc platím např. za obědy ve škole skoro 1tis… co budeš dělat v budoucnu - jíst jeden jogurt za den a víc nic?
Ja nechapu to, ze ti nebude davat penize. ![]()
Snad jste manzele, mate vse spolecne a deti jsou i jeho ne?
![]()
nebudu se vyjadřovat k tomu, proč plánuješ s timhle člověkem další dítě… každopádně, pokud chceš mimi a vlastní manžel a otec ti na něj nechce přispívat, počítala bych náklady pro 3 osoby - tebe a děti
manžel ať se stará ne?
tak uvazovat o druhem ditku v tomto stavu, kdy proste jste manzele, tak by mel proste prispivat do domaciho rozpoctu… jestli nechce, tak bych si setsakra rozmyslela jestli mam si poridit druhe dite
Holky já vím, jsem asi blázen, ale já jsem vyrůstala bez otce, matka na mě a mé sourozence byla sama, jasně dostávala nějaké výživné, a tak ani nevím jak se má chovat správný otec od rodiny. Jedna kamarádka má chlapa, který jde s nimi nakoupit vytáhne peněženku vše zaplatí.
U nás to platím já, máme to takto nastavené ![]()
Druhá kamarádka, ta je s chlapem taky nešťastná, protože je na MD a on jí nedává taky peníze, chudák vše táhne ona z mateřský a on si kupuje blbosti.
Mě příjde, že chlapy jsou v dnešní době dost sobecký. Můj chlap to zdědil po svém otci, ten je na prachy neskutečnej.
Výbavu mým po synovi, jen dokoupit kočárek. Ale i tak vím, že plíny a ty věcičky okolo jsou drahé … večer zkusím s mužem promluvit…ale nevím jak pochodím …
Anonymní, není to tak všude. My máme peníze dohromady a bereme z nich jak je potřeba. Když si pak chce jeden z nás koupit něco dražšího pro sebe, tak se domluvíme a když na to je, tak si to koupí, když ne, počká než se našetří. Na systém jak máte vy bych nikdy nepřistoupila, aby si jeden půlku výplaty spořil a druhej přemýšlel, jestli bude mít koncem měsíce na chleba.
Anonymní píše:
Holky já vím, jsem asi blázen, ale já jsem vyrůstala bez otce, matka na mě a mé sourozence byla sama, jasně dostávala nějaké výživné, a tak ani nevím jak se má chovat správný otec od rodiny. Jedna kamarádka má chlapa, který jde s nimi nakoupit vytáhne peněženku vše zaplatí.
U nás to platím já, máme to takto nastavené
Druhá kamarádka, ta je s chlapem taky nešťastná, protože je na MD a on jí nedává taky peníze, chudák vše táhne ona z mateřský a on si kupuje blbosti.
Mě příjde, že chlapy jsou v dnešní době dost sobecký. Můj chlap to zdědil po svém otci, ten je na prachy neskutečnej.
Výbavu mým po synovi, jen dokoupit kočárek. Ale i tak vím, že plíny a ty věcičky okolo jsou drahé … večer zkusím s mužem promluvit…ale nevím jak pochodím …
To je normální ne? My máme všechny peníze dohromady, jeden účet (kartu od něho mám já) a jsme spokojeni..
Tvou situaci si vůbec nedokážu představit
no jako, aby si kupoval blbosti, tak to bych ho hnala… navic ja jsem i na druhe ditko koupila nove vecicky, vse mi po prvnim nezustalo, rozhodne teda musis nejake naklady pocitat, s tim nic nenadelas…jako at manzel proste prispiva do spolecneho rozpoctu, jako pokud neco delame tak holt ty penize jsou nase spolecne a ne jen jeho, jinak at si zkusi byt doma za par supu…
Nenech se zatlačovat do nerovnoprávného postavení. Jste manželé, takže ze zákona nejsou žádné jeho a tvoje peníze. Máš přehled, co on dělá se zbytkem? Před druhým dítětem bych se být tebou snažila změnit tenhle podivný systém, jinak bude čím dál tím hůř.
Nezlob se ale za takovou cenu bych do druheho nesla.
Nejsme vziti ale jedem z jednich penez zadna moje tvoje hromadka.Proste jsou to spolecne.
Ahoj holky, potřebuji poradit, nevím jak to řešit. Manžel je hrozný držgrešle. Doma to máme rozdělené, že on platí hypotéku, nějaké věci do domu (máme novostavbu), já platím úvěr, jídlo,drogérii a vše co se týká syna (6.let).
Přemýšlím o druhém dítku, ale manžel mi řekl, že mi žádné peníze dávat nebude, to znamená, že bych musela vyjít ze 7600,–Kč pro 4 osoby. Jde to?