Strašná lenost chlapa nebo ...?

Anonymní
2.3.12 11:46

Strašná lenost chlapa nebo ...?

Můj přítel je líný i sám si dojít nabrat uvařené jídlo.

Je to normální??? Já to absolutně nechápu! Setkaly jste se s tím?

Pracuje 8 hodin denně (dobře, nekdy i s přesčasama 10) v kanceláři. Přijde domů, sedne si ke stolu. Zeptám se ho, jestli si dá jídlo, řekne, že jo. Buď mu ho přinesu, nebo (třeba pokud obstarávám dítě) ho poprosím, ať si nabere sám - v takovém případě většinou řekne, že aha, tak to ne. Že by mě využíval jako služku bych neřekla, protože i když si ho nechce nabrat sám, tak mě ujišťuje, že já mu ho nabírat nemusím, že si dá něco jiného (čokoládu, která leží na stole), a pokud mu to jídlo fakt nenaberu, tak není naštvaný nebo něco, prostě sní tu čokoládu a hotovo, žádný problém.

To je problém, co :mrgreen: Ono to vypadá že řeším kravinu, ale když je takhle líný i nabrat si jídlo, tak si představte, jak ho asi jde přimět udělat nějakou domácí práci nebo jít s námi na výlet :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7297
2.3.12 11:51

hmm a to po té čokoládě tedy čeká až budeš mít čas a nandáš mu to na talíř ? :mrgreen: no ti nevím, asi bych mu nenandala do tý doby, než by vyhladověl ;) tak se ho zeptej na důvod proč si sám nenandá, že by mu upadly ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
2.3.12 11:52

Ahoj, není takhle náhodou z domu naučený od maminky? Já měla doma něco podobného ale za těch 5,5 roku co jsme spolu jsem ho naučila že takhle ne :-) Teď je to tak že mi pomáhá i s malou, jídlo uvařené si nabere sám, není problém aby si namazal rohlík atd. Do domácích prací se mu také nechtělo ale něco se dělat doma naučil. Víš, ono jak si ho tak nějak naučíš takového ho budeš mít :-) Samozřejmě jemně, nenásilnou formou :-) a chválit, chválit,chválit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.12 11:52

tinuš, nečeká, až mu to nandám… prostě se nají věcma, co jsou blíž po ruce a na večeři se vykašle.
důvod je, že se mu nechce ;)

• Citovat
  • Upravit
29350
2.3.12 11:53

Hmmm… a to dělal i předtím, nebo se to projevilo až teď poslední dobou? Tohle dělal můj pubertální syn, protože byl líný si něco připravit nebo vzít, pohodlnější bylo sníst jogurt, celý závin nebo něco takového, včetně sušenek, oplatků a sladkostí nebo rohlík se šunkou, než si dát uvařené jídlo na talíř a ohřát… Ale teď mu bude devatenáct a už to naštěstí přešlo…
Mezi námi, kdyby byl můj manžel taky takový, asi bych mu to netolerovala… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
2.3.12 11:53

Neporadim, ale muj manzel obcas predvede toto - sedime u obeda, on „neni to nejaky studeny ? mne se to zda studeny“ tak rikam, ze ne, ze je to dobry a vsichni to jime, a dodam „ale tak si to strc do mikrovlnky, jestli se Ti to zda“- vysledek ? „aaale, to je dobry“ ..... takze tak, takze to ma jak jsm mu to nandala, protoze me ani nehne se zvedat a jit mu to ohrivat :cert: :)

Jinak teda nandat si jde - kdyz mu reknu, ale taky z toho neni nadsenej. Vsechno mu pada, naspini u toho x naberacek, na ruku si bere chnapku :roll: , a vubec - pokud jde o kuchyn, nezene se do niceho, sam od sebe jedine utre nadobi, ktery nedavam do mycky.

Mne pripada, ze chlapi se nandavani jidla a manipulace se spinavym nadobim docela i štítěj :roll:
Ja uz to neresim :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
2.3.12 11:54

:P u nás je to stejný, argumentuje to tím, že on je kopyto a já mu to naberu prej líp :roll: , ale když vidí, že nemám čas, tak si teda nabere sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
2.3.12 11:57

Děsný. Můj chlap pracuje rukama, v práci zhubnul za pár měsíců už přes deset kil protože tam tahá těžké věci a celý den je na nohách - dělá 9 hodin denně. Když se vrátí domů tak si sedne a hodinu odpočívá - to po něm nic nechci a pak mi jde pomoci s vařením - kolikrát nandavá on mě jídlo zatímco já dělám něco jiného. Když mám zkouškové období, tak myje nádobí, uklízí a vaří on - já jen sedím a učím se. A moje rada? Na stole ať není nic a řekni mu aby vám nandal jídlo, že jdeš zatím dát prádlo do pračky nebo něco a když řekne že ne tak mu řekni že je chlap na ho*no když nedokáže ani nandat jídlo na talíř - že si asi najdeš jinýho kterej nebude lemra líná. A když i tak nevstane a to jídlo nenandá tak si fakt najdi jinýho - mít takovýho chlapa, to je jak mít dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.12 11:57

Aishenko, naučený tak asi je, maminky je to miláček, a když žil sám, živil se dovezenou pizzou a sušenkami. Takže mám na výběr tyhle dvě věci: buďto to vzdát a nabrat mu - nebo mu nevařit, protože bude jíst nezdravé kraviny.

A mě ani tak neštve tenhle problém, dokázala bych se přemoct a to jídlo mu pokaždé nandat, vždyť to není žádná práce… spíš nechápu tu neskutečnou lenost :roll:

Regina, je to horší poslední dobou. Ve fázi zamilovanosti mi i vařil.

• Citovat
  • Upravit
1937
2.3.12 12:00

8o :mrgreen: tohle neznám. Ale jeho tatínek je stejnej, taky si pomalu ani nedokáže nabrat jídlo. A když skorotchýně náhodou o víkendu není doma, tak všudemožně zařizuje, aby mu někdo navařil, jinak by pošel hlady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
2.3.12 12:02

Já bych udělala experiment, že by nebylo v tu chvíli nic po ruce co by mohl snáze sníst..Musel by se prostě zvednout a něco jít hledat - pak už by mu možná nepřišlo hloupé kouknout i do hrnce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
2.3.12 12:02

Tak to teda já si nemůžu stěžovat, můj manžel je v tomto poklad. Dokonce, když má chuť udělá si sám vajíčka, tousty, prostě cokoli na co má chuť a nemusím mu dělat takový servit. Ano, asi je tvůj muž líný, pokud je to pravidlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
2.3.12 12:05

no já nevím,asi ti ale vadí i jiný projevy lenosti co? když si ani nenandá jídlo, tak pochybuju, že ti pomůže s čímkoliv v domácnosti. prostě sednout si probrat, že ti to vadí, a že bys od něj nějakou pomoc v domácnosti potřebovala, prostě narovinu říct, co po něm potřebuješ, přesně vysvětlit postup, aby nebyly výmluvy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
2.3.12 12:05

no to je výborný… :-) prostě bych mu přestal vařit, tohle mi přijde jako vydírání.
To je dobrá taktika, tvářit se, že něco neumím, abych to nemusel dělat… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
2.3.12 12:07

Podle mě sis ho takhle naučila. Jinak co se týče jídla, taky když jsem byl jeden čas sám, měl jsem sklony se tím zabývat co nejméně, to znamená maximálně párek atd. Někteří chlapi to tak mají.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky