Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na roznos tisku jsem se také hlásila, mají mě v evidenci když se něco v okolí uvolní, ale bydlím na vesnici, takže ten obnos peněz by nebyl takový. Problém je i to, že řidičák mám jen já, tudíž rozvoz do školky a jeslí je na mě. Přihlášku do jeslí jsem podala, nevím jak to dopadne, případně soukromé jesle-cena je přibližně stejná 3 tis a školka 1000,– začali by chodit od září-jestli najdu práci na jednu směnnu za lepší peníze
Hypošku jsme si brali, když jsme neměli děti a já jsem brala relativně pěkné peníze. Do zaměstnání se vrátit nemůžu, zaměstnavatel ukončil v česku činnost. Bohužel splátky snížit v bance nejdou, na to jsme se také ptali. Za dva roky můžem přeůvěrovat, všude jinde nabízejí lepší možnosti. Vidím jako řešení prodat dům, ale na tom se s manželem neshodnem, zatím tedy jen,,přežíváme"
@Andrejka 784 Já neporadím, jen ti chci říct že tě fakt obdivuju.. Taky jsem introvert melancholik a moc dobře si dovedu představit jak tě to vyčerpává. Já být na tvém místě tak bych radši volila něco hůř placenýho, ale klidnějšího. Ať se z toho nezhroutíš. ![]()
@Andrejka 784 Tak jste se aspon ponaučili, zní to hnusně., ale základem je že musíš mít vždy dostatek peněz stranou nebo si brát uvěr tak aby si to utáhla i v případě že jeden z vás nebude pracovat. Spíš bych chtěla aby si manžel našel lepší zaměstnání, než prodávat dům. a nebo to prostě ty 2 roky vydržet z výplaty do výplaty není to ideální situace, ale asi ti nic jiného nezbyde ![]()
@klafina123 píše:
Sepiš si pro a proti a mrkni se na to ještě jednou.Je to začarovaný kruh..peníze potřebuješ, ale deptá tě to psychicky, odnášíš to jak Ty, tak děti? Zeptala bych se sama sebe, jestli to má opravdu takový smysl. Jsi na děti sama? Nebo kdo je hlídá, když jsi v noci v práci? Nemohl by je někdo pohlídat občas i přes den, aby jsi si naspala něco navíc?
Ono totiž jestli se něco nezmění, tak Tě ta únava a psych. vypětí dřív nebo později sejme..,bacha na to, abys to neodnesla zdravotně. A to nemluvím o dětech, jak se musí cítit, když jejich maminka je pořád podrážděná.
Moje slova. Co zapojit víc tatínka? Jinak zhodnoť co je pro tebe důležitější, žiješ jen jednou a takhle se zničíš. Pokud se rozhodneš dál mučit, tak napiš. Zbyl mi z období nervů xanax
Jak jsem psala, těch aspektů je tady víc. Manžel o práci před dvěma lety přišel, bylo těžké hledat zaměstnání aby si vydělal tolik co v předešlém. Našel zde, ale jak jsem psala v předeš. příspěvku…Tady na tento region v tomto oboru vydělává slušně. V jiném oboru to zkusil, byl nešťastný, nebavilo ho to, nešlo mu to.Je tady těžké o něčem psát, protože nikdy nenapíšu vše, co by bylo k tématu třeba. Zároveň vím, jak je pro Vás těžké radit cizímu člověku objektivně, když ho neznáte, neznáte danou situaci-nejde a nemůžu zde vyjádřit ostatní okolnosti.
Jak máte rozdělené pokoje? Nemůžeš spát v jiné místnosti než malinká s lehkým spaním? Naše děti se v určitou odbu také budily jen naší přítomností.
Upřímně, podle mě rodině nepřispíváš, ty peníze jdou zase na úkor něčeho jiného. Kolik má řádově manžel, kolik stojí hypo, kolik máš rodičák? Píšeš, že je dobře placen??? Přijde mi, že na půl roku se jde uskromnit, nekupovat nic navíc, a až půjdeš do normální práce, tak se trochu víc postavit na nohy. My jsme to tak dělali, když nebyly zakázky třeba, poplatili jsme hypo a účty, se zbytkem se muselo vyjít. Prostě muselo. Nešla jsem třeba ani na návštěvu, protože je třeba něco donést. Až bylo líp, koupili jsme já nevím prášky na praní, boty, oblečení, elektro, které třeba mezitím dosloužilo…
Já mám teda fin. rezervu, ze které sama sobě půjčím na nejhorší období a pak to tam zase vrátím, abych ji zase měla.
@Blackjackie píše:
Ahoj, a co spíše zkusit zapracovat na sobě, abys byla asertivnější, získala sebevědomí a v práci tě to nevysávalo? Na to, že mě podřízení nemají rádi bych prděla, nejsi tam od toho aby tě milovali.Ale určitě to z tebe cítí, že ti to nesedí..Je to ale běh na delší dobu, a chce to pomoc, nemyslím hned odborníka ale třeba i jen literaturu..Drž se.
To je v situaci, kdy zakladatelka doslova padá na h… nereálné. Upřímně žasnu, že ještě funguje, pracovat v tomhle stavu na svém sebevědomí a založení je absurdní
.
Budu končit diskuzi a děkuji za příspěvky. Musím to promyslet i když nic jiného nedělám ![]()
@Andrejka 784 a když si do práce nechodila, tak si taky polovinu noci nespala, protože se dítko převaluje? Protože práce nepráce, pokud nespíš, tak budeš nervní tak jako tak.
Takže bych spíš řešila to spaní - jestli malá spí, ale vrtí se a tebe to ruší, tak jestli by nebyl lepší vlastní pokojík.
No a s prací, tak to musíš vědět ty sama, jak moc tu práci potřebuješ a jak moc tě deptá.
Pokud tu práci budeš dělat s odporem a s přemáháním, tak tě to za pár týdnů stejně doběhne a budeš muset skončit. Tak se koukej po něčem, co ti bude vyhovovat víc.
A další věc, jestli ti za čtvrt roku končí rodičák, tak se soustřeď hlavně na hledání stabilní práce přes den (děti ve školce?), prostě něco, co můžeš dělat roky i při dětech ![]()
@Andrejka 784 píše:
Jak jsem psala, těch aspektů je tady víc. Manžel o práci před dvěma lety přišel, bylo těžké hledat zaměstnání aby si vydělal tolik co v předešlém. Našel zde, ale jak jsem psala v předeš. příspěvku…Tady na tento region v tomto oboru vydělává slušně. V jiném oboru to zkusil, byl nešťastný, nebavilo ho to, nešlo mu to.Je tady těžké o něčem psát, protože nikdy nenapíšu vše, co by bylo k tématu třeba. Zároveň vím, jak je pro Vás těžké radit cizímu člověku objektivně, když ho neznáte, neznáte danou situaci-nejde a nemůžu zde vyjádřit ostatní okolnosti.
Podívej..já když měla dítě malé (2 roky),tak jsem si přivydělávala taky a třeba jsem 3 dny vůbec nespala.Ale! Mě to nevadí. Nebyla jsem unavená, ani podrážděná a v den, kdy jsem byla doma, protože jsem noční denně nedělala, jsem šla fakt brzy spát a nevěděla jsem o světě. 1× v týdnu jsem se potřebovala pořádně vyspat.
Dělala jsem to takhle skoro 2 roky. neříkám, že se to nedá zvládnout, ale rozdíl je v tom, že mě ta práce nevadila a hlavně to, že to neodnášelo moje dítě. To bych opravdu raději žila jak to nejvíc jde skromně, jen aby to neodnášelo dítě. Dítěti se nezastaví věk jen proto, že časem to u vás rodičů bud finančně lepší, dítě pořád žije a vnímá obzvlášť ted, když je maličké, nejvíc Tebe jako mámu. Ty máš být vyrovnaná, abys svému miminku byla ku prospěchu né (když to přeženu) bohatá a protivná. Když jste šli do hypotéky, to vás nenapadlo přemýšlet, jak to bude jednou, až budou děti, co když práce, dobrá práce nevydrží na věky? Vždyť hypotéka není na chvíli.
Já jsem si i před tím, než jsem začala uvažovat o vyšší částce na bydlení byla v nemocnici zjistit, jestli jsem zdravá, jestli v sobě nenosím nějaké onemocnění, které by pak v budoucnu mému partnerovi tu výši půjčky a zaplacení pěkně zkomplikovalo..
No, já nevím co poradit ani po písmenkách, ani kdybch Tě znala osobně. To muýsíš především vědět Ty, jaké jsou Tvoje priority
Nemohl by manžel některé dny pečovat o mladší i v noci? Prostě si to rozdělit, aby ses třeba alespoň 3× v týdnu vyspala..on by si mohl jít lehnout večer dřív, jen co uspí starší, aby si taky odpočinul. Jinak bych zapracovala na spaní, aby prostě neponocovala v noci. Starší mi to taky dělal, stačilo ubrat polední spánek - ze 2h stáhnout na hodinu nebo ještě míň. Pravda, pár dní prudil, ale rychle si zvykl.
Zakladatelko, jak Tě tak čtu, tak mám pocit, že bys chtěla slyšet nějakou speciální radu, jak z toho ven a zvládnout to.Ale ta není
Nic ve zlém ![]()
Taky bych se přikláněla k tomu, prodat dům a zařídit si finančně dostupnější bydlení. Argument, že se tam „nadělal“,pro mě není. To je život a někdy přijdou situace, které nás nutí dělat těžká rozhodnutí. Pokud chlap nesouhlasí, tak bych to nechala na něm, ať si to zařídí jak chce - najde si lepší nebo druhou práci. Nechodila bych do práce za těchto podmínek na úkor vlastních dětí. A kdy fungujete jako rodina? Kdy jste všichni společně, když se míjíte ve dveřích cestou z práce a do práce? To se na vašem vztahu taky dříve nebo pozdějí projeví. Oba dva jste vyfluslí, neschopni zastat své role a ani jeden nejste schopni poskytnout servis, zatímco druhý se postará o finanční stránku.
To, že chlap po směně v práci nezvládne další směnu doma a k tomu dvě děti, se nedivím. Chlapi na toto nejsou od přírody nastaveni.
Co se týče toho spaní, věřím tomu, že dcerka dobře spala, dokud jsi byla doma. Teď na Tebe prostě „čeká“.