Jsem zoufalá v manželství

Anonymní
18.7.12 20:07

Jsem zoufalá v manželství

Ahoj,

jsem naprosto zoufalá a nevím, co mám dělat. Dnes to všechno dosáhlo mezí, které už nelze ignorovat a já vím, že musím začít něco dělat.

Jde o to, že manžel po vážném úraze, kdy si poškodil mozek, bere stále prášky na činnost a útlum mozkové činnosti, jak mi bylo vysvětleno. Měl otok mozku, krvácení do mozku a nějaká malá část se stala patologickou, jak vyplývá ze zpráv od lékařů. No a je to téměř rok od úrazu a s manželem je k nevydržení. Neustále se dohaduje o maličkostech. Dokáže ho rozčílit každá blbost, a to i tak, že po mě, když mu něco řeknu, je schopen hodit telefon vší silou, ten se rozlítne na kousky. To se stalo už kolikrát. Já se snažím, ale už jsem z toho taky na prášky.

No a dnes to vyvrcholilo tím, že si manžel dal několik piv v nedaleké hospůdce a cestou domů chtěl řídit kočár, tak jsem ho nechala, on se najednou otočil, já šla stále, než jsem si toho všimla, udělala jsem ještě několik kroků. Otočim se a on fuč. Vážně nechápu. Šla jsem zpět, ale on s kočárem nikde. Jestli se schoval za auto a já si ho nevšimla, nevím. Každopádně jsem ho všude hledala, prošla všechny ulice v okolí, nenašla. Šla jsem tedy domů, kde taky nikdo nebyl, tak jsem vzburcovala snachu, která bydlí vedle nás a šly jsme hledat, já řvala, bála jsem se o malou. No, hledání trvalo asi 20minut a najednou ho vidím, jak stojí v klidu s malou před barákem. S pláčem jsem mu vynadala, vzala malou a šla domů. On doma začal tropit šílený scény, malá brečela, když ho viděla, snažila jsem se jí uklidnit, vykoupala, nakrmila a dala spát. Hrozně mi vadí, že to odnáší naše holčička, která za nic nemůže. Miluju ji nadevše a chci ji od takových zážitků uchránit. Teď se sebral, že jde do nemocnice, že si udělal něco s rukou, protože doma spadl. Nevím, kam šel a abych byla upřimná, konečně je doma klid. Ale i se o něj bojím. Je to šílená prekérka, protože on za to vlastně snad asi taky nemůže. Nevím, co mám dělat dál. :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24379
18.7.12 20:18

Blba situace opustit nemocneho cloveka, ale zit se v tom spokojenym zivotem neda.na druhou stranu si uvedomuje co dela? mluvila si o tom s doktorama? co se spojit s lidma ve stejne situaci, jak oni ziji? a jestli to vubec jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
18.7.12 20:18

Ty brďo… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
18.7.12 20:19

To je na prd :( ja vim, ze to se stava, fakt o tom ti lidi nevedi… Byl o tom nejaky dokument v tv…bud na nove nebo ct, kde ten chlap svoji zenu pak i mlatil :( pak se ji zas omlouval :( a doktori ti neporadili??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
18.7.12 20:22

Hm, to je hrozna situace. Nejhorsi na tom je, ze nejspis manzel za nic nemuze. Nevim jak bych to resila, nejspis bych se poradila s osetrujicim lekarem a vyhledala podobne,,postizene" rodiny.Ma treba nejake leky, ktere by mu takovy zivot usnadnili? asi ano co? No rozhodne resit s lekari.Nez se stane neco vaznejsiho a byt velmi ostrazite, hlavne kdyz je s ditetem.Drz se :kytka:

• Citovat
  • Upravit
eevcca
18.7.12 20:24

Nevím co na to říct… být na tvém místě tak bych to asi snášela dál, protože svýho partnera miluju nadevšechno na světě, ale možná, že ty city by se po tomto všem změnily, nevím. Bolelo by to hodně dát ho někam do ústavu, ale toto by pro nikoho nebyl žádný život a co pak chudák ta malá. No držím moc palečky aby se to nějak spravilo a hlavně hodně nervů a štěstí…

• Citovat
  • Upravit
303
18.7.12 20:24

Ahojky, nemáš to jednoduché. Já mám doma také krizi, ale o proti tobě asi procházku růžovým sadem, bo u nás jde o hádky a trapné urážky, jinak je ten můj v poho chlap musím uznat. Jestli je tvůj manžel takto agresivní až po úraze, tak za to vlastně nemůže a být tebou asi se poradím s lékařem, třeba pomůže?!Hodně štěstí a sil přeje LUCIE :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
18.7.12 20:28
@eevcca píše:
Nevím co na to říct… být na tvém místě tak bych to asi snášela dál, protože svýho partnera miluju nadevšechno na světě, ale možná, že ty city by se po tomto všem změnily, nevím. Bolelo by to hodně dát ho někam do ústavu, ale toto by pro nikoho nebyl žádný život a co pak chudák ta malá. No držím moc palečky aby se to nějak spravilo a hlavně hodně nervů a štěstí…

A jak muze neco takoveho snaset dal? To ze,,utece" s kocarem a ona ho dvacet minut helda nestaci? nebo nastupujici agrese? Nic zakladatelko nesnasej, ihned situaci res. Mozna se jedna jen o psychiku, treba stale neni vyrovnany s nemoci, nebo nedejboze se jedna o nejake nasledky, to by byl daleko vetsi problem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.12 20:28

Doktoři? Haha. Teď asi nedostane invalidní důchod, protože mu vlastně nic není. Na pohled vypadá dobře.

Chodí sice k psychiatrovi, ale to je úplně na dvě věci, protože se kontroluje a mluví rozumně. Dával mu i testy, jestli je ok. Ale to byly testy typu…1 2 4 5 6 7 8 9 10…které číslo jsem vynechal. Takže nanic.

Prášky bere, ale postupně mu ubírá dávky. A to asi není dobře. Zítra tam akorát jde, tak tam taky vlítnu, protože tohle taky dál nejde. Jak říkám, já už jsem zralá na prášky taky.

• Citovat
  • Upravit
becky87
18.7.12 20:31
@Anonymní píše:
Doktoři? Haha. Teď asi nedostane invalidní důchod, protože mu vlastně nic není. Na pohled vypadá dobře.

Chodí sice k psychiatrovi, ale to je úplně na dvě věci, protože se kontroluje a mluví rozumně. Dával mu i testy, jestli je ok. Ale to byly testy typu…1 2 4 5 6 7 8 9 10…které číslo jsem vynechal. Takže nanic.

Prášky bere, ale postupně mu ubírá dávky. A to asi není dobře. Zítra tam akorát jde, tak tam taky vlítnu, protože tohle taky dál nejde. Jak říkám, já už jsem zralá na prášky taky.

Tak pokud nejste spokojeni s lekari, neni nic jednodussiho nez navstivit nekoho jineho, ze ;)
Jinak zitra tedy bez s nim a psychousovi rekni, co doma dela.Ale nevim,max.vam zacne rikat jak se zachovat, mozna zmenit prasky, treba maji blbe ucinky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
915
18.7.12 20:32

Prosimte a videlas ten dokument, o kterejsem mluvila?? Jestli ne, tak to pohledam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.12 20:34
@wildcherry píše:
Blba situace opustit nemocneho cloveka, ale zit se v tom spokojenym zivotem neda.na druhou stranu si uvedomuje co dela? mluvila si o tom s doktorama? co se spojit s lidma ve stejne situaci, jak oni ziji? a jestli to vubec jde?

On je ke všemu šílenej herec. Hodil by se do Národního. Takže on si uvědomuje, co dělá a většinou se pak i omlouvá. Ale co je moc, to je příliš…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.12 20:34
@Troj píše:
Prosimte a videlas ten dokument, o kterejsem mluvila?? Jestli ne, tak to pohledam…

Neviděla. Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.12 20:54
@eevcca píše:

Já se snažím. Fakt se snažím. Každopádně díky

• Citovat
  • Upravit
17565
18.7.12 20:56

On si nejspíš uvědomuje co dělá, ale nedokáže se ovládnout, nemůže si pomoci…taky bych šlapala na doktory, jestli jeden nad tím mávne rukou, najít někoho jiného, kdo mávat nebude. Nemůžete takhle dlouhodobě žít. Snad se podaří najít léky, které mu pomohou, nebo alespoň stabilizují…ach jo, to ti fakt nezávidím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí