Jsou afty nakažlivé?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58
9.1.18 22:39

jsou afty nakažlivé?

Ahoj, roční dcerka má už od listopadu aftozní stomatitidu - na mandlích má afty - sotva se jich zbaví, udělají se jí další… na začátku to měly děti obě, starší syn (4 roky) se z toho dostal a afty se u něj už neobjevili… Mudr. nás upozornil, ať striktně dodržujme oddělenou hygienu a dáme pozor, aby to od sebe děti nechytly… Dnes manžel omylem dal zbytek dceřina jídla (včetně lžičky) synovi - spletl si jejich talíře :zed:. Na internetu jsem se dočetla, že afty nakažlivé NEJSOU - tak jsem z toho jelen a nevím, jestli mám očekávat, že u syna opět propuknou nebo ne… Máte s tím nějakou zkušenost? a případně poradíte, co u takhle malého dítěte na afty zabere?? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
115
9.1.18 22:42

@iva.kar
Nepotesim vas, ale my si to doma predavame uz 4 mesice, deti i dospeli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.1.18 22:45

@iva.kar
Nyni to snad vypada, ze z toho budeme konecne venku. Posledni tri tydny denne myhu vsechny hracky, s kterymi si deti hraly, kazdy svuj rucnik a denne menim, obden prevlekam vsechny postele, denne vyvaruji zubni kartacky, po kazdem dezinfikuji vanu, kazdy samozrejme sve jidlo, pribor, piti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.1.18 22:48

@Ivanas85 no, já jsem právě v podobném koloběhu (ne teda tak striktním) už od toho listopadu - proto mě překvapilo, že jsem se na internetu na x odborných stránkách dočetla, že to přenosné není… No vytřela jsem synovi důkladně pusu silnou slivovicí (bohužel nic lepšího jsem neměla po ruce) a do krku mu stříkla na obě mandle jox - vím, že je až pro starší, ale upřímně jsem se tak vyděsila, že se to tady začne zase šířit, že mi to přišlo jako menší zlo :-( nezbývá než čekat… nevíte, jaká je cca inkubační doba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
9.1.18 22:51

No je to virové, takže za mě to tedy nakažlivé je…to že na to někdo trpí víc je způsobené nedostatkem vitamínů, hlavně B a nižší imunitou
já dávám jako prevenci Multisanostol sirup a nevím jestli je to tímto, ale pak už dcera afty neměla a ani není jinak nějak extra nemocná

vytíráš jim ty afty něčím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
9.1.18 22:54

Na vytírání nám napsala doktorku takovou tinkturu z alkoholu, nějakých svíravých bylinek a nějakýho místního anestetika - asi lidocainu a to je teda super, samozřejmě to pálí, když se to dá na ten aft, když je tam ten alkohol, ale krásně se to zatáhne a znecitlivý a malá se pak aspoň vyspala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.1.18 22:55

@Conulka v podstatě ne, protože je mají na mandlích (jakoby na těch obloucích) a malé (rok) není možné tam sáhnout, synovi (v těch nejhorších dnech) jsem tam stříkla jox… byly oba bez teplot, normálně jedli i pili… Mudr. mi řekl, že není způsob, jak to léčit - že to mají namístech, kam se nedostanu a že pomůže jedině čas :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.1.18 22:56

Jsou a to těžce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.1.18 22:58

@terinka4444 já si to právě taky myslela, ale pak nechápu, proč když do googlu zadáte, jestli jsou afty nakažlivé, tak Vám vyjede většina stránek, že nejsou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
9.1.18 23:05

@iva.kar ty jo ale aftosní stomatitida, když to měla malá v 10ti m, tak to měla spíš v pusince a na dásních a jazyku, ale na mandlích ne, a vůbec nejedla asi 3 dny a jeden den vypila jen asi 100ml, naštěstí další dny už jakžtakž popíjela, takže hospitalizace se nám vyhla, ale skoro celý 3dny a 3noci brečela a brečela, usnula jen vyčerpáním, strašně ji to bolelo a měla 38C - přijde mi to dost odlišné od toho co popisuješ, nemůže to být něco jiného…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.1.18 23:07

@Conulka Byli jsme s tím u Dr 2× - pokaždé koukl do krku a řekl tenhle závěr… má na mandlích bílé čepy jako na anginu, jinak v pusince nic… strašně ji to dráždí na kašel, vyloženě vlhký, vykašlává - to je údajně taky od toho… jinak vypadá (a syn, když měl taky) jako zdravé dítě - není protivná, schvácená, jí i pije naprosto všechno - včetně kyselé nakládané okurky, což je pro mě nepochopitelný… :zed: :zed: už jsem z toho vyřízená po dvou měsících a teď tohle - jestli to malý chytne znovu, tak mě omejou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
9.1.18 23:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
9.1.18 23:10

@iva.kar sorry, nechci nějak podceňovat vašeho doktora, ale to co popisuješ na afty moc nevypadá - jako bílé čepy na mandlích je úplně něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.1.18 23:10

@Conulka četla jsem to, četla už jsem asi všechno, co se toho týká :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.1.18 23:14

@Conulka zatím jsem nikdy neměla důvod mu nevěřit… tak nevím… jako že můžou být afty na mandlích resp. tom oblouku, to být můžou (alespoň co jsem se dočetla)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+