Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč nevezme toho staršího babi s dědou třeba na týden někam?
Brala bych to jak to je. Děláš maximum a víc prostě aktuálně nezvládneš. Chápu, že Ti je to líto, ale pokud mimino se nenakojí jinde než v posteli tak asi se aktuálně jinde nenakojí.
Jsou děti co tráví léto ve školce, v nemocnici, doma na zahradě, atd… Kašli co ostatní.
Sedne si to a bude líp. ![]()
@jkra Tak ne každá babi s dědou si vezmou malé dítě na týden. U nás toto nehrozilo nikdy.
Jinak tedy pokud kojit můžeš pouze v posteli, tak ono samo dítě se většinou taky v tom bazénu, atd… nezabaví - a nenecháš ho bez dozoru -, ale tu zábavu mu musíš poskytnout … Neznám moc jedináčků, kteří se sami zabaví v malém věku. Nebo naše tedy určitě a i na té zahradě potřebuji animátora nebo kamaráda.
Příspěvek upraven 13.07.25 v 13:14
@Vada Píše, že otec dělá 12 hodinové směny. Řeší tedy asi dobu, kdy otec není doma.
Není chudák. Nesleduj tolik socky ![]()
Dítě skutečně nepotřebuje nonstop animační program a rodiny se v různých obdobích nacházejí v různých situacích - někdy není čas, někdy nejsou peníze, někdy se to setká a je všechno. To je život. Život není insta profil mama blogerky. Dítě potřebuje milující mámu a ne animátorku na plný úvazek.
Máš miminko, to tě teď reálně potřebuje nejvíc (jakkoliv blbě to zní tak to malé bez mámy nepřežije, starší bez výletu ano).
Pokud máš možnost mu o prázdninách udělat 3-4 výlety, zážitky, tak to bude určitě supr.
Upřímně, já na herny, výlety atd dítě nezvykala od mala. Pak je těžší a těžší je s věkem zabavit. 2-3 leté dítě bylo happy na hřišti, v blízkém lesoparku, vymýšlela jsem úkoly - hledaly jsme šneky po dešti, poznávaly kytky, skákaly v kalužích, zakopávaly v pískovišti vojáčky… já tomuto tlaku na každý den jiný výlet a zážitek nepodlehla. Mi neořijde že mije dítě by bylo chudák
Hele myslím si, že dost děti takhle vyrostlo a jsou normální.
Za nás žádné hernicky, pěkně hřiště a tak nebylo. A žiji. A nemám trauma z dětství. ![]()
Buď v klidu. Dítě se taky musí někdy nudit. Rodič není od toho, aby mu dělal animátora 24 hodin denně.
Nejsou chudaci. Tak to zkrátka je. S příchodem mimina se věci změní i pro sourozence a je to tak v pořádku. Bude to lepší, neboj. Nestresuj se tím, co nemůžeš aktuálně změnit.
Je to jeden rok, neboj, pak muzes mit x let akcnich prazdnin. Ja kdyz mela male mimino, tak starsiho teda prevazne zabavovaly babicky a tatinek.
Vůbec se nestresuj, děláš v rámci svých možností maximum a s dětmi se všechno hrozně rychle mění, příští rok už to zase bude jinak.. Taky jsem měla s dětmi ne úplně ideální podmínky, z mnoha důvodů, většinu času jsme se prostě popelili po městských hřištích, parcích a dětem je pak vzácnější větší výlet, např. Dinopark, Mirákulum, bazénové centrum atd. Vidím ve svém okolí, že kteří rodiče si děti navyknou, že život je nepřetržitý lunapark a animační program, pak z toho z nějakého důvodu vypadnou a ty děti neumí najít si zábavu samy třeba v lese, na obyčejné zahradě, všechno je pro ně děsná nuda a rodič je v úzkých.
@Snopy123 píše: Více
Bezva. Takže má dost peněz a pět týdnů dovolené za rok - to už se dá dobře odreagovat. A září je za chvíli.
Mám pro někoho asi dost divný doraz, nicméně mi to poslední dobou leží v hlavě. Máme dvě děti- tři a půl roku a tři měsíce. Bydlíme ve větším městě v nájmu bytu 3+1. Dokud jsme měli jen jedno dítě, měla jsem na něj samozřejmě více času, jezdili jsme na výlety do okolí, občas hernicka, každý den 2 x ven a doma jsem se s ním taky snažila pořád něco dělat. Byl menší a přišlo mi, že je mu celkem fuk, kde je… vydržel půl hodiny házet kamínky do kaluže atd
. Jenže teď je starší a být například celé odpoledne na hřišti ho už logicky moc nebaví, jenže přibylo mimino, které nesnáší kočárek, do toho teď bojkot kojení atd. a já jsem ráda, že uvařím oběd a jednou za den se vypravime někde ven, ale většinou jen blízko baráku. A je mi staršího najednou nějak líto, že na něj nemám tolik času, jak bych chtěla, že musí furt čekat, až se mimino nakojí, neřvat, protože spí a tak. Výlety moc zatím nepadají v úvahu, sama bych si to s nimi nikam dál ještě moc nelajzla, poslední dobou hlavně kvůli tomu kojení, protože to je peklo a jinde než doma v posteli se to nedá. A tak mám pocit, že je léto, všichni jsou minimálně u moře, děti každý den nějaký výlet a zábavu a ten náš chudák musí drepet doma s matkou a s miminem. Když je manžel doma snažím se věnovat víc staršímu nebo někam vyrazit, ale nejde to prostě tak, jak jsme byli zvyklí. O prázdninách jedeme jen na týden tady po ČR a malý je občas max u babiček. Hlídání blízko nemáme a manžel dělá 12tky, takže, když je v práci, jsme s dětma prostě sami…Uklidnete mě, že nama každý Barek se zahradou, bazénem a hřištěm
? Přijde mi, že se se mnou malý nemá dobře, že si neužije léto a tak
. V září jde do školky a mě mrzí, že si ty poslední týdny spolu nežijeme víc zábavy nebo jak to říct… Jasně, mimino jsme chtěli a tušili, že začátek bude mazec, ale čekala jsem to víc v pohodě…