Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, jsou to cesticky svrbabu? Delsi dobu me svedi telo, ale jsem alergicka. ![]()
To vůbec není z fotky vidět. A byl nějaký rizikový kontakt? Jak vypadá tvoje hygiena? Kdy tě to nejvíc svědí? Svrab hlavně v noci… A kde ty,,cestičky,, jsou?
@Venceslavka dobry den, rizikovy kontakt zas tak ne. Hygiena je u me spise az prehnana. Opravdu na to dbu. Nejvic me to svedi ve dne ted posledni 2 dny. Cesticky jsou na stehnech, brise a rukou.
Z fotek těžko říct, určitě bych zašla k lékaři, ale svrab se obecně špatně určuje, i lékaři často váhají, podle toho, co vím od známých, kteří ho měli. Ale opravdu nejvíc svědí v noci, když je ta část těla v teple pod peřinou. Může to být klidně jen atopický ekzém nebo alergická vyrážka, syn měl podobné fleky, a dostal na to kortikoidní mast.
@bibi3344 jezis dobre dekuju. Jste zlata. Opravdu svrab mit nechci
zajdu v pondeli k lekari a poradim se s nim. Dekuju moc
![]()
@sara400 neřekla bych, svrab svědí nejvíce v noci, ani to tak nevypadá. Spíš ta alergie, zkus si vzít něco na alergii a uvidíš zda ti to zabere. S tím bych začala…. ![]()
My měli svrabovou nákazu na střední, takže jsem to viděla u více lidí a takhle to ani v úplném začátku nevypadalo u nikoho. (Vypadalo to mnohem hůř). A svrab svrbí fakt hodně, v noci mnohem výrazněji.
@sara400 píše: Více
takhle svrab nevypadá, a hygiena s tím nemá nic společného, svrab můžeš chytit v autobuse, ve vlaku,
a jestli jsi alergik, tak přehnaná hygiena není vůbec dobrá
@stinga ano ja vim, ale nedokazu bez toho byt. Jsem takhle vedena od mala. Asi to je z alergie, mate pravdu. Jen jsem se bala. Zjistila jsem ze kamoska ma doma dokonce u stenice ![]()
@sara400 píše: Více
ty jo, a řeší to kámoška s deratizéry? tak s takovou kámoškou bych se teda nestýkala, teda než to vyřeší, samozřejmě
@stinga ano, nestykam. No maji je od unora… je ze slabsi rodiny. Nemaji skoro ani na jidlo
je to tezke.. doufam ze to zacali nejak resit rikala mi ze jim lezli i po stenach!!!
![]()