Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, vypadá to tak. Zkus si koupit čípky nebo mast FAKTU, hodně pij, dbej na měkkost stolice a na pravidelné vyprázdnění. Když to nepřejde, naklusej k doktorovi, on Ti hlavu neurve, není třeba se stydět.
Jdi k doktoru hned. já taky dělala hrdinku, zkusila samoléčení vším možným, rady vyčtené z netu atd. a nakonec jsem tam stejně skončila. on ti hlavu neutrhne, je to sice trošku nepříjemný, ale za to, že tě toho utrpení zbaví, to stojí ![]()
Jdi k lékaři, oni jsou tam od toho. Jinak podle popisu mi to připomíná mé fisury anu, takovou bolest jsem nikdy předtím (vč. porodu) ani potom nezažila. Jsou to trhlinky v blízkosti konečníku, cituji pana doktora: „kdyby byly kdekoli jinde, tak máte za týden pokoj, ale takhle je to halt víte kde“ (jo, byl drsnej, ale co už, i já se zasmála) Léčí se mastičkou a léky, případně operativně. Je to na dlouho, protože tam není přístup vzduchu a vlastně se pokaždé znovu roztrhnou. Čili vlastně stejný jako hemoroidy, běh na dlouhou trať, ale sama poběžíš daleko dýl. Nicméně tak jako tak bych zařadila do jídelníčku víc vlákniny a daleko víc vody, za každou cenu se vyvaruj čehokoli, co má za následek tvrdou stolici.
Zkrátka jdi k lékaři, oni jsou zvyklí i na daleko horší věci než že na ně pěkná ženská vystrčí prťku ![]()
Ahoj, můžou to být hemoroidy, ale nemusí, to my ti tady opravdu neřekneme. Sama to můžeš zkoušet léčit, ale dřív nebo později k tomu doktorovi stejně půjdeš. A když už tam půjdeš, tak je samozřejmě lepší dřív, že
Aspoň to budeš mít dřív za sebou. Jestli se stydíš, tak si kup jednorázové kalhoty - jsou to takový modrý šortky s dírou na zadku
Je to lepší jak nic, cítila jsem se v tom před doktorem líp, poradila mi to přímo jeho sestřička. Koupila jsem je ve zdravotnických potřebách. Nemusíš se bát, že by to nějak bolelo, stačí překonat stud ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, poslední cca tři týdny mám potíže když jdu na velkou. Když kakám tak mě to jakoby řeže a pak mám na toaletním papíru krev. Mám strach o co by mohlo jít, jestli to nejsou hemeroidy? K dr se mi s tímto moc nechce, tak se snažím přijít sama na to co mám za problém a koupit si třeba mast
Taky si myslím, že to nejspíš bude ta fisura, taky jsem to měla, mě to na proktologii vyléčili injekcí botulotoxinu.
Holky, šla jsem s podezřením na hemeroidy k lékaři, ale nevím, jestli je mám nebo ne…nějak jsem se přímou odpověď nedověděla, a tak mi to vrtá hlavou… Byla jste některá s hemeroidy u lékaře? Mělo by to nějak bolet, když nahmatá ty hemeroidy? On se mě ptal, ale mě vubec nic nebolelo, možná trochu tlak.. A jaké léky jste dostali? Mě doporučil čípky a nedostala jsem žádnou zprávu, prý mám přijít za čtrnáct dní… Léčí se hemeroidy čípkami? a ještě by mě zajímalo, jestli máte krvácení pravidelné nebo jen zřídka kdy?? Díky moc!
Byla jsem u praktika už mnohokrát, když tě vyšetření nebolelo, tak jsou hem. v klidu, což je dobře, prostě tam jsou ale nijak nezlobí. Já tady dostávala čípky, mastičky…pomoc byla vždy krátkodobá. Krvácení mám občas a to obvykle při tuhé stolici, proto se snažím hodně pít, jíst vlákninu…já mám vnitřní i vnější hem.
@amarie ano, čípky jsou většinou první, co dostaneš. Vyšetření nebolí, pokud nemáš hemeroidy podrážděné. Vydrž, dávej čípky, uvidíš, co bude za 14 dní. Kdybys nic neměla, tak Ti čípky nedá. jinak krvácení vždy po tuhé stolici, nebo se stalo, že po alkoholovém dýchánku
to se podráždilo a prasklo ![]()
Mě na frisurky dal pan doktor prášky na posílení žilních stěn a samozřejmě rada nad zlato: pij hodně vody, na vlákninu je dobré psilium doktora Poppova. To bylo před 3 lety a stejně se to vracelo. Naprosto úžasně fungují zelené potraviny: chlorella a ječmen. Už 9 měsíců jsem naprosto bez obtíží ![]()
Ahoj holky jsem ve 32tt. a už nejakou dobu mě bolí konečník při dosedu nebo když se zvedam je to fakt nepřijemny a tak bych potřebovala poradit jestli to můžou být hemeroidy ale u nich je zase krváceni z konečníku nebo zácpa což já nemam tak bych chtěla vědět jestli to jsou hemeroidy nebo něco jiného? ![]()
Anonymní - já si to myslela taky, ale pak jsem se odvážila vystrčit to na gyndaře a ten po důkladné kontrole řekl, že je to ohnutý zarostlý chlup a ten vytvoří hnisavý nádůrek podobný hemeroidu. Rozškrábl mi to, vymačkal… a bylo po bolesti..
moje zkušenost
To může být taky tím, že miminko je hlavičkou dolů a je třeba usazeno tak, že tlačí na konečník. tímjak roste se jeho váha zvyšuje a je vyvíjen větší tlak na spodek. a taky se to více prokrvuje. já to měla taky u prvního. a měla jsem i hemeroidy ale kdo nemá po těhu
nebo během těhu. řekni to svému Dr. a on to okoukne a řekne ti co a jak. a pak se taky může přidat bolest třísel apod.
@moky
Ježiš to si nedokážu představit to na něj vystrčit:oops: Ale aspon bych měla konečně po bolesti…zítra k němu jdu tak jsem na to zvědava…
Ahoj holky, taky mam dotaz ohledne hemeroidu
jsem teprv na zacatku 4. mesice, ale uz par dni kdyz jdu na velkou, mam silene bolesti v konecniku, ale fak hrozne, az mam slzy v ocich
nekrvacim, nejake pupinky sem zatim taky nenasla. myslite, ze to muzou bt hemeroidy? uz sem poslala radsi manzela do lekarny, at to kdyztak podchytim zavcasu. k doktorovi jdu ve stredu, ale nedokazu si predstavit, ze by mi to tam mel nejak zkoumat ![]()
Ahoj, poslední cca tři týdny mám potíže když jdu na velkou. Když kakám tak mě to jakoby řeže a pak mám na toaletním papíru krev. Mám strach o co by mohlo jít, jestli to nejsou hemeroidy? K dr se mi s tímto moc nechce, tak se snažím přijít sama na to co mám za problém a koupit si třeba mast