Je možný, aby dítě mělo jenom 4 neštovice?

• Fotoalbum (30)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lenka76
5.9.11 14:32

Jsou to nestovice?

Ahoj holky, chtela bych se jen zeptat,je mozny,aby ditko melo jenom 4 nestovice? Prijeli jsme z dovci (z CR,bydlime v zahranici) a mala mela 2 pupinky na noze,ktery vypadali jako stipanec od komara. nechala jsem to byt,ale pribyly dalsi dva na rucicce. tady komari nejsou. nechce se to hojit,je to ale uz pres tyden a me to porad na nestovice nevypada…ale jako stipnuti taky.za jak dlouho se z pupinku stane nestovice?jo a mela v tydnu horecku v noci 38,ale to bylo vse. (doufam,ze vite jak to myslim). a jak to vlastne vypada? dik za info.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3112
5.9.11 14:36

Chtělo by to fotku,ale z tvho popisu mi to jako neštovice nepříde.
Neštovice je jakoby malý puchýřek uvnitř s tekutinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.9.11 14:37

Neštovice může být i jedna jediná. Byvají to puchýřky s kapalinou uvnitř a vyskytují se i ve vlasech. Někdo ale neštovice prodělá skrytě, že si toho ani nestačí všimnout :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21488

omlouvám se, vložilo se dvakrát…

Příspěvek upraven 05.09.11 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21488

pokud se jí neobjevily pupínky i ve vlasech, tak by to neštovice být neměly.
fotky jsem vygooglila na rychlovku třeba zde, ale dají se najít i další - hledej ;-)
http://www.zbynekmlcoch.cz/…afie-obrazek
jinak neštovice jsou červený pupínek, který se naleje vodou, pak praskne a zaschne jako stroupek. to vše v průběhu cca týdne až 14 dnů… a hlavně jako jediná nemoc s projevy na kůži se objevuje i ve vlasech. takže podle toho je vždy poznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
5.9.11 14:51

tak to samé jsem ted řešila, syn má 3 pupeny a jeden ve vlasech vypadají jako neštovice, ale doktorka mi řekla, že je to z ložního prádla že je to štípanec a že to v tomto období bývá. vyměnit prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
5.9.11 15:12

dekuji za odpovedi.puchyrek to neni a podle obrazku,co poslala Noza to taky tak nevypada. tak to bude asi z toho lozniho pradla…postel prevlikam kazdy tyden maly,ale prevlecem znova. novy pupence uz nema. diky moc.

• Citovat
  • Upravit
31594
26.7.12 18:41

Ahoj, potřebuju radu, na malým mi vyrašilo dohromady asi 9 pupínků různé velikosti. Všechny jsou červené, nenateklé, včera je určitě ještě neměl, teď má na každé končetině aspoň jeden, jeden velký na tváři a dva menší ve vlasech.
Když se vysypávají neštovice, tak jsou nejdřív jen červené jako třeba nějaký štípanec a třeba až druhý den se nalijí nebo se nalívají rovnou? Malej spí při otevřeným okně bez sítě, tak nevím, zda ho něco požralo nebo se vysypává… Teplotu nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
26.7.12 18:54

No je to dost rozostřené. Neštovice jsou nejdřív jen červený flíček, pak vodnatý pupínek (trochu jako beďar) a po čase pupen praskne a bude tam stroupek. Nebo to tak alespoň popsala naše doktorka.

edit. Právě ve vlasech většinou začínají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
26.7.12 18:56

@Gladys Neštovičky se nalijí až postupně, ze začátku je to doopravdy spíš skvrnka. Jak tak vzpomínám, u mladšího to u té první, největší, trvalo doopravdy asi tak jeden den, než se objevil typický puchýřek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.7.12 18:57

@elfans já právě nevím, jak dlouho trvá ta první fáze červený flíček. Teď to vypadá zhruba jako zavadlý štípanec od komára, který už se hojí, ale včera to neměl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.7.12 18:58

@luon díky, takže to fakt neštovice být můžou, hurá :| :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
26.7.12 18:59

No být tebou, tak zítra zavolám doktorovi, o víkendu má být pěkně a jestli jsou to neštovice, tak se nesmí na sluníčko… Tak ať se zbytečně netrápíte doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
26.7.12 19:00
@Gladys píše:
@luon díky, takže to fakt neštovice být můžou, hurá :| :lol:

A jestli nejsou, tak tě zvu k nám na kafe ;) Ještě tak týden bude malá infekční :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.7.12 19:13

Malá měla přesně to samé před 4 týdny, každý den jí přibilo pár pupínků (začalo to ve vláskách, pak uši, tvářičky, ramínka a ručičky, nebylo jich celkem víc než 20), nejdřív se podlily krví, pak vodou, pak hnisem. Ještě dnes je má vidět, co to bylo nevím :nevim:. Neštovice mě taky napadly, ale vyskočilo jí to na dovolené u moře, tak jsem myslela, že jí pokousali místní komáři - jestli to byly neštovice, tak chudáci spolucestující z letadla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí