Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtělo by to fotku,ale z tvho popisu mi to jako neštovice nepříde.
Neštovice je jakoby malý puchýřek uvnitř s tekutinou ![]()
Neštovice může být i jedna jediná. Byvají to puchýřky s kapalinou uvnitř a vyskytují se i ve vlasech. Někdo ale neštovice prodělá skrytě, že si toho ani nestačí všimnout
.
omlouvám se, vložilo se dvakrát…
Příspěvek upraven 05.09.11 v 14:38
pokud se jí neobjevily pupínky i ve vlasech, tak by to neštovice být neměly.
fotky jsem vygooglila na rychlovku třeba zde, ale dají se najít i další - hledej ![]()
http://www.zbynekmlcoch.cz/…afie-obrazek
jinak neštovice jsou červený pupínek, který se naleje vodou, pak praskne a zaschne jako stroupek. to vše v průběhu cca týdne až 14 dnů… a hlavně jako jediná nemoc s projevy na kůži se objevuje i ve vlasech. takže podle toho je vždy poznáš.
tak to samé jsem ted řešila, syn má 3 pupeny a jeden ve vlasech vypadají jako neštovice, ale doktorka mi řekla, že je to z ložního prádla že je to štípanec a že to v tomto období bývá. vyměnit prádlo.
dekuji za odpovedi.puchyrek to neni a podle obrazku,co poslala Noza to taky tak nevypada. tak to bude asi z toho lozniho pradla…postel prevlikam kazdy tyden maly,ale prevlecem znova. novy pupence uz nema. diky moc.
Ahoj, potřebuju radu, na malým mi vyrašilo dohromady asi 9 pupínků různé velikosti. Všechny jsou červené, nenateklé, včera je určitě ještě neměl, teď má na každé končetině aspoň jeden, jeden velký na tváři a dva menší ve vlasech.
Když se vysypávají neštovice, tak jsou nejdřív jen červené jako třeba nějaký štípanec a třeba až druhý den se nalijí nebo se nalívají rovnou? Malej spí při otevřeným okně bez sítě, tak nevím, zda ho něco požralo nebo se vysypává… Teplotu nemá
No je to dost rozostřené. Neštovice jsou nejdřív jen červený flíček, pak vodnatý pupínek (trochu jako beďar) a po čase pupen praskne a bude tam stroupek. Nebo to tak alespoň popsala naše doktorka.
edit. Právě ve vlasech většinou začínají.
@Gladys Neštovičky se nalijí až postupně, ze začátku je to doopravdy spíš skvrnka. Jak tak vzpomínám, u mladšího to u té první, největší, trvalo doopravdy asi tak jeden den, než se objevil typický puchýřek.
@elfans já právě nevím, jak dlouho trvá ta první fáze červený flíček. Teď to vypadá zhruba jako zavadlý štípanec od komára, který už se hojí, ale včera to neměl ![]()
No být tebou, tak zítra zavolám doktorovi, o víkendu má být pěkně a jestli jsou to neštovice, tak se nesmí na sluníčko… Tak ať se zbytečně netrápíte doma ![]()
@Gladys píše:
@luon díky, takže to fakt neštovice být můžou, hurá![]()
A jestli nejsou, tak tě zvu k nám na kafe
Ještě tak týden bude malá infekční ![]()
Malá měla přesně to samé před 4 týdny, každý den jí přibilo pár pupínků (začalo to ve vláskách, pak uši, tvářičky, ramínka a ručičky, nebylo jich celkem víc než 20), nejdřív se podlily krví, pak vodou, pak hnisem. Ještě dnes je má vidět, co to bylo nevím
. Neštovice mě taky napadly, ale vyskočilo jí to na dovolené u moře, tak jsem myslela, že jí pokousali místní komáři - jestli to byly neštovice, tak chudáci spolucestující z letadla ![]()
Ahoj holky, chtela bych se jen zeptat,je mozny,aby ditko melo jenom 4 nestovice? Prijeli jsme z dovci (z CR,bydlime v zahranici) a mala mela 2 pupinky na noze,ktery vypadali jako stipanec od komara. nechala jsem to byt,ale pribyly dalsi dva na rucicce. tady komari nejsou. nechce se to hojit,je to ale uz pres tyden a me to porad na nestovice nevypada…ale jako stipnuti taky.za jak dlouho se z pupinku stane nestovice?jo a mela v tydnu horecku v noci 38,ale to bylo vse. (doufam,ze vite jak to myslim). a jak to vlastne vypada? dik za info.