Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj prosím o radu zda to mohou být neštovice ?
syn má 14m má tři pupínky ( moje sestra říká že ten pupínek vypadá jak neštovice ), ale má jen tři. na předloktí, ve vlasech nad uchem a na tváři u utoho samého ucha. víc jich nemá teplotu má do 37,2 a je protivný, ale taky mu rostou zuby. mohou to být neštovice nebo je to blbost. díky za radu.
pokud je pupínek ve vlasech, tak by to neštovice být mohly. jediná rada je počkat, jestli se to začne rozlézat dál. jak dlouho pupínky má? viki měl ze začátku neštovic tak 3 pupínky v obličeji a začalo se mu to rozlézat tak po 3 dnech. měl neštovice v 6 měsících a byl plně kojený a s neštovicemi, o kterých bych věděla, jsme do styku nepřišli, takže mě nejdřív ani nenapadlo, že by to mohly být ony…
no dnes třetí den. ve vlasech je jen jeden. a taky nevím že bychom byli v kontaktu s nakaženým děckem. ale mezi dětmi byl.
no, holt uvidíš, jestli se to ještě rozjede nebo ne. jsou i děti, které mají hodně slabý průběh. a nebo to může být štípnutí od komára. už jsem taky viděla štípance, které vypadaly jako neštovice. pokud se to nebude nijak vyvíjet, asi bych zaskočila k dětské doktorce na konzultaci. mě doktorka říkala, že neštovice jsou jediná „vyrážka“, která je i ve vlasech. z toho bych to na ty neštovice tipovala.
u viktora jsem ani nerozklíčovala, kde je chytil. ale byla jsem s ním na plavání, v mateřském centru…
Neštovice jsou nejvíc infekční 2 dny před výsevem,pak ještě když se vysévají, takže jste ani nemuseli poznat, že dotyčný je už prakticky má
Syn měl první 3 dny taky pár pupínků, poznáš to podle toho, že jsou to tzv. skleněnky. Nejprve je to načervenalý pupínek, pak se v něm utvoří tekutina, poté prasknou a zasychají
Někdy je ovšem problém tu pravou skleněnku objevit, páč praskají celkem lehce ![]()
Zdravím,
můj syn byl v kontaktu s malou, která neštovice měla, ikdyž nás na to upozornili později
, malý má pár pupínku, ale nepříjde mi to jako neštovice spíše jako štipnutí od komárů, no nevím, na oknech máme síťky, takže možná se nějaký malý vetřelec vetřel i přes tu síť, nemá ni ve vlasech ani na obličeji, na prstech má 3, na loktu 2, noha 1, už je to týden, co jsme byli v kontaktu s tou holčičkou… Asi zítra navčtívím lékařku, ale nechci být za blba, jestli jde o štípnutí ![]()