Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Starší dcera (v květnu měla 5 let) má od včerejška horečku, zatím dávám nurofenový čípek, ale dcera hodně protestuje a nechce ho (sirup jsme zkoušeli taky, ale ten do ní nedostanu ani „násilím“, čípek jo). Máme doma i Panadolové tablety (pro dospělé), na kterých je napsané dávkování pro děti od 6 let. Účinné látky je tam přesně stejné množství jako v čípkách pro děti (když beru dávkování tablet pro 6tileté a čípek podle hmotnosti dítěte). Tabletu dcera spolknout umí, nedávno jsem jí tak dávala béčko a problém s tím neměla.
Nevíte někdo, jestli ta hranice 6 let u tablet je jen kvůli polykání nebo je to i z jiného důvodu?
Díky..
Ahoj,tak jsem se koukla na letak a je tam napsane,ze:Vzhledem k množství léčivé látky v tabletě není přípravek Panadol vhodný pro děti
mladší než 6 let.Ale dal jsou leky na kg a to:Maximální denní dávka při hmotnosti 26-40 kg je 2g (4
tablety), při hmotnosti 21- 25 kg je maximální denní dávka 1,5g ( 3 tablety).
Takze kdybych mela dite 5lete s hmotnosti vyssi,nez tech 21kg,dala bych prasek normalne.
No já jsem taky četla leták, ale tam jsem našla jen to dávkování pro děti od 6 let (půlka tablety, a ta odpovídá čípku, co máme doma), o hmotnosti nic. Dcera 21kg nemá ani náhodou. No já stejně asi radši počkám na zítřejší názor doktorky a holt se do té doby budem prát dál
.
hkac píše:
No já jsem taky četla leták, ale tam jsem našla jen to dávkování pro děti od 6 let (půlka tablety, a ta odpovídá čípku, co máme doma), o hmotnosti nic. Dcera 21kg nemá ani náhodou. No já stejně asi radši počkám na zítřejší názor doktorky a holt se do té doby budem prát dál.
klidně půlku dej
syn taky dostaval půl paralenu dospeleho n ež dva detské
Já bych dala, pokud dcerka normálně tabletku polkne.Jen si opravdu přepočítej dávkování - mg účinné látky / aby gramáž odpovídala množství v čípku nebo sirupu /. Jediným rizikem, podle mého,je předávkování a to si přeci spočítáš.
Bude to v pohodě. ![]()
Ahoj,
taky bych dala panadol, synovi jsem už i koupila tablety nurofen, které jsou od šesti let, ale dávkování odpovídá sirupu, který do něj nedostanu a čípek už vůbec ne.
Renca127 píše:
Ahoj malý má 4 a dr.říkala,že může půl panadolu tabletky.
Jé, díky, tak přesně tohle jsem potřebovala. ![]()
hkac píše:Renca127 píše:Jé, díky, tak přesně tohle jsem potřebovala.
Ahoj malý má 4 a dr.říkala,že může půl panadolu tabletky.
není zač akorát už nevím jestli říkala 2krát denně,nebo 3krát denně. ![]()
ahojky
také mám otázku mužu už 4,5 lete dávat pul paralenu, pul ibalginu nebo brufenu?na střídačku nebo mám stále zustat u sirupu,?,mám pocit žety sirupy jsou slabé , váhu mákolem 14-14,5 kg,prášky polyká
Muzes davat tabletky. Jen nevim zda ibalgin je pulici, ale paralen urcite rozpulit jde. Davky dle hmotnosti na krabicce ![]()
jj ted jsem to to četla že se ibalgin pulit nemá,tak snad brufen,by se dal,jdemi spíšo to zda kupovat ješte sirupy nebo zda bych mohla dávat prášky
Koupila jsem teď tříletému Paralen pro děti, jsou to malé tabletky, takže by je měl zvládnout spolknout bez potíží. Zatím jsem mu dávala akorát po čtvrtkách Dithiaden a dobrý, zvládnul to.
tak já jdu do lékárny a bud příjdu se sirupem nebo tabletkami, právežetu mám nurofen sirup ale není panadol sirup, tak sem chtela vzít neco at mám kdyby neco přišlo, mám pocit že ten sirup je vždy rychle pryč
Já vzala tablety zase kvůli tomu, že ze sirupu odeberu jednu, dvě dávky a pak to vracím do lékárny skoro plné
. Je to škoda léku i peněz. Místo toho Panadol sirupu se zeptej na ten Paralen pro děti (125 mg). Stojí nějakých 15 korun. ![]()