Jsou to znaky autismu?

13
9.5.23 12:55

Jsou to znaky autismu ?

Ahoj.. chtěla bych se zeptat.
Dcera za 2 měsíce 2 roky
Nemluví, jen tou svojí řečí. Ukazuje když něco chce, ale nevím jestli mi rozumí, když chci aby něco podala nebo přinesla tak vůbec nereaguje, ale když má něco v ruce a řeknu ať mi to dá tak začne utíkat nebo když se koupe a řeknu ji že už půjdeme tak říká nenene.
Když něco chce řekne chci a ukáže ale jen občas :nevim:, když si chce semnou hrát tak mě vezme za ruku a odvede k hráčkám ale potom si stejně chce hrát sama :nevim:
Umí udělat pá, poslat pusu, říct dej, nechci
Ale to je asi tak vše :roll: :nevim:
V 17 měsících ji Dr. Dělala testy na autismus, tehdy ještě neumela ani ukazovat takže test vyšel dost zle od té doby se toho dost naučila ale pořád mám obavy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
365
9.5.23 13:02

A poslala vás někam Mudr? nebo nemáte přijít ve 2 letech na kontrolu a zopakovat test. Takhle tady vám asi nikdo nic neřekne, spíš by to mohla být náznaky vývojové dysfázie, ale taky vůbec nemusí a může být jen pomalejší a časem to dožene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.5.23 13:05

@l.marek85
Dr. Napsala do průkazky že prospívá a dál neřešila
Bohužel sem si toho všimla az druhý den ráno tak jsem ji volala a řekla jí to a teda mi řekla že test zopakujeme ve 2 letech, a celkově jsem s ní nebyla spokojená takže jsme změnily Dr ke které jdeme na vstupní prohlídku až za měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65213
9.5.23 13:22
@Encom píše:
@l.marek85
Dr. Napsala do průkazky že prospívá a dál neřešila
Bohužel sem si toho všimla az druhý den ráno tak jsem ji volala a řekla jí to a teda mi řekla že test zopakujeme ve 2 letech, a celkově jsem s ní nebyla spokojená takže jsme změnily Dr ke které jdeme na vstupní prohlídku až za měsíc :nevim:

Tak to staci resit az pri te vstupni prohlidce, stejne jeste ty dva roky mit ani nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
9.5.23 13:37

@Encom tak to počkejte na tu vstupní prohlídku a vše tam proberte. Dcerka je ještě malinká a určitě to bude nakonec v pořádku, zbytečně bych se tady nenervovala, nějakejma neodbornýma radama a soudama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.5.23 13:42

@l.marek85
Ano taky doufám že bude nakonec vše v pořádku ;)
Spíš než to mluvení víc řeším to, že mi nerozumí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
9.5.23 13:53

@Encom chápu, na mluvení času dost, jestli nerozumí, tak to chce, aby na to mrknul odborník, mrknul na sluch jestli dobře slyší, nebo prostě jen dělá že nerozumí. Můj syn třeba rozuměl věcem, jako chceš zmrku? Půjdeme dělát cáky cáky do vany, ale otázky jako, podej mi papír, podej bagr, tak to mě taky ignoroval. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
9.5.23 13:54

Tvoje dcera umí rozhodně víc než moje dítě ve dvou letech.

Přinejmenším neuškodí nechat ji zkontrolovat sluch. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.5.23 13:57

@Alexandria Nixia
Slyší velice dobře jen ne mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.5.23 14:01

@l.marek85
Nooo právě někdy mi přijde že to dělá naschvál že nerozumí a proste mě jen ignoruje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
9.5.23 14:36
@Encom píše:
@Alexandria Nixia
Slyší velice dobře jen ne mě :lol:

Seš si tím jistá? Může být nedoslýchavá. Každopádně při podezření na autismus se jako první řeší vyšetření sluchu na dětské ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.5.23 14:51

@Alexandria Nixia
Na vyšetření sluchu jsme byly když malý byl měsíc, navíc když pustím písničku nebo pohádku potichu tak se otočí hned :nevim:, když po ní něco chci já tak ignoruje, když slyší odemykání dveří tak utíká ke dveřím :nevim: spíš mi přijde že ignoruje spíš ty „povely“
Když řeknu udělej pá tak udělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
9.5.23 16:00
@Encom píše:
@Alexandria Nixia
Na vyšetření sluchu jsme byly když malý byl měsíc, navíc když pustím písničku nebo pohádku potichu tak se otočí hned :nevim:, když po ní něco chci já tak ignoruje, když slyší odemykání dveří tak utíká ke dveřím :nevim: spíš mi přijde že ignoruje spíš ty „povely“
Když řeknu udělej pá tak udělá :nevim:

Hele moje dítě dle všeho také slyší dobře. Ale přesto chodíme pravidelně na ORL a čekáme na audiogram, který se z důvodu mentálního nevyzrání nedokázal udělat.

Je jedno, že byla v jednom měsíci. Sluchové vady můžou být progresivní a ne každé dítě je hluché hned od narození. Navíc to bude chtít vědět i logopedka, jestli k nějaké půjdete.

Objednáním na ORL nic nezkazíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
16.12.25 17:07

Dobrý den. Myslíte si, že by to mohl být autismus? Syn 3 roky a 4 měsíce nemluví, aktivně používá cca 20 slov včetně citoslovcí, je vzteklý a největší problém je, že se bojí zvuků (vysavač, mixér, vrtačka, tekoucí voda u sousedů v paneláku,…). Obchody zvládá ale dobře, na pouti se kraválu nebojí, hlasité hudby doma také ne. Udržuje i oční kontakt, rozumí, napodobuje, je mazlivý, ukazuje, snaží se domluvit gesty, oblékne se kromě bundy sám, je bez plen i na noc.Od září chodí do školky, tam se prý nechce zapojovat do společných aktivit, nekreslí, neudrží pozornost, nehraje si s dětmi). Ani doma nechce dělat to, co ho nebaví. Teď v týdnu byli se školkou na muzikálu a syn si prý odmítl sednout s dětmi do řady, tak stál s paní učitelkou stranou a vydržel u jedné písničky a pak si zacpal uši a začal řvát. Syn je osobnost už od narození :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí