Jsou v rohlíkách vejce a BKM?

43031
4.11.09 09:21

Jsou v rohlíkách vejce a BKM?

Ahojda, kvůli atopu budu teď dežet dietu bez vajec a kravského mléka, tak zkoumám, jestli můžu rohlíky a chleba.
mmch včera jsem zjistila, že mlíko je i v pašikách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.11.09 09:28

Ahoj, řekla bych, že ano jsou, tudíž bych je asi nejedla.

Rohlíky jsou přece z kynutého těsta = mělo by tam být mlíko. A těsto bez vajíčka si taky neumím představit.

I když možná v současné době v rámci snižování nákladů dokážou pekaři kouzla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.11.09 09:31

Určitě jsou, v tomhle je lepší buď zkusit péct vlastní pečivo nebo se poptat v krámku se zdravou výživou na věci pro laktoovovegany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
4.11.09 09:42

Myslím že jsou, v pekárně až tak neřeší co jim kam spadne. Doporučuju dělat si rohlíky doma, pokud budeš chtít, můžu poslat recept (je to práce tak na dest minut a ještě ne v kuse)
Pak se dá určitě kupovat pečivo ve zdravé výživě, nebo zkusit najít nějakou malou pekárnu a rovnou se tam zeptat, ale o velkých pekárnách jako je Odkolek a jiné opravdu nemám iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.11.09 10:04

ja byla na brigade v odkolkovi, tam vejce do housek nedavali, ale davali jakysi zlepsovac mouky,kdovico v tom bylo.
na vikipedii ve slozeni vejce neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.11.09 10:05

Já jsem kdysi v pekárně dělala, vejce se do rohlíků nedávalo. Pouze voda, kvasnice a mouka. Ale někde se možná i mléko přidává, takže BKM může v rohlíku být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.11.09 10:13

Ty vejce se tam většinou dávají v sušené směsi, myslím, že to je ten vylepšovač mouky. To samé i v případě mléka, někde ho tam dávají v sušené podobě, resp. pracují se směsí, kde už je obsaženo.

Jsem alergik, takže na tyhle skutečnosti mě dost upozorňovali i v ordinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.11.09 10:30

chjo, tak ja si du navarit na den dopredu rejzi a brambory, alespon se vylouci i psenicna mouka. hodlam to vydrzet 3 tydny, snad vydrzim, drzte mi palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
4.11.09 12:32

Zdravím,
jsme atopici a na dietě už cca 1 rok - od narození.....v obyčejných rohlíkách je jen pšenice a voda a také šumava bochník je OK mouka, voda a kvas. Na jiné pečivo se stačí zeptat v pekárně a oni ti dají papír, kde se to dočteš.
Jinak ano.....mléko nebo syrovátka je skoro ve všem. nenajdeš ani šunku bez toho …leda tu nejdražší ok kosti a nebo dětskou - ale taky ne vššchny. Paštiky bych nebrala…je v nich koření, ečka a stabilizátory a barviva a to vše je špatně pro atopika.
Poku máš zájem o info můžeš mi poslat SZ…nejsem vševědoucí, ale zkušenost už máme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.11.09 12:54

ada diky, zajem o info mam, jen nevim ted zrovna, na co se zeptat - napis mi kdyztak, co povazujes za uzitecne. snad jen me napada, za jak dlouho po zavedeni nebo vyrazeni neceho do stravy (u me) se to na diteti projevi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.11.09 20:07

Přeji dobrý den,

k Vašemu dotazu zasílám k Vašemu posouzení složení michelského chleba a
michelského rohlíku.

Chléb michelský : žitný kvas (žitná mouka, voda), pšeničná mouka, sůl
jedlá, zlepšovací prostředek (sójová mouka, regulátor kyselosti: E170,
látka zlepšující mouku: E300), kmín.

Rohlík michelský : pšeničná mouka, rostlinný olej, voda, droždí, sůl,
zlepšující prostředek emulgátor: E472e, ječná sladová mouka, cukr, látka
zlepšující mouku: E300, stabilizátor: E170), kmín.

Žádná z Vámi uvedených látek v těchto dvou výrobcích obsažena není.

S pozdravem

jupíííííííííííííííííííííííííí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
4.11.09 20:46

Ahoj,
Pudloslavo, malej ma alergii na vejce a BKM a kde je trochu mlika, tak hned ma vyrazku a pupinky popr. otece, takze ho mam jako „barometr“ :oops:
Po vetsine rohliku vubec vyrazku nemel, rekla bych, ze vajicka tam nejsou a vetsinou to mliko videly z rychliku, asi v nejake rodinne pekarne to tam mozna bude, ale u te velkovyroby.. nevim..
Sama si ted psala to slozeni, takze vidis… :wink:

Jinak nevim, za jak dlouho se to projevi, kdyz budes dietu drzet, ja ji zacala ve 3.mesici maleho, uplne bez mleka a vajec a kolem 8 mesice byl temer bez ekzemu.
Drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
4.11.09 21:06

Doktor Honzík na porodnici.cz píše, že v rohlíkách bývá syrovátka, normální Šumava je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
5.11.09 08:19
ZelvaVeruna píše:
Ahoj,
Pudloslavo, malej ma alergii na vejce a BKM a kde je trochu mlika, tak hned ma vyrazku a pupinky popr. otece, takze ho mam jako „barometr“ :oops:
Po vetsine rohliku vubec vyrazku nemel, rekla bych, ze vajicka tam nejsou a vetsinou to mliko videly z rychliku, asi v nejake rodinne pekarne to tam mozna bude, ale u te velkovyroby.. nevim..
Sama si ted psala to slozeni, takze vidis… :wink:Jinak nevim, za jak dlouho se to projevi, kdyz budes dietu drzet, ja ji zacala ve 3.mesici maleho, uplne bez mleka a vajec a kolem 8 mesice byl temer bez ekzemu.
Drzim palce :palec:

takze 5 mesicu????!!!!!
to bych skoro rekla, ze na to tvoje dieta vliv nemela. hele zhresila jsi nekdy treba malicko, ze by se to na malem nejak projevilo?

V nejakem metopdickem doporuceni je 3 tydny, ale kazde dite je jine, proto se ptam tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
5.11.09 12:12

Pudlo,dle mych zkusenosti se to MUSI projevit do 14 dnu, pokud ne, je neco spatne a vadi i neco jineho. Zde jsou skvele clanky, ctu je vzdy znovu bohatsi o par dalsich zkusenosti a vzdy to souhlasi: http://www.potravinova-alergie.info/…alergeny.php
no a pod clankem jsou dalsi odkazy na dalsi clanky o AE..vetsinu psala Verka, znam ji osobne, pomaha nam se zbavit AE, zjistily jsme, ze od sebe bydlime 15 km :potlesk: Ona se atopakem zabyva velmi intenzivne, ne jenom jako laik, jeji holcicka je ta magdalenka, o ktere je tam taky pribeh.
tak cti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+