Jste spokojené s kvalitou hraček?

7323
13.7.17 21:31

Jste spokojené s kvalitou hraček?

Otázka je jasná…
Musím říct, že obecně si nemůžu stěžovat, zatím, dcera je ještě malá. Co se týká chrastítek, hraček typu Lamaze, Playgro apod., asi nemám co vytknout. Puzzle, lego ok… Ovšem co se týče plastových hraček, hlavně her atd., to je děs. Dnes mi přišla pro dcerku hra - mozaika, od českého výrobce a ta herní plocha je katastrofa :zed: Je to plastové, prohýbá se to, myslím si, že to dlouho nevydrží (připomíná mi to ten plast v bonboniérách :D ). Pamatuji si, že jsem jako dítě měla stejné hračky, stále se vyrábí, ale ta kvalita je nesrovnatelná :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
109
13.7.17 21:39

@Pomka Tak to je jako se vším, třeba jídlo, taky se výrobky stejných značek nedají srovnat s tím, co bylo dřív. Ale hračky si myslím, že kvalitní rozhodně jsou i pro starší, jen se musí dost připlatit :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
13.7.17 21:41

Mám kluky, tak si dokážeš představit, co s těmi autíčky dělají. Zjistila jsem, že některé jsou z tak tenkého plastu, že stačí málo a praskne a to mluvím o autech z hračkářství. Syn loni od rodiny dostal 4 auta/traktory a to si piš, že nevydržely. Já radši kupuju cokoli jiného.
Nedávno jsem si koupila odžmolkovač, jaké překvapení, že výrobce je ze Zlína. Ale ten plast je tak tenký, že se bojím, že se mi rozpadne v ruce. Zatím však drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.7.17 21:46
@SaEva píše:
@Pomka Tak to je jako se vším, třeba jídlo, taky se výrobky stejných značek nedají srovnat s tím, co bylo dřív. Ale hračky si myslím, že kvalitní rozhodně jsou i pro starší, jen se musí dost připlatit :/

Ale řekni mi jak připlatit. Třeba v mém případě, vybrala jsem hru, český výrobce, a je to hrozný… jestli to vyrábí i někdo jiný, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.7.17 21:47

Nebo například hra Smolíček pacholíček (nebo jak se to jmenuje). Tenkrát tam byly figurky ze dřeva, dnes je to jen nějaký obrázkový žetonek… Tohle je teda spíš o designu, ale nelíbí se mi to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
13.7.17 21:57

@Pomka Myslíš tu Mozaiku od Visty, vkladaji se tam myslím barevné sestiuhelniky, tvoří se obrázky? U nás si s tím hraje uz čtvrté dítě, žádný problém, hra drží. Je to oblíbená hracka hlavně u našich trech holek. Mozaika s hribecky taky spokojenost. Smolicek taky, ale dřevěného neznám. Kloboucku hop máme plastové, taky uz čtvrté dítě.

Jsem ráda, ze jsou ty hry odlehčené, daji se v pohode vzít i na navstevu, chatu nebo dovolenou. Nejsem příznivcem tahání tabletu. Je ale fakt, ze jsem pes na jemné zacházení, malé děti jen pod dozorem, kontrola komplexnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
13.7.17 22:06

@Pomka Tak přijde mi, že je cena třeba dvojnásobná. Třeba jsme teď kupovali dcerce nábytek do domečku, ty plastové hrůzy stály kolem stovky a dřevěný přes třista, ale vzali jsme tenhle a nelitujeme. Jinak nevím, o jaké mozaice konkrétně mluvíš, ale že Smolíček není to, co dřív, s tím souhlasím, bohužel se šetří, kde se dá, i když na samotnou hru to naštěstí vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
13.7.17 22:16

Tak můj syn už si druhý rok hraje s jednou jedinou hračkou a tou je česká dřevěná vláčkodráha Woody, celkem jsem do ní dala kolem 5.000,– :) hry si půjčujeme z knihovny a vlastní máme jen člověče, nezlob se, karty a pexesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.7.17 22:26
@Jana206 píše:
@Pomka Myslíš tu Mozaiku od Visty, vkladaji se tam myslím barevné sestiuhelniky, tvoří se obrázky? U nás si s tím hraje uz čtvrté dítě, žádný problém, hra drží. Je to oblíbená hracka hlavně u našich trech holek. Mozaika s hribecky taky spokojenost. Smolicek taky, ale dřevěného neznám. Kloboucku hop máme plastové, taky uz čtvrté dítě.Jsem ráda, ze jsou ty hry odlehčené, daji se v pohode vzít i na navstevu, chatu nebo dovolenou. Nejsem příznivcem tahání tabletu. Je ale fakt, ze jsem pes na jemné zacházení, malé děti jen pod dozorem, kontrola komplexnosti.

Jj, to je ta mozaika, já ji koupila od Sevy. Chlap tu hrací plochu bude muset něčím podložit. Dceři jsem ji rozbalila a jak tam dávala ty žetonky, tak se to prohýbá, upozorňovala jsem ji, že na to nesmí tlačit (záměrně taky nic neničí). Tak jsem zvědavá, jak bude držet, ale prostě mě to fakt zklamalo. Třeba vezmi si kostičky z lega… ty jsou nerozbitný. Pak když srovnáš něco takovéhleho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.7.17 22:28
@kacz píše:
Tak můj syn už si druhý rok hraje s jednou jedinou hračkou a tou je česká dřevěná vláčkodráha Woody, celkem jsem do ní dala kolem 5.000,– :) hry si půjčujeme z knihovny a vlastní máme jen člověče, nezlob se, karty a pexesa.

My máme vláčkodráhu z Lidlu a taky super. Celkově ty dřevěné hračky jsou dobrý, akorát teda máme od Woody zatloukačku a ty špalíky samy vypadávají (2 z nich, tenkrát jsem přemýšlela, že to vrátím, ale vykašlala jsem se na to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.7.17 22:35

@Pomka spokojená nejsem. I prodavačka v hračkárně mi potvrdila, že ty plasty jsou šunty čínský a každou chvíli jistí, že se z nich uvolnují jedy. A pak jim volají, at to stáhnou z prodeje. Za nás byly hračky kvalitnější a na materiálu se nešetřilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
13.7.17 22:45

Zalezi jak co. Treba zminenou znacku LENA muzu jen doporucit. Kvalitni plasty ktere vydrzi i hrubsi zachazeni naseho raubire (auta, vrtulka na kolo, hracky na pisek). Stejne tak lego a duplo. Trochu horsi jsou nafukovaci zviratka z fatra napajedla - zhruba po roce zacla uchazet neprisli jsme na to odkud, holt dofukujeme. Zetonkovy verze smolicka a spol. se mi taky nelibi - bazarovy s puvodnimi figurkami jsem videla i za litr :zed:. Absolutni tragedie je treba Igracek. Jednoho jsme koupili, druheho dostal. Prvnimu nejdriv prestali drzet nohy v kyclich volne plandaly a posleze se mu rozpadly plasty uvnitr tela takze se rozpadl na soucastky. Druhymu uz taky plandaj nohy takze cekam, kdy se rozpadne. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
14.7.17 06:51

Tak ja kupuju dva druhy hraček -ty dražší hlavně dřevěné a nemůžu si stěžovat, třeba Auta Bruder mi přijde, ze taky vydrží lecos, i co máme vozový park LENA, tak přežili venku všechno počasí i zacházení mých drahoušku…
Pak jsou obyc hračky, levné třeba za návštěvu u doktora a u těch jsem ráda ze moc nevydrží s letí po chvíli rovnou do kose

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.7.17 07:10

@czaky tak u nás Igráčci dobrý a máme i to popelářský auto, co se dá předělat na náklaďák s korbou… Celkově syn ani ty levné hračky, co dostane třeba od babiček, nemá zničené. Ono když na jednu stranu vidím, jak se k tomu některé děti chovají, tak se ani nedivím, že to „nic nevydrží“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
14.7.17 09:10
@Pomka píše:
Jj, to je ta mozaika, já ji koupila od Sevy. Chlap tu hrací plochu bude muset něčím podložit. Dceři jsem ji rozbalila a jak tam dávala ty žetonky, tak se to prohýbá, upozorňovala jsem ji, že na to nesmí tlačit (záměrně taky nic neničí). Tak jsem zvědavá, jak bude držet, ale prostě mě to fakt zklamalo. Třeba vezmi si kostičky z lega… ty jsou nerozbitný. Pak když srovnáš něco takovéhleho…

To myslíme tu stejnou.Je fakt, že nejstaršímu dítěti je 11 let, tak jsme to mohli kupovat před nějakými 8 nebo 9 lety, taky je to plastové, ale nic se neprohýbá. Hlavně holky si s tím hodně hrají, není to zničené, zlomené ani prohnuté, muž nic podkládat nemusel.

Ale v MC, kam chodím s 2,5 letou, to měli nastříhané na šestiúhelníky(tu podložku) a hráli s tím nějakou hru v rámci poznávání barev.

Musel dceři ale podložit kočárek pro panenky, který jsme koupili v Dráčiku, nejlevnější nebyl. Je to kombinace, ale po vytažení vložné tašky neměl sporťáček pevné dno a prohýbal a shrnoval se i pod lehkou panenkou.

Dále máme Sevu, ale z té se u nás staví nárazova, jak je nálada. Syn na stavebnice moc není a dcery, když mají náladu. I Merkur mi přijde „šizený“ a odlehčený.

Taky souhlasím, že kvalita upadá, ale za ty hry jsem ráda, protože to často taháme všude možně a není to těžké :mrgreen:
Originální dostihy mi taky přijdou, že tu podložku mají jemnější než ty „za nás“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí