Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Miluju svícny, lucerny, klícky, orchideje, květiny, krásně prostřený stůl, ošatky, prostírání, sedáky, záclony, utěrky a zástěry…
![]()
@lucenka píše:
Mně se ty moderní holobyty nelíbí. Přijde mi to jak z nějakého katalogu. Strašně neútulné, neosobitéAle nikomu serepetičky nenutím.
Ale mnohem příjemněji se cítím v bytě, kde jsou různé blbůstky, útulnu. Kde jsou vzpomínky na dovolené, výlety atd.
tak existuje snad i něco mezi, pochybuju, že tady všichni bydlí v holobytech.
Taky to nemam rada, zalezi i na interieru, moderni vybaveni bytu s takovyma lapacema prachu by vypadalo asi smesne.
Mam par veci z detstvi nebo, co mi nekdo dal a bylo mi to lito vyhodit, nebo sbiram „pulky“ z cestovani, ale vsechno to mam schovane ve skrini, zadne vystavky nevedu. Libi se mi nejaka designova vaza nebo svicka ci jina dekorace, ale musi to byt jedna/dve veci, ktere doladi interier, ne plna police blbosti. Ted jsme po rekonstrukci a celkem se mi libi, ze tu nemame vubec nic:D ale budu chtit aspon na stenu nejake fotky a pak treba nejake pekne hodiny.
Chapu ale lidi, kteri maji stary opecovavany nabytek, nebo starozitny a vystaveny treba porcelan, nebo neco co sbiraji, ale vse v jednom duchu.
Ale nechapu lidi, jako je moje tchyne ci svagrova, kteri maji doma nabytek a " dekorace ",co kdo podaroval, berou vse, kazdy pes jina ves, kazda stena vymalovana jinou barvou, dekorace, decky, ubrusy a ubrousky, koberce a koberecky vseho druhu, vystavene vse co dostali, nebo co sehnaly levne, zadarmo ci u vietnamcu, od porcelanu, z kazdeho druhu ovsem po jednom kusu, svicek, vazicek, sosek andelicku, zvirat, vseho mozneho a v kazdem rohu umelou kvetinu…des bes. S otevrenou naruci vitaji vse, co ja chci vyhodit. Takze kazdou cistku doma vezu k nim a oni snad v zivote nic nevyhodily.
Jo a taky nádobí na stolování. Ale ne pracholapy, ale praktické nádobí. Takže když někomu dělám čaj, tak nedostane hrnek čaje, ale konvičku, šálek s podšálkem, talířek se sušenkami, mističku s ovocem, cukřenku, mléčenku, tralala…jsem úúúchyl.
Díky za uklidnění, asi to dám mamce přečíst, je to holt jiná generace s diametrálně odlišným vkusem. Už teď se děsí, abysme se o ty její sbírky cetek jednou v rámci dědictví se ségrou neporvaly
nemůžem jí říct, že kontejner to jistí
ale na kytky jsem zapomněla, těch mám teda doma dost ![]()
@Fíková píše:
tak existuje snad i něco mezi, pochybuju, že tady všichni bydlí v holobytech.
tak zakladatelka píše, že má doma jenom knížky a svíčky. Knížky nepovažuju za dekoraci a byt „vyzdobený“ jenom svíčkami mi přijde jako holobyt. Tam bych se prostě dobře na návštěvě necítila. Bylo by to na mě moc chladný.
Mám sklony být zdoběna, přitom se mi takové interiéry nelíbí.
Proto s tím bojuju. Vyhazuju či spíše vozím na chatu, kde dekoruji ![]()
Příspěvek upraven 15.05.18 v 14:22
Nemám ani ty svíčky
![]()
Co se týče výzdoby, mám doma „na policích“ jen tři výtvory dětí z keramiky, jeden starodávný hrneček s podšálkem po prababičce a stojan se šperkama.
Holobyt bohužel nemám, protože se všude věčně povaluje prádlo
![]()
@Mirčulka Holobyt!
Nemám ani záclony. Ale stejně je tu stále dost věcí k likvidaci
Minimalizuji průběžně.
Ja mam akorat sezonni dekorace (tipu vanocni ozdoby, velokonocni zajíčky apod) ale jinak to taky nemam rada, mam teda policky s knihama ale jinak mam radsi volne prostory a nejake porcelánové servisy, infantilní sošky, apod by u me rychle letěli oknem ![]()
Zdoběna, super
ne nejsem zdoběna
nemám doma vůbec nic, ani ty svíčky a vůbec mě to nechybí… manžel tomu říka ULP - universální lapač prachu ![]()
@vjerunqa píše:
@Mirčulka Holobyt!Nemám ani záclony. Ale stejně je tu stále dost věcí k likvidaci
Minimalizuji průběžně.
Ani záclony, ani koberce a ani ubrusy - musí to být vzdušné a vše kvalitní (stoly, podlady atd
@vjerunqa myslim, že zaclony jsou přehnané nemít, neumim si to bez nich představit. Mam takove aby ladily do interieru. Moderní, ne žádné kraječky, ale zase ani zaclony s motivem tygra ![]()