Jste "zdoběny"?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
15.5.18 14:30
@Jj.Mm píše:
@vjerunqa myslim, že zaclony jsou přehnané nemít, neumim si to bez nich představit. Mam takove aby ladily do interieru. Moderní, ne žádné kraječky, ale zase ani zaclony s motivem tygra :lol:

Souhlasím. Miluju záclony bez vzoru. Jen vzdušné, průsvitné lesklé bílé, dlouhé až na zem a ještě kousek navíc…ách…říkám že jsem uchyl. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
15.5.18 14:30

Jinak teda né že bych měla holobyt. Na stěnách mám rodinné fotografie, vánoce/velikonoce a jiné příležitosti nazdobím, ale nemám ráda ty lapače prachu postavičky/mušličky/ svícínky/dečky/ prostírání/sošky,… Řekla bych, že mi je znechutila právě máma tím, jak se to každou sobotu muselo všechno otírat od prachu a člověk těmahle blbinama strávil dvě hodiny. A porculán ve vitríně, to je taky kapitola sama pro sebe. Ještě když z toho někdo jí a pije skoro denně, tak chápu, ale u nás se to jednou za čtvrtletí umylo, pak se z toho na vánoce povečeřelo a jinak hlááááávně ať se to nerozbije :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
15.5.18 14:33

Tak já jsem asi fakt punker, ale nevedu ani žádný velikonoční, vánoční, jarní, valentýnský,… ozdoby. Celoročně to tu vypadá stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
15.5.18 14:41

Pracholapače nesnáším, ale nemůžu říct, že by naše poličky nebyly plné serepetiček :mrgreen:. Jsou tam položené různé věci, které se různě přelévají sem a tam, hračky, foťák, baterky, hry, knížky… Máme malý byt, takže holobyt u nás nehrozí. Jako dekorace mám synovy keramické výtvory a pár malých 3D rámečků s kamínkama a mušlema z dovolených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
15.5.18 14:42

Nesnáším porcelánový soupravičky a dekorativní pracholapy bez nápadu a příběhu, ale miluju blbůstky s příběhem - takže mám různě po bytě věci jako Furbyho od expřítele, miniatury soch z Rapa Nui (pozůstatky z dávné táborové hry), obrazy a malůvky od kamarádů, dřevěnou krabičku od našich z dovolené, na lednici máme plno magnetků, a tak. Starej klobouk s leopardím potiskem (nechápu proč, ale kdysi jsem si ho koupila na festivalu, kam každoročně jezdím, a klobouk od té doby jezdí se mnou). Taky vášnivě sbírám hrnky, ale mám je v kredenci, ne na výstavce. Nenávidím záclony, závěsy, ubrusy a dekorativní dečky ovšem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
15.5.18 14:45

My máme akorát závěsy a záclony, obrazy plus květiny. Tech kytek je zatím jen pár, chystám se na to, ale nevím jaké, neboť jsem zahradní antitalent a chcípne mi i seno. Ale hodně zelené by se mi tu líbilo.

Zdoběna je tchýně, ale u nich doma mi to ani nepřijde, však já tam neuklízím a tak nějak se to k nim i hodí. Horší je, že tuto zálibu podědil manžel, takže občas něco donese, jako třeba flašky alkoholu, udělá si výstavku, já mu ji zruším, jsem nejhorší na světě a pak si to uklidí do skříně. Ale tak jako flašky Metaxy mi tu strašit nemusí :lol:

• Citovat
  • Upravit
115778
15.5.18 14:50
@kontramatka píše:
Jo a taky nádobí na stolování. Ale ne pracholapy, ale praktické nádobí. Takže když někomu dělám čaj, tak nedostane hrnek čaje, ale konvičku, šálek s podšálkem, talířek se sušenkami, mističku s ovocem, cukřenku, mléčenku, tralala…jsem úúúchyl.

Dělám to stejně, mam několik porcelánových sad na čaj a na kafe, ale používáme je všechny na střídačku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
15.5.18 14:51

@kontramatka když jsem před 4 lety nakupovala záclony, chtěla jsem čistě bílé bez jakékolik krajky, přízdoby atd. V prvním obchodě na mě koukali jako na zjevení, že to fakt nevedou 8o Jako nejjednodušší záclonu mi paní přinesla bílou s oranžovými čterečky nebo co to bylo :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115778
15.5.18 14:54
@Popokatepetla píše:
@kontramatka když jsem před 4 lety nakupovala záclony, chtěla jsem čistě bílé bez jakékolik krajky, přízdoby atd. V prvním obchodě na mě koukali jako na zjevení, že to fakt nevedou 8o Jako nejjednodušší záclonu mi paní přinesla bílou s oranžovými čterečky nebo co to bylo :zed: :lol:

Já mám čistě bílé bez ozdob a musela mi je ušít máma, taky jsem nesehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
15.5.18 15:02

Žádné sošky a suvenýry nevedu. Na zútulnění dle mého stačí květiny, fotografie, obrazy, knihy na polici/v knihovně. Nemám záclony ani závěsy. Jak už bylo zmíněno, je těžké sehnat nějaké pěkné jednoduché. Jednou za čas si říkám, že bych možná nějakou tu záclonu snesla, ale když vidím v obchodě ten výběr… žaluzie stačí :mrgreen:. Jinak ať si má každý doma co chce :nevim: hlavně ať pravidelně utírá prach. Ale nějak to ve mně nevzbuzuje pocit útulna, to vůbec. Raději velký obraz než prosklenou skříň s porcelánem :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12566
15.5.18 15:06
@Mirčulka píše:
Mám na mysli, jestli máte ve své domácnosti poličky plné suvenýrů, serepetiček a jste na takové ty polštářky a záclonky. Já jsem v tomhle minimalistka a kromě knížek a svíček žádné pracholapy nemám, což však moje máma nechápe a nazývá to holobytem. Při každé návštěvě mě podaruje vázičkou, konvičkou, v horším případě celou pozlacenou čajovou soupravičkou :zed: Nevěří, že to jak vypadá náš byt je moje volba, ale myslí si, že na nějaké dekorování nám nezbývají finance a tak nám chce dopřát :lol: jinak ovšem všechny výtvory ze školky a školy jsem dceři poctivě vystavovala a mám je dodnes v krabicích ;) Jsem tak moc divná, nebo je nás víc? :think:

Jsem něco mezi, kýče typu přesýpac. vietn. obrázků, porcelán jelenů, a svlékac. skleniček, polštářků a deček atd. fakt ne..ale mám hodně drobností z cest po světě a rodina mě zásobuje různými sklářsk. unikáty z různých akcí..takže pořád oprašuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.5.18 15:12

Máme doma kytky, fotky, obrazy, svíčky…

Ale opravdu ne sošky, porcelánové ozdoby a já nevím co… Přijde mi to nevkusné.

Normálně mámě řekni, že se ti to takhle líbí, ne? Nemáš pusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.18 15:27

Zadne figurky, vazicky a suvenyry okolo nemam, ale mame na zdech obrazy, tu a tam nejakou velkou dekorativni vazu nebo sochu nebo ozdobnou komodu, kvetiny. Byt holobyt neni a vse, co tady je, ma pro nas nejaky vyznam a byvaji to vetsi predmety. Ale veci na nabytku je minimum, utiram denne prach a chci to mit rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.18 15:30
@aiwwa píše:
Dělám to stejně, mam několik porcelánových sad na čaj a na kafe, ale používáme je všechny na střídačku. :srdce:

Ja taky, ale nejsou videt a pouzivam je taky casto, pro radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.18 15:34

Ja ty vystavene blbosticky nesnasim :? Jsem ochotna vystavit si jen veci, ktere pro me maji nejaky dulezity vyznam - treba fotku ditete v ramecku, gramodesku oblibenou apod. Nechapu proc bych si mela vystavovat sto milion porcelanovych sosek a podobnych blbosti. Mamka toho mela plne vitriny a vzdycky jsme se hrozne hadaly, protoze po me chtela abych na tom a v policich utirala prach. Doma nic takhle vystaveno nemame, obcas nam nektera z babicek cpe pozlacene sklinky a ja nevim co, ze pry si to mame vystavit, ale ja to tvrde odmitam. Nemame to doma ani kam davat nastesti, zadnou vitrinu nemame :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný