Jste "zdoběny"?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20513
15.5.18 15:35

Absolutně ne a když něco takového dostanu, tak to bez milosti vyhazuji, nebo posílám dál. Já nemám ani ty poličky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.18 15:36
@Bandii píše: Žádné sošky a suvenýry nevedu. Na zútulnění dle mého stačí květiny, fotografie, obrazy, knihy na polici/v knihovně. Nemám záclony ani závěsy. Jak už bylo zmíněno, je těžké sehnat nějaké pěkné jednoduché. Jednou za čas si říkám, že bych možná nějakou tu záclonu snesla, ale když vidím v obchodě ten výběr… žaluzie stačí :mrgreen:. Jinak ať si má každý doma co chce :nevim: hlavně ať pravidelně utírá prach. Ale nějak to ve mně nevzbuzuje pocit útulna, to vůbec. Raději velký obraz než prosklenou skříň s porcelánem :).

S tema zaclonama se musim smat, mam to uplne stejne. Mame jen zaluzie a zavesy - a to jsem jeste sila sama z hezke latky. Ja bych zaclonu klidne mela, ale v zivote jsem asi nevidela zadnou, ktera by se mi libila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
16.5.18 09:48
@radkka píše:
Máme doma kytky, fotky, obrazy, svíčky…

Ale opravdu ne sošky, porcelánové ozdoby a já nevím co… Přijde mi to nevkusné.

Normálně mámě řekni, že se ti to takhle líbí, ne? Nemáš pusu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
16.5.18 10:31
@Mirčulka píše:
Díky za uklidnění, asi to dám mamce přečíst, je to holt jiná generace s diametrálně odlišným vkusem. Už teď se děsí, abysme se o ty její sbírky cetek jednou v rámci dědictví se ségrou neporvaly :lol: nemůžem jí říct, že kontejner to jistí :) ale na kytky jsem zapomněla, těch mám teda doma dost :)

Mozna si to s tim kontejnerem rozmyslis :), potrebovala jsem takovou tu silenou sosku- jeleny, psy, tanecnice…co driv mivali lide postavene na decce na televizi, pro jine ucely nez okrasne, a nestacila jsem zirat, za jake ceny se to prodava na bazaru…nakonec jsem vse musela vymyslet jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
16.5.18 10:32
@pajaxy píše:
Mozna si to s tim kontejnerem rozmyslis :), potrebovala jsem takovou tu silenou sosku- jeleny, psy, tanecnice…co driv mivali lide postavene na decce na televizi, pro jine ucely nez okrasne, a nestacila jsem zirat, za jake ceny se to prodava na bazaru…nakonec jsem vse musela vymyslet jinak :mrgreen:

moje babička měla jelena a já jsem si sním hrozně ráda hrála. Akorát přišel o parohy. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
16.5.18 10:38
@kontramatka píše:
moje babička měla jelena a já jsem si sním hrozně ráda hrála. Akorát přišel o parohy. :oops:

Chudak a tys prisla o dedictvi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
krasne prostreny stul se mi take libi, bohuzel u nas nehrozi, ja zase ujizdim na skle, jednoduchem, temer nezdobenem, treba zajimavem svym tvarem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
16.5.18 10:46

Bez klasických hustých záclon a závěsů se neobejdu, okno pouze se žaluzií mi přijde „nahatý“ jak výkladní skříň. Serepatičky nesbírám. Z dětství si pamatuji u babičky jeleny, háčkovanou dečku, porcelánovou panenku v háčkovaných šatičkách a kominíčka za sklem v kredenci v obýváku, v kuchyni nad gaučem visely ozdobné talíře :srdce: krásné vzpomínky

• Citovat
  • Upravit
96
16.5.18 10:47

Dřív jsem si na tom dost ujížděla, všude všechno vystavené, ale ten úklid?? Teď mi vadí cokoliv co je někde jen položené.. V jednoduchosti je krása.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
16.5.18 11:09

@Mirčulka Jo, holobyt. To je přesné. Máme hodně prostoru, žádné záclony a závěsy, minimum nábytku, většinu zdí holých (ale to je proto, že nejsem schopná si vybrat nějaký obraz) a žádné živé rostliny, protože je neumím pěstovat. Kamarádka jednou řekla, že to u nás vypadá jako po zásahu exekutora, protože nemáme ani téměř žádnou elektroniku, jen jednu starou stereosoupravu a notebook. :mrgreen:
Je mi úplně jedno, co si o tom kdo myslí. Naštěstí se mi do toho ani máma ani tchyně necpou a serepetičky do domácnosti nedostávám. :dance: Ale už pomalu měknu, za oknem mám bylinky a nedávno jsem koupila velký obraz. :oops:

• Citovat
  • Upravit
21593
16.5.18 11:10

Ja jsem tak neco mezi. Taky nemam rada lapace prachu, konkretne se mi nelibi takove ty cetky ve forme porcelanovych figurek a podobnych kravovinek. Suvenyry z dovolenych mi prijdou vyslovene kycove. Jako dite jsem nesnasela utirani prachu, protoze to musel clovek nejdrive ty policky vyklidit, utrit prach, pak potirat ty nevkusne cetky a pak to tam naskladat nazpet a jeste nejlepe tak, jak to tam bylo predtim, coz byla zkouska me pameti. Z teto ery mam alergii na preplacane interiery a nevkusne dekoracni bbosti.

Ovsem, nic se nema prehanet a neco si clovek do policek dat musi, jinak by ten nabytek byl prazdny?

Mame v obyvaku 2 otevrene knihovny. V jedne jsou nase knihy a v druhe je smes fotek v ozdobnych rameccich, najake ty svicniky, jedna luxusni porcelanova misa na polevku, kterou vyuzivame pri slavnostnich prilezitostech, sklenicky na vino a pod. Je tam dokonce jedna porcelanova soska, kterou jsem dostala s velkymi fanfarami od tety. Prvni moment, kdyz jsem sosku uvidela, tak jsem rychle hledala slova, jak podekovat a zaroven dat jasne najevo, ze tento typ darku ale opravdu NE-E. Nakonec se ta soska vsakla, pusobi lehce eroticky zezadu a paradoxne zapada do interieru.

Vic mi vadi, kdyz mi rodice vnucuji koberce v perskem stylu, pry se to bude hodit do meho interieru v kolonialnim stylu. Nchapou, ze nechci aby byt vypadal jako vetesnictvi, chci, aby se v nem misil kolonialni styl s modernimi prvky a tyto prvky maji prave byt doplnky typu koberce, lampy a obrazy a jine doplnky.

Obrazy jsou vubec kapitola sama pro sebe. Dostala jsem uz nekolik obrazu od rodicu v dobre vire, ze se mi zavdeci. Obraz jako takovy je samozrejme hezky, ale do interieru jsem zamyslela JINY obraz, mela jsem jasnou vizi a co ted s tim darem? A matka se samozrejme na kazde navsteve pta, kdy si t povesime. Ah jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
16.5.18 11:18

No my máme v celém domě jednu jedinou poličku…na té máme svíčku, krásnou umělou kytku, manžel tam má dvě staré fotky s dědečkem, váza a vyhraný nikdy nepoužitý hokejový puk…tot vse :-D sberatelé nejsme a když už si chceme něco nechat tak to nevystavujem a dáváme do krabic, ale moc takovych veci neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
16.5.18 11:25

Mně se líbí minimalismus, takže za mě holobyt je nej. Čím méně, tím více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105987
17.5.18 06:40
@Jj.Mm píše:
@vjerunqa myslim, že zaclony jsou přehnané nemít, neumim si to bez nich představit. Mam takove aby ladily do interieru. Moderní, ne žádné kraječky, ale zase ani zaclony s motivem tygra :lol:

Nemám záclony…okna jsou řešená tak, že by snad ani nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný