Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Absolutně ne a když něco takového dostanu, tak to bez milosti vyhazuji, nebo posílám dál. Já nemám ani ty poličky ![]()
@Bandii píše: Žádné sošky a suvenýry nevedu. Na zútulnění dle mého stačí květiny, fotografie, obrazy, knihy na polici/v knihovně. Nemám záclony ani závěsy. Jak už bylo zmíněno, je těžké sehnat nějaké pěkné jednoduché. Jednou za čas si říkám, že bych možná nějakou tu záclonu snesla, ale když vidím v obchodě ten výběr… žaluzie stačí. Jinak ať si má každý doma co chce
hlavně ať pravidelně utírá prach. Ale nějak to ve mně nevzbuzuje pocit útulna, to vůbec. Raději velký obraz než prosklenou skříň s porcelánem
.
S tema zaclonama se musim smat, mam to uplne stejne. Mame jen zaluzie a zavesy - a to jsem jeste sila sama z hezke latky. Ja bych zaclonu klidne mela, ale v zivote jsem asi nevidela zadnou, ktera by se mi libila ![]()
@radkka píše:
Máme doma kytky, fotky, obrazy, svíčky…Ale opravdu ne sošky, porcelánové ozdoby a já nevím co… Přijde mi to nevkusné.
Normálně mámě řekni, že se ti to takhle líbí, ne? Nemáš pusu?
@Mirčulka píše:
Díky za uklidnění, asi to dám mamce přečíst, je to holt jiná generace s diametrálně odlišným vkusem. Už teď se děsí, abysme se o ty její sbírky cetek jednou v rámci dědictví se ségrou neporvalynemůžem jí říct, že kontejner to jistí
ale na kytky jsem zapomněla, těch mám teda doma dost
Mozna si to s tim kontejnerem rozmyslis
, potrebovala jsem takovou tu silenou sosku- jeleny, psy, tanecnice…co driv mivali lide postavene na decce na televizi, pro jine ucely nez okrasne, a nestacila jsem zirat, za jake ceny se to prodava na bazaru…nakonec jsem vse musela vymyslet jinak ![]()
@pajaxy píše:
Mozna si to s tim kontejnerem rozmyslis, potrebovala jsem takovou tu silenou sosku- jeleny, psy, tanecnice…co driv mivali lide postavene na decce na televizi, pro jine ucely nez okrasne, a nestacila jsem zirat, za jake ceny se to prodava na bazaru…nakonec jsem vse musela vymyslet jinak
moje babička měla jelena a já jsem si sním hrozně ráda hrála. Akorát přišel o parohy. ![]()
@kontramatka píše:
moje babička měla jelena a já jsem si sním hrozně ráda hrála. Akorát přišel o parohy.
Chudak a tys prisla o dedictvi
![]()
krasne prostreny stul se mi take libi, bohuzel u nas nehrozi, ja zase ujizdim na skle, jednoduchem, temer nezdobenem, treba zajimavem svym tvarem…
Bez klasických hustých záclon a závěsů se neobejdu, okno pouze se žaluzií mi přijde „nahatý“ jak výkladní skříň. Serepatičky nesbírám. Z dětství si pamatuji u babičky jeleny, háčkovanou dečku, porcelánovou panenku v háčkovaných šatičkách a kominíčka za sklem v kredenci v obýváku, v kuchyni nad gaučem visely ozdobné talíře
krásné vzpomínky
Dřív jsem si na tom dost ujížděla, všude všechno vystavené, ale ten úklid?? Teď mi vadí cokoliv co je někde jen položené.. V jednoduchosti je krása.
@Mirčulka Jo, holobyt. To je přesné. Máme hodně prostoru, žádné záclony a závěsy, minimum nábytku, většinu zdí holých (ale to je proto, že nejsem schopná si vybrat nějaký obraz) a žádné živé rostliny, protože je neumím pěstovat. Kamarádka jednou řekla, že to u nás vypadá jako po zásahu exekutora, protože nemáme ani téměř žádnou elektroniku, jen jednu starou stereosoupravu a notebook. ![]()
Je mi úplně jedno, co si o tom kdo myslí. Naštěstí se mi do toho ani máma ani tchyně necpou a serepetičky do domácnosti nedostávám.
Ale už pomalu měknu, za oknem mám bylinky a nedávno jsem koupila velký obraz. ![]()
Ja jsem tak neco mezi. Taky nemam rada lapace prachu, konkretne se mi nelibi takove ty cetky ve forme porcelanovych figurek a podobnych kravovinek. Suvenyry z dovolenych mi prijdou vyslovene kycove. Jako dite jsem nesnasela utirani prachu, protoze to musel clovek nejdrive ty policky vyklidit, utrit prach, pak potirat ty nevkusne cetky a pak to tam naskladat nazpet a jeste nejlepe tak, jak to tam bylo predtim, coz byla zkouska me pameti. Z teto ery mam alergii na preplacane interiery a nevkusne dekoracni bbosti.
Ovsem, nic se nema prehanet a neco si clovek do policek dat musi, jinak by ten nabytek byl prazdny?
Mame v obyvaku 2 otevrene knihovny. V jedne jsou nase knihy a v druhe je smes fotek v ozdobnych rameccich, najake ty svicniky, jedna luxusni porcelanova misa na polevku, kterou vyuzivame pri slavnostnich prilezitostech, sklenicky na vino a pod. Je tam dokonce jedna porcelanova soska, kterou jsem dostala s velkymi fanfarami od tety. Prvni moment, kdyz jsem sosku uvidela, tak jsem rychle hledala slova, jak podekovat a zaroven dat jasne najevo, ze tento typ darku ale opravdu NE-E. Nakonec se ta soska vsakla, pusobi lehce eroticky zezadu a paradoxne zapada do interieru.
Vic mi vadi, kdyz mi rodice vnucuji koberce v perskem stylu, pry se to bude hodit do meho interieru v kolonialnim stylu. Nchapou, ze nechci aby byt vypadal jako vetesnictvi, chci, aby se v nem misil kolonialni styl s modernimi prvky a tyto prvky maji prave byt doplnky typu koberce, lampy a obrazy a jine doplnky.
Obrazy jsou vubec kapitola sama pro sebe. Dostala jsem uz nekolik obrazu od rodicu v dobre vire, ze se mi zavdeci. Obraz jako takovy je samozrejme hezky, ale do interieru jsem zamyslela JINY obraz, mela jsem jasnou vizi a co ted s tim darem? A matka se samozrejme na kazde navsteve pta, kdy si t povesime. Ah jo…
No my máme v celém domě jednu jedinou poličku…na té máme svíčku, krásnou umělou kytku, manžel tam má dvě staré fotky s dědečkem, váza a vyhraný nikdy nepoužitý hokejový puk…tot vse
sberatelé nejsme a když už si chceme něco nechat tak to nevystavujem a dáváme do krabic, ale moc takovych veci neni…
Mně se líbí minimalismus, takže za mě holobyt je nej. Čím méně, tím více.
@Jj.Mm píše:
@vjerunqa myslim, že zaclony jsou přehnané nemít, neumim si to bez nich představit. Mam takove aby ladily do interieru. Moderní, ne žádné kraječky, ale zase ani zaclony s motivem tygra
Nemám záclony…okna jsou řešená tak, že by snad ani nešlo