Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám na mysli, jestli máte ve své domácnosti poličky plné suvenýrů, serepetiček a jste na takové ty polštářky a záclonky. Já jsem v tomhle minimalistka a kromě knížek a svíček žádné pracholapy nemám, což však moje máma nechápe a nazývá to holobytem. Při každé návštěvě mě podaruje vázičkou, konvičkou, v horším případě celou pozlacenou čajovou soupravičkou
Nevěří, že to jak vypadá náš byt je moje volba, ale myslí si, že na nějaké dekorování nám nezbývají finance a tak nám chce dopřát
jinak ovšem všechny výtvory ze školky a školy jsem dceři poctivě vystavovala a mám je dodnes v krabicích
Jsem tak moc divná, nebo je nás víc? ![]()
Taky nejsem sběratelka. Mám je kytky a jednoho manželova budhu ![]()
Příspěvek upraven 15.05.18 v 14:03
Ne nejsi, také to tak mam.
ale moje máma je jako ja, takže mi kýče do bytu nenosí ![]()
Miluju minimalismus a zajimave detaily. Nesnasim lapave prachu. Desi me vitrinky s porcelanovyma blbostma a suveyry z dovolenych kombinovane s kycovityma ozdubkama
Nejsi, mám to podobně. Sice to není holobyt, ale různé sošky, hrnicky a další lapace prachu nemám ráda. Maximálně fotky. Pokud to dostanu jako dárek, obvykle to během pár týdnů vyhodim a instruuju lidi- když nevíte, co koupit k svátku, kupte pro me za mě raděj šampon. Ten aspoň použiju. ![]()
Nejsi, tyto věci ze srdce nenávidím. Ani já, ani mamka, dokonce ani babička tyto věci vůbec nevedeme. Nemám vystavený ani knížky, ani svíčky, mám to všechno v šuplíkách, ať to neni na očích.
My máme zelené gotické sklo - pijeme z něho. Máme i křišťál - pijeme z něho (ne jen jednou za rok, ale kdykoliv máme náladu). Máme soupravu Percival - pijeme z ní. Všechno používáme. Pak svícny, opět používáme, páč o víkendech u nás hoří i 30 svíček najednou. Nemáme něco „jen tak“.
Taky nejsem sběratelka figurek, suvenýru atd.. když pak už doma něco mám většinou nevím co s tím, protože na to není místo
a tak to stejně skončí v košíčku (na takové různé blbosti)
..
Na tyto věci mám krabici na půdě. ![]()
Jinak jsem si myslela, že to bude diskuze o líčení…
Mně se ty moderní holobyty nelíbí. Přijde mi to jak z nějakého katalogu. Strašně neútulné, neosobité
Ale nikomu serepetičky nenutím.
Ale mnohem příjemněji se cítím v bytě, kde jsou různé blbůstky, útulnu. Kde jsou vzpomínky na dovolené, výlety atd.
Já jsem tak napůl, výstavku porcelánu fakt nemám, ale náš dům by se ani nedal nazvat holobytem
Mamce bych zdůraznila, že tohle opravdu není můj styl, že děkuješ, ale že jen zbytečně vyhazuje peníze, a´t příště raději doveze… (doplň si sama o co bys stála)
Já mám místo těchto věcí spíš kytky, ty ten prostor zaplní a zutulni.