Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V zimě jsem do hernicek jezdila. Změnili jsme prostředí, děcko si prohrálo s hračkami které nemá doma a s cizími dětmi. Učilo se interakci. Já si dala dobrý kafe, syn je klidný takže si zvládl hrát i sám a já měla chvíli pro sebe. Bylo to fajn.
Jinak já dítě raději vezmu do Mirakula, kde se dítě zábavu i na 6 hodin
a je aspoň venku ( od dubna do října ) ![]()
Což je taky taková mega herna jen venku ![]()
@kocourGarfield - tak to určitě, ale nám ty herny právě slouží přes to období listopad - březen
Do herny chodíme, ale ne nijak pravidelně. Dceři se tam líbí, je to něco nového. Jiné hračky než doma, velké prolézačky, skluzavky, nové děti. Je společenská. ![]()
Chodíme tam spíš v zimě, v létě radši k vodě.
Oslavu bych tam nepořádala, ale vidím velkou výhodu v tom, že bych se nemusela o nic starat (občerstvení většinou zajistí) a nemusím uklízet bordel a děcka se vyblbnou. ![]()
Pokud v nich nevidíš smysl, tak tam přece chodit nemusíš.
Já si tam dám kafe, případně něco na zub a na chvilku vypnu. Naštěstí už má docela rozum, není konfliktní jako dřív, když jsem jí musela stát neustále za zadkem.
Me se herny libily. Dceri uz je ted 15 let, a bydlime v zahranici, kde ty herny jsou super. Maji venkovni cast, tak jsme chodily nekdy i za hezkyho pocasi. Hlavne oproti CR se plati jen za deti a tehda to vyslo se vstupem a obedem a pitim pro dite asi 150 kc. Ja si dala kafe, odpocinula a jely jsme domu. Taky jsme meli permice do zoo tam jsme jezdili taky casto.
Oslavy to tu je moderni pozvat celou tridu, takze zase nejlevnejsi byla pravecta herna. Dcera je listopadova, takze nic venku se nedalo.
Nemyslim si, ze je na tom neco spatneho. Spis jako prijemna zmena pro dite i mamu.
@Asta135 píše: Více
Trendy? Mam nyní dospělou dceru a když byla malá, tak jsme chodily do hernicek taky, to není něco, co by bylo teď trendy ![]()
Příspěvek upraven 30.11.24 v 10:42
Do heren občas chodíme, hlavně do velkých, kde se děti vyběhají při ošklivém počasí, bývají i několikapatrové a bezpečné…na oslavu jsme měli jednou pronajaté mateřské centrum a jednou jsme pořádali oslavu ve velké herně v Polsku…domů si návštěvy zveme také, máme velký dům se zahradou a stejně chodíme i k ostatním na návštěvy take do domů…do zoo máme celoroční permanentku a i když jsme neměli, jezdili jsme několikrát za rok a i s ubytováním v safari kempu nebo v zoo hotelu…chodíme na kojenecké plavání, to máš 2900kc za 10lekcí a také jezdíme do aquaparků nebo do hotelu s aquaparkem…na dovolené jezdíme po Čechách, i každý rok jedeme/létáme do zahraničí…
@maruska1996 píše: Více
Bazen každý týden mi třeba přijde normální ![]()
@_.Emilyyy píše: Více
Souhlasím. Herny nejsou úplná novinka. Máme ve městě zajetou herku téměř 15 let. možná víc nejsem si jistá ale jako středoškolák už jsme chodila okolí. Vždycky byla plná. Je na strategickém místě bych řekla mezi vlakovým a autobusovým nádražím. Rodiče ji často využívají jako čekárnu na spoj. Někdo i jako odměnu v okolí je několik pediatrů.
taky některé ty herny nabízí hlídání, přespávání, příměstský tábor. To je pro pracující rodiče bez hlídání určitě pomoc
.
Herny jsou fajn, doma ti udělají bordel, tak si občas i v klidu sedneš a dítě se nenudi, protože je vše nové.
Narozeniny tam pořádat nemusíš, to neni povinnost, ale pokud máš třeba jen byt a ne barák dokáže taková četa děcek udelat pri oslavě z bytu kůlničku na dříví ![]()
@_.Emilyyy píše: Více
Nám zase drahé. Využíváme ho málo. Hlavně těch dětských vodních prvků je u nás fakt málo. Teda jedna klouzačka. To my přijde větší smysl ta herna kde je toho hoooodně.
@Kelsey1 píše: Více
Mám stejný pocit. Vůbec jsem nepobrala tento dotaz. Nechci tam chodit - nechodím tam
do herny se vleze dejme tomu 30-50 dětí? To jsou všechny děti z města, nebo co???
![]()
@pikola píše: Více
Jako ty děti neucis, ze uklizet si po sobě musí i v hernicce?
![]()
Jaké si to uděláš, takové to budeš mít.
Jasně že se chodí na hřiště, do lesa, setkávají se kamarádky doma …. U nás dokonce je i hřiště venku poměrně plné dětí
My tedy chodíme ven i v tom “ venku je hnus ě”. Jen se na to oblékneme vhodně
A cely den doma jsme nebyli ani nepamatuji.
Do herničky každý týden tedy nechodíme. Ale do ZOO máme permici a tam jsme poměrně často ( dítě to baví ).