K čemu jsou dětské herničky?

197
30.11.24 09:09

K čemu jsou detske herničky?

Ahoj, možná mám divný dotaz, ale nepochopila jsem smysl dětských hernicek.
Zatím je na to moje dítě male, ale už předtím v práci a z okoli jsem registrovala, že se o tom dost mluví. Až s těhotenstvím jsem zjišťovala že se tam pořádají detske oslavy, maminky tam všechny chodi skoro každý týden, jak tam mají kamarady a samozřejmě se řeší I finančně jak uspořádat oslavu protože naše dítko bylo pozvane tak my musíme udělat oslavu tamtéž.

Prijde mi to dost jako pozirac peněz. Asi zalezi kde ale vstupne pokazde za cca 100-200 plus jidlo? Do bazenu/ zoo a jiných placených se přeci taky nechodí kazdy mesic.
To už si dnes lidi nechodí hrat na hřiště, nechodí na prochazky do lesa, na výlety, kde oselite vstupné? A kdyz je osklive tak se da jet na navstevu nebo ppzvat kamaradky s detmi - to uz se nedeje?

Já hernicky znam jako ty prolejzačky u MCDonald, které byli zadarmo. To bylo moc fajn. Ale taky to nebylo pravidlem - byla jsem tam párkrát.

Rada bych věděla na co se připravit až půjdeme do školky nebo bude nejaky kolektiv. Nechci aby moje dítě bylo terčem posměchu, ale zároveň je mi proti srsti delat neco, co izira peníze, když to lze udělat i zadarmo a jinak nebo mě to nebaví. Je opravdu nutnosti chodit do hernicek a často jinak jste aut?
A co ty ruzne oslavy pořádané tamtéž? pry zo jde do vyssich tisicu. My všechny měli doma, max na zahradě a děti vždy plne uspokojene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
30.11.24 09:23

My do heren nechodíme. Poblíž je ani nemáme a i kdybychom měli, rozhodně bychom nechodili nijak často. Chodíme do lesa, na hřiště, na procházky. Vstupné 100,– je ještě hodně nízké, někde jsou navíc i atrakce na mince, je to solidní kasička. Oslavu za X tisíc bych taky rozhodně nepořádala, to raději ty prachy vrazím do dárků. Nicméně je to spíš prostě moderní, super na instáč, matky si tím dokazují jakousi super úroveň. Nejsme v žádné finanční nouzi, docela si i můžeme vyskakovat, ale nemáme sociální sítě a tak nás trendy docela míjí. Hernu beru stejně jako zoo jako tip na fajn výlet s dítětem :-) určitě ne jako pravidelnou zastávku.

• Citovat
  • Upravit
5968
30.11.24 09:23

Tak ono je fajn, když dítě změní prostředí.
Učí se, jak se chovat v kolektivu dětí a mimo domov.
Učí je to respektu k ostatním a hračkám.
V lese a Zoo se to dítě moc nenaučí.

Nicméně nikdo tě tam nenutí a chodit tam nemusíš.
Já s dcerou chodím cca 3× do měsíce, když je venku škaredě a je vidět, že už se nudí…

Oslavy tam tedy také nepořádám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16253
30.11.24 09:33

Je to místo, kam se dá jít třeba hrát, když je venku škaredě. Kolektiv, jiné hračky než doma, maminy pokecají, atd. Já teda nikdy s ditetem v herně nebyla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1745
30.11.24 09:34

Oslavy tam rozhodně nepořádáme, ale jinak jsem využívala tak 1× měsíčně, zejména když bylo ošklivě. U nás jsou v okolí spíše menší, tak na 2 - 3 hodiny. Třeba 2× v roce jsme vyjely do nějaké velké Žirafa, Toboga, Bruno, spíše jako za odměnu a dcera se tam vyřádila ještě letos, kdy jí je 12. Najde si vždy nějaké kamarády, vyblbne se a řekla bych, že se tam i hodně naučila. Teď už navíc využíváme různé Jumparény, atd, za mě super věc pro akční děti. A já si tam alespoň v klidu něco přečtu, zejména časopisy, které už dávno nekupuju a dovím, se, co nového mezi celebritami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
30.11.24 09:36

Ja brala dite do hernicek behem RD celkem pravidelne. Mame dum se zahradou, okolo prirodu, ale to dite nebavilo porad. V hernickach jsem si ale vybirala casy, kdy tam nebylo moc lidi. Detem se tam proste libi a me teda ty tobogany a bludiste bavily taky :mrgreen: ted uz dite chodi do skolky a 3× tydne na krouzek, takze ma vyziti dost a do hernicek uz nechodime. Jinak teda do zoo jdeme nekolikrat rocne, do bazenu kazdy tyden, dite to ma rado, tak proc ne. Bezplatnou zabavu mame taky, ale myslim, ze i ty brzo pochopis, ze na denni bazi furt neco vymyslet je fakt narocne a ta herna nebo zoo docela casto fakt bodne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4800
30.11.24 09:41

Herničky jsou prostě koncentrovaná zábava pro děti. Je to fajn. Se svýma dětma jsem byla jen asi pětkrát, ale strašně je to bavilo. Bohužel pokaždý odtamtud přitáhly nějakou nemoc. Mám trochu pocit, že některý rodiče tam berou děti, který nemůžou do školky, protože kašel/rýma, což se v herničkách neřeší… :(
A kdyby někdo pozval moje dítě na oslavu do herničky, rozhodně bych to nebrala tak, že já musím dělat oslavu někde v herničce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
30.11.24 09:42

Když bylo hezky, chodili jsme na hřiště ven.
Zima je dlouhá a různé vnitřní herny se hodí- děti si to uzijou a člověk jim k tomu nemusí svítit.
Oslavy narozenin se pořádají, začali jsme 5.narozeninani a skončili 13.ctymi. doma, pak už to bylo neúnosné, tak laser game, jumppark, bowling,.. Ano, cena oslavy potom šla do tisíců. Ale dítě pak zase bylo 10× za rok pozvane na jiné oslavy.
Někteří kamarádi měli oslavy vždy doma, někdo na venkovním dětském hřišti, na únikovce..
Ale tady jsme v Praze a málokdo bydlí v domu se zahradou, kam by se vešlo 10+ deti, i to je důvod, proč oslavy bývají někde venku.

• Citovat
  • Upravit
288
30.11.24 09:43

Náhodou takový herny jsou fajn. Já jsem teda za ně ráda. Dítě si pohraje v novem prostředí, nové hračky i třeba nový kamarádi. Nový kontakt s dětmi. Ne každý chce chodit jenom ven. Hlavně i třeba skrz počasí.. neříkám, že tam chodit každý den nebo týden, ale rozhodně jsem za herny pro. Však ty když s tim máš problém, tak tam chodit nemusíš… a co se týče oslav. Já bych tam taky zřejmě žádnou nedělala, ale kdo ví, třeba to po mě bude chtít syn a já vyhovim. Rozhodně se nebráním…

Příspěvek upraven 30.11.24 v 12:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
30.11.24 09:49

V zimě je to super. V létě to za mě nedává smysl.
Hodně jsem chodila do našeho rodinného centra do hernicky, malá jednička za 50,– na dopoledne. Dcera si hrála s dalšími dětmi a já si v klidu vypila kafe a odpočinula si.
Když jsem se potřebovala učit do školy, kdy byla dcera už větší, také jsem zašla do herny, do větší a byla tam i celý den :D
Já s holkama chodila 1× týdne plavat, kde bylo možné v rámci „dosušení“ jít do malé herny zdarma, pak jsem chodila na cvičení pro batolata do Sokola + třeba jedno dopoledne ta 14 dní ta herna.
V létě jsem to nevyužívala. Stačilo hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8970
30.11.24 09:52

Však tam nechoď. Není to povinné :mrgreen:. Proč vlastně řešíš, že tam někdo slaví narozeniny? Proč řešíš cenu, ty to druhým platíš? My jsme taky nijak extra herny s kavárnou nevyužili. Spočítala bych to na jedné ruce. Ale nechápu, že má někdo potřebu sepsat takový okatě přestřelený elaborát. Který je evidentně trefa do matek, které tam chodí. To zas bude nějaký článek, reportáž nebo co je cílem elaborátu?

Příspěvek upraven 30.11.24 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
30.11.24 09:52

V malých herničkách jsme byli párkrát, do těch velkých chodí manžel se synem a jeho kamarády cca 1× za 2-3 měsíce. Pak jdeme všichni společně na oběd. Kupodivu tím ani nekrmíme socialní sítě (jakož to ničím), ani se s nikým netrumfujeme, děcka se tam prostě vyřádí. Stejně tak chodíme do lesa, do přírody, na hřiště. Není to buď instamáma s herničkou a dítě, které nezná přírodu nebo opak. Jinak pokud nejsme nemocní, chodíme plavat 1× týdně.

Edit: Oslavu tam syn mít bude také, je to pro mě lepší, než aby si třeba deset kamarádů dovedl do bytu. Proč ti leží v žaludku, za co utrácí ostatní?

Příspěvek upraven 30.11.24 v 09:57

• Citovat
  • Upravit
7221
30.11.24 09:54
@maruska1996 píše: Více

My teda herny využíváme jako společně strávený čas. Když prší, sněží… Prostě jako místo k nabytí času. Co se oslav týče tak plus vydim v tom, že se binec dělá někde jinde než doma a že si tam můžu pozvat téměř kolik lidí chci. Jo, je to drahé ale zase bez práce. Je určitě rozdíl mít doma hromadu lidí a několik dětí a po všech to uklízet. Na hřiště se chodí ale ta hřiště k tomu musí být přizpůsobena a funkční. Taky si uvědom, že do těch heren se nechodí pořád. Teda my tam určitě nejsme pořád, jsem radši když se sejdem někde doma, na zahradě… Za nás byla jedna jediná helikoptéra na náměstí. Jednou ročně kolotoče. Teď mají děti obrovský množství míst i ve městech kam můžou jít a vybít malinko energií. Jo a tu oslavu nemusíš dělat v herně a už vůbec nemusíš nikoho zvát. Letos taky kamarády nezveme. Nestíhám máme toho už hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
30.11.24 09:56

Pravidelně chodíme přes zimu do hernicky, která je v rámci knihovny a máme tam s kartičkou vstup zdarma. Do nějaké placené herny jdeme tak jednou za rok. Ono pro 3 děti se to vstupné už nasčítá :lol: Samozřejmě chodit tam povinností není, to nemusíš chodit ani do zoo nebo na pouť :lol: Záleží na vás, jak si to nastavíte s potomkem. Ani oslava nemusí být v herně, můžeš si pozvat děti domů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
30.11.24 10:09

My tam teda chodíme v rámci Md s dcerou která je děsnej divočák a nevydrží mi doma. Začne ukazovat na dveře a ťapí ťapí. A když venku prší nebo je zima tak stejně nevydrží doma ve 2+1. Tak buď jdeme courat po obchodech. Nebo do hernicky. Hernicku tak 1× týdně. Malá se zabaví a já v klidu posedim, pohraju si s ní nebo si pokecám s kamarádkou. Mám ještě mimco v kočárku, jinak bychom chodili i na cvičení a plavání. Chodili jsme než se nalej narodil. Prostě sedět mezi 4 štěnama celý dny když je hnusně nás nebaví ani jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí