K jakému lékaři s tímto problémem? Bolest ucha

Anonymní
17.7.23 02:52

K jakému lékaři s tímto problémem?

Je mi to trochu trapné ale celou noc nespím bolestí :( Celý den mě trápí bolest ucha. S největší pravděpodobností mi roste v uchu pupínek (prostě beďar) ucho je zarudlé, horké a tepe mi v něm. Jsem těhotná takže si nechci brát prášky na bolest. Je mi jasné že teď tu asi nikdo nebude ale ráno by mohl někdo poradit kam se obrátit nebo mám prostě jen počkat až pupínek vyroste a pak ho vymáčknout?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
504
17.7.23 03:03

Jsi si jistá, že je to jen,, beďar,, v uchu?
To tepání mi spíš přijde, že máš zánět ucha. Zajdi na ušní, ať na to koukne.. co je na tom, řekni ji, že tam máš pupínek a jaké máš problémy, že teda nevíš, jestli to je od toho, nebo jestli máš nějaký zánět. Koukne a hned zjistí.. Jako, zánět ucha se umí pořádně rozjet a je to šíleně bolestivé.. mluvím z vlastní zkušenosti.. Dokonce jsem se zánětem 2× ležela v nemocnici, protože jsem z té bolesti zkolabovala.. neměla jsem vidět ani dírku v uchu ( vstup do ucha) a ucho jak slon. Takže radím, lepší jít s uchem hned, než se to rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.23 03:05

@Anet 123 no na 100% si jistá nejsem ale bolí to jen u vstupu do ucha dál už ne

• Citovat
  • Upravit
3023
17.7.23 03:06

Že si těhotná, neznamená, že si nemůžeš vzít nic na bolest. Vezmi si prostě paralen.
Jestli je to fakt pupínek, žádný doktor s tím nic nezmůže. Pro klid bych se ráno poradila s praktikem, pokud to nebude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.23 03:22

@Kryptozoo no asi jo abych alespon chvili spala jsem hrozne unavena ale proste prez bolest neusnu

• Citovat
  • Upravit
2681
17.7.23 04:19
@Anonymní píše:
Je mi to trochu trapné ale celou noc nespím bolestí :( Celý den mě trápí bolest ucha. S největší pravděpodobností mi roste v uchu pupínek (prostě beďar) ucho je zarudlé, horké a tepe mi v něm. Jsem těhotná takže si nechci brát prášky na bolest. Je mi jasné že teď tu asi nikdo nebude ale ráno by mohl někdo poradit kam se obrátit nebo mám prostě jen počkat až pupínek vyroste a pak ho vymáčknout?

To nevypadá na beďara, tepání je spíš známkou zánětu.
Jestli jsi ve větším městě, mohla by u vás fungovat noční pohotovost a tam by ti ucho mohli ošetřit. Jinak zítra ráno na ušní (ORL) jako akutní případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.23 06:03

@Sunlight515 jako nebydlim nejblizsi je 40min ale po paralenu jsem usla a nasla jsem si nejake ORL tak si tam pak zavolam a pujdu tam protoze uz take nejsem presvedcena pouze o pupinku

• Citovat
  • Upravit
44197
17.7.23 06:28
@Anonymní píše:
@Anet 123 no na 100% si jistá nejsem ale bolí to jen u vstupu do ucha dál už ne

To je spíš než beďar zánět zvukovodu, měla jsem několikrát. Bolí to jen u vstupu.
Lékař zhodnotí, jestli stačí kapky nebo mast nebo jsou nutná celková ATB.

Bolest to umí být tak velká, že na té straně nejde ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.7.23 07:47

Na usnim umi taky vymacknout bedar. Kdyz to boli tak moc, tak jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
17.7.23 07:49
@Anonymní píše:

není na tom nic trapného, a s uchem na ušní - ORL, není dobré si s uchem zahrávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
17.7.23 07:55
@Anonymní píše:
@Sunlight515 jako nebydlim nejblizsi je 40min ale po paralenu jsem usla a nasla jsem si nejake ORL tak si tam pak zavolam a pujdu tam protoze uz take nejsem presvedcena pouze o pupinku

Vypadá to na zánět zevního zvukovodu.
U nás do nemocnice, na oddělení ORL můžeš přijít kdykoliv, dostaneš kapky.
Neváhala bych, zánět se může rozjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
17.7.23 08:11

Ihned na orl

• Citovat
  • Upravit
22907
17.7.23 11:13

ORL nebo Dermatovenerologie, tam se mnou řešili šílené boláky kdekoliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.23 15:00
  • Citovat
  • Upravit
22907
17.7.23 15:25
@Anonymní píše:
@Anet 123 @Kryptozoo @Sunlight515 @1Pears1 @Pudloslava @stinga @Sylvania 333 @Tajemnadama @lucynka25Tak jste měli pravdu je to zánět zvukovodu :kytka:

tak ať to máš brzy v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast